Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 22:16, 01 lip 2013

Do góry
Gardenarium ------------x 2
ania asc-------------------2
marekw----------------------1
Sebek------------------------1
Monteverde---------------1
agata19762--------------1
barbara_kraj...-----------x 2
zbigniew_gazda -----x2
mira -----------------------1
GabiK --------------------x3
eliza3 -------------------- x 2
marzena --------------------2
Urszulla ---------------------1
Ewa -------------------x 2
gaby3003 --------------1
ell -------------------------1
abiko----------------------1
Kondzio ----------------x 2
irena_milek ------------1
Janina --------------------x 2
Gabriela ----------------
dajana--------------------x 2
ka1sia -------------------x 2
Enya73 -----------------x 2
magnolia ---------------x 2
grazyna ----------------x2
agniecha973 -----------1
anna_g --------------------1
justa35 ----------------------1
Lena --------------------------4
Ozz ---------------------------2
Joaska ----------------------------1
pszczelarnia ---------------------2
finka -----------------------------------2
Syla --------------------------1
Aga_k------------------------1
Gierczusia------------------1
siaaska ---------------------4
Kindzia ---------------------2
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:01, 01 lip 2013

Do góry
ja mam tak samo- truskawek końcówka,a mnie się ich chce.... Ech
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:54, 30 cze 2013

Do góry
Slawko ja mam projekt Projektowała mi Magnolia
Ogród do kwadratu 22:43, 29 cze 2013

Do góry
tak, daruj im torf- dawaj dużo pisku.
jako zamiennik typuję choinę Jedeloch.
A w półcieniu ( jeśli tam jest) rodgersję ( chyba że zima tam masz zastoisko wody z roztopów, to nie)
Ogród do kwadratu 17:27, 28 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
a dla mnie jeśli lustro, to tylko tu, bo tu będzie prawdziwa iluzja i to będzie ten czar.
Sławko , Tobie chodzi o to, że te strzeliste formy stracą 'plecy' które dają z kolei kontrast?- pewnie może tak być, ale to jednak wg. mnie drobiazg.

To oddałam swój głos

Zgadzam się w 100% tylko tam gdzie te czosnki.....tam będzie spełniało swoje zadanie ...sprawi to miejsce tajemniczym...a to miejsce na obraz. ...... mi się nie podoba.... tak jak by na siłe gdzie trzeba było lustro powiesić....sorki za szczerą opinie
ale i tak uwielbiam twoje rabaty
Ogród do kwadratu 15:46, 28 cze 2013

Do góry
a dla mnie jeśli lustro, to tylko tu, bo tu będzie prawdziwa iluzja i to będzie ten czar.
Sławko , Tobie chodzi o to, że te strzeliste formy stracą 'plecy' które dają z kolei kontrast?- pewnie może tak być, ale to jednak wg. mnie drobiazg.

To oddałam swój głos
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:18, 26 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
dziewczyny, co Wy tu o mnie piszecie? Ja po prostu mała jestem, tzn słabo wyrośnięta.
A że nie miałam co na siebie włożyć, wrzuciłam pierwszą z brzegu , mało pogniecioną sukienkę mojego dziecka i tyle. Trochę za długa, ale ujdzie. Stąd ta romantyczność.

Ech, fajnie było - z Rudasami, blondynkami , szatynkami i z paroma chłopakami....
Oby do następnego w jeszcze większym gronie!

No ja Cię proszę!! Sukienkę dziecka?????? Ile ta córcia ma lat?? no teraz to już szczękę trzymam....

Ps. Bociuś - rudzielcu!!!...focham...wysłałaś mi te ślimaki!!!! Zabieraj je!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:41, 26 cze 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)

A mi do rudego jak najbardziej Bociek pasuje! Co prawda w naturze rudych boćków to ni ma, ale " nasz" Bociek rudy musi być!!! To w tym przypadku taka zależność jak latem chleb z masłem i pomidorem...
A Magnolia faktycznie oaza spokoju i chodząca refleksja ( to drugie określenie jest mi bliskie-mójnstarszy syn taki jest właśnie)
Pozdrawiam
P.S. U mnie w okolicy ostatnio zatrzęsienie Twoich kuzynów Boćku, całe dnie w polach, coś szykują...?

Ty siem lepiej pilnuj Anitka
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:49, 26 cze 2013

Do góry
dziewczyny, co Wy tu o mnie piszecie? Ja po prostu mała jestem, tzn słabo wyrośnięta.
A że nie miałam co na siebie włożyć, wrzuciłam pierwszą z brzegu , mało pogniecioną sukienkę mojego dziecka i tyle. Trochę za długa, ale ujdzie. Stąd ta romantyczność.

Ech, fajnie było - z Rudasami, blondynkami , szatynkami i z paroma chłopakami....
Oby do następnego w jeszcze większym gronie!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:30, 26 cze 2013

Do góry
Kasiek, ale Ty mnie szczujesz tymi rozami A ja nawet walcze ze soba

Beta Magnolia chyba dla wszystkich byla zaskoczeniem. Jest niesamowicie hmmm zwiewna, filigranowa i delikatna. I, o niebiosa, ma DOROSLA corke... Szok, szok, szok Przelece, nadrabiam zaleglosci po kolei

Bogda, no zrob sie na rudo

Madzen, odmachowywuje

Magda, normalnie jezor Ci wypne, fiesz

Evchichonku, fiesz zdarzajom siem na swiecie wybryki natury

Kasiek, Magda, przestancie sie ze mnie nabijac paskudy Bo Wam komary wysle te co grasuja u mnie i w najblizszej okolicy wraz z armia slimakow Kcecie???

Seba, podpadziocha za nieobecnosc
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:24, 26 cze 2013

Do góry
Tylko odwierty się sprawdzą jeśli da radę przebić się nimi do warstw przepuszczalnych, które odbiorą wodę.
tak myślę czy teraz, na chwile obecną nie wykopać rowków, które zbiorą wodę i odprowadzą ją gdzieś , nawet do głębokiego dołka w trawniku. Wiem że to psucie ogrodu, takie zryte rabaty, ale może by pomogło.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:19, 26 cze 2013

Do góry
beta napisał(a)
Boćku, ale z Ciebie fajna dziewczyna...normalnie "holiłudzki" wygląd...i to całkiem serio...miło się Ciebie ogląda....przyznam się, że zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, a już napewno nie w rudościach...no i Magnolia jest dla mnie totalnym zaskoczeniem...delikatna, symaptyczna, romantyczna..ale się rozpisałam...wybacz....pozdr.... i wypatrywać Cię będę...może przelecisz nad moim dachem

A mi do rudego jak najbardziej Bociek pasuje! Co prawda w naturze rudych boćków to ni ma, ale " nasz" Bociek rudy musi być!!! To w tym przypadku taka zależność jak latem chleb z masłem i pomidorem...
A Magnolia faktycznie oaza spokoju i chodząca refleksja ( to drugie określenie jest mi bliskie-mójnstarszy syn taki jest właśnie)
Pozdrawiam
P.S. U mnie w okolicy ostatnio zatrzęsienie Twoich kuzynów Boćku, całe dnie w polach, coś szykują...?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:45, 25 cze 2013

Do góry
Boćku, ale z Ciebie fajna dziewczyna...normalnie "holiłudzki" wygląd...i to całkiem serio...miło się Ciebie ogląda....przyznam się, że zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, a już napewno nie w rudościach...no i Magnolia jest dla mnie totalnym zaskoczeniem...delikatna, symaptyczna, romantyczna..ale się rozpisałam...wybacz....pozdr.... i wypatrywać Cię będę...może przelecisz nad moim dachem
Początki 21:11, 25 cze 2013

Do góry
Ha, ha! Oj słuchajcie, aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu - nie wiem czemu ale Bogdzia nie jest jedyna...chyba Danusia pierwsza zaczęła ten wątek, bo ja przedstawiłam Adaśka jako przyjaciela, na co Danusia skomentowała, że nie ma znaczenia czy mąż czy przyjaciel ...a chyba kolejna była Irenka...
Nie ma się co poprawiać - szlabanu nie będzie bo mój mąż Adama bardzo lubi (bo w końcu dzięki niemu nie musi pomagać mi pielić ani sadzić) a Adam faktycznie jest z jednej strony bliskim kolegą a z drugiej "Ogrodnikiem Numer Dwa" bo Ogrodnik Numer Jeden (czyli ten od jarząba ) wszedł właśnie miesiąc temu do rodziny (poślubił moją siostrzenicę) i jak to młody mąż ma już mniej czasu przyjeżdżać "do Ciotki" pomagać w ogrodzie (nie mieszkają zresztą w tym samym mieście co ja).

He, he...oj kochane jesteście...

Bogdziu, bardzo dziękuję za dobre słowa. Fotograf ze mnie żaden i ktoś, kto się zna na fotografii naprawdę, to widzi jaki ze mnie laik, ile błędów robię i tak naprawdę zrobię przyzwoite zdjęcia jak są dobre warunki ku temu - jak brakuje światła albo trafiam na duże dysproporcje to już radzę sobie średnio...Ale prawdą jest, że lubię robić zdjęcia i choć długa droga przede mną to lubię się uczyć, zwłaszcza takich fajnych rzeczy.
Za to z ogrodem radzę sobie gorzej. Frustruje mnie, że tyle roślin u mnie chorowało w tamtym roku. Marta (Magnolia) i właśnie Adam pocieszali, że w pierwszych latach tak może być, zwłaszcza jak gleba kiepska. Ale tak to już jest, że przygarniam jakąś roślinę, sadzę, dbam, doglądam...i przykro jak choruje czy usycha.
Właśnie moje bukszpany chyba znowu zaczynają żółknąć, wrrrr,,,,- ale już powoli dojrzewam do tego, że przestanę opłakiwać każdą chorującą roślinkę a zacznę po prostu uprawiać te rośliny, którym moje warunki ogrodowe pasują i nie będę walczyć z sadzeniem takich, które ewidentnie nie chcą tu rosnąć i już.

I te deszcze mnie załamują. Trawnik też już odchorowuje tę wieczną wilgoć na przemian z upałem.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:01, 25 cze 2013

Do góry
Bogda, rob sie na rudo, dobrze Ci bedzie

Malgosiu, bardzo mi bylo poznac Ciebie i Twoja Mame, jest wspaniala To cudowne, ze chciala przyjechac i zobaczyc co to za ekipa tak zaabsorbowala corke. Widac miedzy Wami duza czulosc. To piekne I koniecznie musze nadrobic i zajrzec do Ciebie, bo jeszcze nie mialam okazji, ale tak trudno okielznac forum. Nawet Sebek nie daje rady, a kiedys czytal i pisal wszedzie

Borbetko, bardzo mi milo, ze zajrzalas, dziekuje za cieple slowa i zapraszam czesciej. Obiecuje wkrotce Cie odwiedzic, choc przyznam, ze nie wiem ile czasu zajmie to wkrotce

Magnolia, pomysl wart rozwazenia To ja dziekuje Kwiatuszku i czekam na Twoj watek

Gabrysiu, sama jestem zaskoczona, ze az tak swiece

Tessi, moze gdzies sie otarlysmy o siebie w markecie...Ja rzadko bywam w Warszawie, srednio mi po drodze

Martusia, nie gryz sie w jezyk bo to boli. Chyba Cie przytloczylam Przepraszam Siur, ze zdejme okularki Kiedys I niech Ci wreszcie oddadza internet Rozo z Jerycha

Kasia, a ja Ciebie nie i gdzie tu sprawiedliwosc???
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 19:16, 25 cze 2013

Do góry
tylko będę musiała poczekać do wiosny z przesadzeniem ich , planuję przesadzić hortensje z trawnika w to miejsce
z tyłu za nimi może derenie bo mam ich na rabacie a trzeba ich będzie stamtąd wysadzić . to jest wschodnia strona domu
z przodu rosną min. gożdziki brodate, ostrózka,żurawka, bodziszek, naparstnica, posadzone są też hortensje bukietowe na przeciwko rośnie magnolia i wzdłuż ogrodzenia rabata obsadzona jałowcami od strony ogrodzenia i hostami w jednym miejscu posiałam w ubiegłym roku orliki, które pięknie mi zakwitły, ale niestety nie zrobilam im zdjęcia
Początki 21:40, 24 cze 2013

Do góry
Bogdziu Kochana popraw się szybciutko- to nie chłopak, tylko kolega z pracy , który dzieli z Małgosia pasję ogrodniczą. Małgosia jest matką dwójki dzieci i żoną całkiem fajnego faceta.
Jak do niego takie pogłoski dotrą to będzie dziewczyna miała szlaban na forum i spotkania.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:13, 24 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

No właśnie Megi , to spotaknie powinno być 2-3 dniowym maratonem, koniecznie z 'posiadówką' przy ognisku. Nie zostałby może wtedy taki niedosyt, że migneły nam tylko osoby do których zmierzaliśmy wolnym krokiem....
Chętnie bym z Tobą pogadała, choć chwilę. I jeszcze z tuzinem co najmniej osób

Może kiedyś uda się zorganizowac taki właśnie wakacyjny zlot, weekendowy, z ogniskiem i innymi szaleństwami, bo to jest genialna myśl tylko co my biedni z komarami poczniemy, zjedzą nas żywcem

I ja też czekam na Twój wątek, skoro już się tak publicznie upominamy
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:27, 24 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, tak, poproszę.
Pamiętałaś- niezła jesteś

Drobiazg
Ogród Danuszy - odsłona 2 19:14, 24 cze 2013

Do góry
widok z mojego tarasu magnolia 30 letnia

i jeszcze drzewo które mnie zachwyca jak mijam je gdy ide czy jade do sklepów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies