Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:34, 10 wrz 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Zakrecona jestes Elcia na punkcie traw ale powiem ci ze robia wrarzenie

Oj Kasiu jestem. Mysle juz jak to zrobic aby wyrzucic te prosa bo sie lamia sa bardzo ladne ale maja taki mankament ze pod ciezarem gdy sa namoczone to sie lamia i sie rozsiewaja.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:12, 10 wrz 2017

Do góry
Sylwio przejrzalam kilka stron od konca. Źal odchodzacego lata. Liscie juz zmieniaja barwe jesien tuz tuz.
Chyba orliki wyslalas bo juz nie pamietam. Wiem, ze mialas bardzo ladne musze dojsc do stron sierpniowych.

Pozdrawiam.
Ptasi gaj 14:48, 10 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
c.d.

proso krople wody jak kryształki

trawa afrykańska

Takie proso wygląda najpiękniej Chociaż od cięzaru ciągnie je do dołu
Ogród w skali mikro cz.II 15:35, 09 wrz 2017

Do góry
Tak zimno, ze trzeba owerole zakladac?

Elciu niestety bez oweroli siem nie obyło ale dobrze ,że to już przeszłość i teraz..owerol zastąpiło..bikini .... Bożeszz...dom fafriatów z tą pogodą ostatnio
Bardzo dziękuję za szczegółowe info różane musicie mi tłuc do głowy to wszytsko, to może za jakieś...parę latek wsytsko dotrze i kolejnych róż już nie ukaptrupię zaraz se to skopiuję do notatnika ,żeby potem w poszukiwaniu przez wątek się nie przebijać
Ściskam i jeszcze raz dziéki
Ogród z łezką II 07:44, 09 wrz 2017

Do góry
Kasiu dotychczas sadzilam kwiaty np tulipany tamgdzie miejsce. Bedac w tym roku w Lazienkach Holendrzy zaprojektowalini nasadzili rabaty przed Pomaranczarnia, tam roslo wszystko taki misz masz. Pierwiosnki pierwsze bo mniejsze w tym miejscu wyrastaly rowniez tulipany, szafirki, czosnki wyzsze i jeszcze nizej jakies dzwonki. Juz bylo widac roze jak paczkuja. .

Mowie ci trzeba wiedziec co z czym pomieszac. I tez zaczynam tak robic tulipny, czosnki posadze miedzy roze i lawendy. Koszyczki mozna pozniej wyjac i jest miejsce na krzewienie roz.

Trzeba to jakos pogodzic bo ogrod nie z gumy.

Super taka rabata, na której cebulowe jedne po drugich kwitną. Ale taką rabatę to trzeba od początku zaplanować.
W koszyczkach i wykopywanie? To zupełnie nie dla mnie Elu...jak już raz wkopię cebulki to na amen
Na początku były u mnie i koszyczki, i wykopywanie, nawet zaprawiałam cebulki na grzyba...ale szybko się z tego wyleczyłam. Całe lato każdy weekend pracuję w ogrodzie, przyjeżdżam po tygodniu pracy do pracy. Jesienią już po prostu odpocząć chcę, a z tym robota i w czerwcu, i w październiku...
Moja działka na Dębowym Lesie 23:32, 08 wrz 2017

Do góry
Aniu witam. Szczerze nie przegladalam watku ale obejrze po niedzieli - wyjezdzam i wiesz jak to jest kazda minuta cenna. Zauwaźylam piekny domek drewniany.
To do poniedzieli.

Elu witaj w moich progach.Miło mi,że mnie odwiedziłaś.wiem, wiem , jak to jest z tymi cennymi minutami , czasem , jak człowiek ma dużo na głowie.Znam to doskonale.
Także zapraszam jeszcze .I jestem ciekawa twoich opinii .
Domek taki drewniany była naszym a w większości mojego męża marzeniem , projektem potem realizacja kilku ekip i rożnych przygód z tym związanych.

róża Charlotte

NN

Ptasi gaj 22:53, 08 wrz 2017

Do góry

Mirka bo ty masz inne pomysly na ogrod. Lubisz siac ja nie mam cierpliwosci wiec latam jak kot... i jak cos widze oczy i umysl wariuje i kupuje.
Elu no nie przesadzj wszystkiego nie da się wysiać.Wszyscy się nakręcamy na zakupy.Mnie jakoś jeszcze nie ponosi zakupowo .
Ptasi gaj 22:47, 08 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Mnie tam nie męczy hehe

Mirka bo ty masz inne pomysly na ogrod. Lubisz siac ja nie mam cierpliwosci wiec latam jak kot... i jak cos widze oczy i umysl wariuje i kupuje.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 08 wrz 2017

Do góry
Sylwia dzieki serdeczne nasionka dotarly. Odezwe sie po niedzieli.

Cieszę się , że doszły
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:37, 08 wrz 2017

Do góry
Sylwia dzieki serdeczne nasionka dotarly. Odezwe sie po niedzieli.
Ptasi gaj 22:35, 08 wrz 2017

Do góry

Aurelia to co wszedzie bylas to widzialas napisalam jakie nazwy tulipanow.
Mam tego towaru dwie siatki biedronkowe. Musze posortowac i pomyslec co gdzie posadzic. Tulipanow mam ok 100 cebulek, znowu przeholowalam z zakupami.
Ale co zrobic jak chciejstwo meczy czlowieka.
Mnie tam nie męczy hehe
Moja działka na Dębowym Lesie 22:35, 08 wrz 2017

Do góry
Aniu witam. Szczerze nie przegladalam watku ale obejrze po niedzieli - wyjezdzam i wiesz jak to jest kazda minuta cenna. Zauwaźylam piekny domek drewniany.
To do poniedzieli.
Ptasi gaj 22:30, 08 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu pokazuj łupy bo fajne na pewno

Aurelia to co wszedzie bylas to widzialas napisalam jakie nazwy tulipanow.
Mam tego towaru dwie siatki biedronkowe. Musze posortowac i pomyslec co gdzie posadzic. Tulipanow mam ok 100 cebulek, znowu przeholowalam z zakupami.
Ale co zrobic jak chciejstwo meczy czlowieka.
Ogród Małej Mi 2017 22:21, 08 wrz 2017

Do góry
Aniu odnośnie odkurzacza napisałam na pw.

Dzięki za obszerne informacje

Za to moje żurawki które oparły się opuchlakom.. no właśnie pora iść na polowanie... nie byłam już z tydzień ..

Ae i tak rezygnuję z żurawek.. to co przetrwa to zostanie, a reszta out..

Moja codzienność - ogród Oli 21:45, 08 wrz 2017

Do góry
U nas tez po tygodniu a moze wiecej zaswiecilo.

dziś był piękny dzień a następne trzy dni zapowiadają się jeszcze ładniejsze
Ptasi gaj 20:30, 08 wrz 2017

Do góry
Bylam dzisiaj w B i L. W B kupilam 10 czosnkow po nie cale 4 zl za cebule i tulipany. W L kupilam tez czosnki ale mniejsze po 8 zl paczka w srodku 6 cebul. Tulipany rozne kolory takie typowe nie lubie wynalazkow np papuzich czy mieszanych kolorow w kwiatku.
Pelna siatka zakupow musze schowac aby eM nie zobaczyl źe znowu szaleje.

Takie szaleństwo to nie szaleństwo
Czasem chować trzeba
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:26, 08 wrz 2017

Do góry
Sylwia ładne kępy wrzosów masz. Takie dorodne co ty im podsypujesz, było sucho to dla nich dobrze.
Czy już masz dosyć deszczu. Ja mam po dziurki w nosie deszczu. Słońca u nas brak.
Elu u nas od wczoraj pogoda ładna, dziś słonecznie... I w Zakopanem też słonecznie było
Ogród z łezką II 15:32, 08 wrz 2017

Do góry
Kasiu dotychczas sadzilam kwiaty np tulipany tamgdzie miejsce. Bedac w tym roku w Lazienkach Holendrzy zaprojektowalini nasadzili rabaty przed Pomaranczarnia, tam roslo wszystko taki misz masz. Pierwiosnki pierwsze bo mniejsze w tym miejscu wyrastaly rowniez tulipany, szafirki, czosnki wyzsze i jeszcze nizej jakies dzwonki. Juz bylo widac roze jak paczkuja. .

Mowie ci trzeba wiedziec co z czym pomieszac. I tez zaczynam tak robic tulipny, czosnki posadze miedzy roze i lawendy. Koszyczki mozna pozniej wyjac i jest miejsce na krzewienie roz.

Trzeba to jakos pogodzic bo ogrod nie z gumy.
Ptasi gaj 15:23, 08 wrz 2017

Do góry
Wlasnie to slonko przeplatane chmurami burzowymi od kilku gadzin ale nie pada. Jutro ma byc cieplej i mniej chmur.

Dokupilam dzisiaj snowu kilka kompletow tulipanow polecialam myslałam, ze dostane van eujk bo wczoraj kupiłam 3 opak w B, ale dzisiaj juz nie bylo.
Czosnkow tez brak. kupilam tulipy QUeen of Night kilka paczuszek i American Dream.

Tak jak napisalam kupilam tez 2 horty po 3 dyszki ale ładnie rozkrzewione.
Stoja na zewnatrz domu. Tulipy schowane w szafie.
Anulajda w raju 14:09, 08 wrz 2017

Do góry
Jeszcze raz przeglądałam wątek od tyłu i doszłam do str. 295. Chciałam się zapytać, czy ty masz jakąś szkółkę poza twoim ogrodem. Tyle róż pięknych w życiu nie widziałam. Wszystko takie dorodne czy u ciebie grzyby nie grasują i robactwo.
Aniu czy ta róża Gartentraume kwitnie długo czy powtarza czy non stop.
Jeszcze raz przeglądnę i zapiszę nazwy róż i będę zadawać pytania. Bo dla mnie najważniejsze jest zdrowotność u róży a potem wygląd, zapach.

Piękne okazy.

Pytasz czy szkółkę prowadzę ? nie,nie chyba by mi to przyjemności nie dawało.
Lubię zdrowe bez robactwa rośliny bo takie są ozdobą.Dbam o nie jak potrafię ale bez przesady,nie mam zbytnio czasu na profilaktyczne opryski te rośliny co nie dają rady u mnie na siłę nie trzymam a też nie mam takich co by mi sprawiały kłopot.
Różyczka o którą pytasz jako jedna z pierwszych zakwita u mnie ma delikatne kwiaty ale w tym roku zdecydowanie trwalsze niż w poprzednim, ma dosyć długą przerwę w kwitnieniu u mnie ale to przez trawy które już teraz ją dosyć mocno od słońca przysłaniają,cały sezon letni jest raczej zdrowa i nie ma łysych nóżek teraz dopiero zaczynam skubać dolne liski.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies