Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 20:45, 12 maj 2020

Do góry
Clematis montana 'Mayleen'
Jedna sztuka, posadzony w 2016
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:38, 12 maj 2020

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 20:36, 12 maj 2020

Do góry
Grażynko, to są dzikie krokusy, sieją się jak głupie. Mam je po całym ogrodzie. I oddałabym, ale takiego szajsu to nikt nie przyjmie. cebulki wielkości główki od szpilki, kiedy kwitną, mimo radości z ich widoku, męczy mnie wydłubywanie szpilek z kuleczką z ziemi. Nijak proponować nawet, chyba, żeby ktoś chciał sobie łąkę zachwaścić.

Połowę rabaty ciut oczyściłam, cały urobek leży na stosie, czekam aż przywiędnie, i może co większe wydłubię przez lato. Albo przesieję. Na trawniku mi nie przeszkadza, koszę kosiarką i finito, ale na rabatce bylinowej? Wygląda jak hodowla perzu. Część zasłonią zaraz hosty i liliowce, część uschnie, i jakoś do równowagi wrócę,

Żurawka - Heuchera 20:23, 12 maj 2020

Do góry
Wstawiam zdjęcie mojej żurawki 'Marmalade' z zeszłego roku. W tym roku jest prawie łysa i poszła do rozmnożenia. Rosła tu z 4 lata i teraz zrobiła się brzydka. Kwiatów nie widać.

Sadzona była w zwykłą ziemię ogrodową ze sklepu zmieszaną z rodzimym gruntem. Bez kompostu.

Ogólnie ładnie się wybarwia i bezproblemowa. Wytrzymuje na słońcu.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:23, 12 maj 2020

Do góry
zszywka napisał(a)
Macham po przerwie

Nadrobiłam iiiii ten wiosenny szał zieleni to jest to, oczko świetne. Bardzo bym chciała coś w ogrodzie jakieś „ciurkadełko” ale to może kiedyś

Witaj dziękuję, woda w ogrodzie, jednak inny klimat tworzy, a przy tym zwierzątka korzystają, także polecam bardzo
czochy zaczynają...
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:20, 12 maj 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Cześć Monia Ale się ci wszystko pięknie rozrasta...a przecież to dopiero maj...latem będzie szaleństwo na rabatach

Oczko po zmianie mega mi się podoba...jakie ono jest w ogóle głębokie? To tak z ciekawości...

A jeszcze pytanie odnośnie kocimiętki, jakiej jest odmiany? Super gęste poduchy, a moja "Wolkers jakaśtam" okazuje się jednak nie taka ładna jak się mi wydawało i zastanawiam się nad jej wymianą...

Pozdrowionka

Radziu jak miło cię widzieć wszystko rośnie w oczach, jest fajnie bo popadało, ale aby przymrozku nie było, bo pomarznie...
Z kocimiętką cię zaskoczę bo to kocimiętka Walker's Low, ja ją uwielbiam, długo pięknie kwitnie, raj dla pszczółek, trzmieli i wszystkiego co lata
później się troszku pokłada, ale mimo to nie przeszkadza mi to...

Ogród z uśmiechem 20:14, 12 maj 2020

Do góry
O, taki mi się podoba:
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:11, 12 maj 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)
Czy ja dobrze widzę ,że masz wilczomlecze ??? jeśli mnie oko nie myli ( zaś ) to mi pisz o nich..pisz rozmiar , jak rosną itp
Ściskam bardzo mooocno

tak Kochana mam wilczomlecze, lubię je bardzo i wiem, że muszę jeszcze dokupić
wilczomlecz BONFIRE, zawsze wiosną go przycinam, chociaż wiem, że ich się nie przycina, ale jest taki fajny zwarty, później ulistnienie ma czerwone, nie znalzłam fotki, jak ma czerwone liście, ale tak wygląda wiosną...

następny to wilczomlecz migdałolistny WALBERTON'S RUBY, obcinam tylko po zimie obeschnięte pędy, potwór mały

no i jest jeszcze jeden, ale za chiny nie mogę sobie skojarzyć nazwy, no i nie mam foty... jak zrobię fotkę to wstawię.
Ogólnie są to roślinki bezproblemowe zdobiące cały sezon, warto na nie zwrócić uwagę

Znowu na wsi 20:10, 12 maj 2020

Do góry

Pszczelarnia 20:06, 12 maj 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Obmyślam letnie kolory

Pelargonie - masz jakiś przepis na sukces? Specjalny nawóz czy coś? Planuje do nich wrócić, choć ostatnimi Laty nie chciały współpracować...
Znowu na wsi 20:04, 12 maj 2020

Do góry
Kupiona w zeszły roku róża Clair Matin ładnie przezimowała, czekam na jej kwiaty

Kwiaty powojników też się zapowiadają

Znowu na wsi 20:00, 12 maj 2020

Do góry
Wiosny c.d.

Pamiętajcie o ogrodach 19:57, 12 maj 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Asiu też wydaje mi się że jest opóźnienie.

Kaśka u mnie dziś wieje zimny wiatr i to tak wieje, że nawet Funia nie chce iść na spacer.

Grażynko dziękuję i na pewno jeszcze do niejednej szkółki wypasionej trafisz

Piękne ujęcie Ale się u Ciebie zmieniło i zmienia. Tyle fajnych krzewów dosadziłeś, dobrze mieć taką szkółke w pobliżu, bardzo dorodne mają te rośliny i krzewy. Obiele masz może? Polecam. Orliki mnie też zawsze zachwycają urodą i są fotogeniczne bardzo Jak dobrze, że mamy te ogrody, oby tylko nie przymroziło. Pozdrawiam serdecznie
Ogród z uśmiechem 19:57, 12 maj 2020

Do góry
Dobrze, że czasami kupuję też inną paletę barw

Dębowe zakątki 19:55, 12 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Obraz bardzo mi się spodobał, mam zamiar spróbować malowania na starej desce, ale jakoś polotu mi brakuje. Chciałam zrobić taką zawieszkę z nazwą mojego ogródka. Jakoś zabrać się za to nie mogę. Dziś ciągałam doniczki z magazynu roślinnego do budynku gospodarczego. Boję się przymrozków. Teraz idę nakryć anabelki przy altanie, żeby w sezonie było na co popatrzeć.

Na desce też już malowałam.anioła.
Mężowi się spodobał.I mówił,że wytnie mi jeszcze podobne 2 to namaluję następne
Maluj Dorotko.Próbuj Pomysł masz bardzo fajny.
Mi też coś podobnego chodzi po głowie.
Ale bardziej napis przystrojony czymś
Ja też się zabieram do tego z z rok czasu.
A teraz chciałbym częściej ale czasu na takowe przyjemności trochę brakuje.
No tak teraz mamy się z tym wynoszenie, wnoszeniem i okrywaniem.
Ja pomidorki , papryczki z z tarasu zabrałam do domku.
A warzywka nakryłam.
Boję się o hosty...

Pamiętajcie o ogrodach 19:55, 12 maj 2020

Do góry

Tego kuklika widziałam w piątek w "naszej" szkółce i zastanawiałam się, gdzie by mi pasował.
Ostatecznie kupiłam tylko 2 perowskie i jestem z siebie bardzo dumna, że powstrzymałam wszystkie chciejstwa.
Ogród z uśmiechem 19:53, 12 maj 2020

Do góry
Znowu na wsi 19:53, 12 maj 2020

Do góry
Kaczorek jest super

Basiu, te zawilce też mam ale niewiele.

Jeszcze jeden zajączek
Rozpoznawanie odmian róż 19:51, 12 maj 2020

Do góry
Witam. Kupiłam w Leroy różę pienną. Zazwyczaj nie kupuję bez nazwy i znajomości odmiany, ale ta mnie po prostu zauroczyła. Kwiaty (jeszcze nie do końca rozwinięte) są koloru bordowego, zebrane w kiście gęsto napakowanych pąków. Liście raczej nie są błyszczące, z wyraźnie widocznym unerwieniem. Czy ktoś wie, co to może być za odmiana?

Ogród z uśmiechem 19:51, 12 maj 2020

Do góry
Uwielbiam fiolet

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies