Będzie problem z tym zdjęciem, bo z tej perspektywy chyba nie robiłam ani razu. Na razie wrzucam zdjęcia sprzed miesiąca, które zrobiłam dla swoich celów archiwalnych i nie zamierzałam upubliczniać.
Widać na nich "bunkier" który mi wykopał młodszy syn na wypadek III wojny światowej (najwyraźniej właśnie o takich rzeczach myśli moje dziecko; ostatnio powiedziało mi, czego się boi: czarnych dziur i korona wirusa). W puszkach trzymał granaty (czyli szyszki), stosik gałęzi świerkowych to miało być łóżko polowe, a drewno do kominka to chyba okopy. Absolutnie nic nie wolno mi było sprzątnąć.
Tak więc ten... Wybaczcie
Na tym zdjęciu zaznaczyłam obszar, pod którym absolutnie nic oprócz bluszczu nie chce rosnąć:
Dalej, z wielką biedą i przy intensywnym wspomaganiu, niektóre rośliny już dają radę.
Gdyby się udało, to posadziłabym tam parę krzewów zimozielonych dla zrobienia przesłony.
O skrzyniach w tym miejscu nie myślałam. Zupełnie ich sobie tutaj nie wyobrażam. Ale może mam kiepską wyobraźnię
Nie wiem. Spalam jakaś godzinę w nocy. Zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam przeprowadzając się. No ale...
poniedziałek, praca, potem druga praca, nie mam czasu zastanawiać się nawet.
Milego dnia baby!
Bagno przy studzience, a chłopaki chyba dziś olali bo do tej pory ich nie ma...
No i najgorsza zmora lub największe pole do popisu jak kto woli
Wysadziłam tu wszystko, zostały tylko pony tails i cisy wsadzone jesienią, które reanimuje.
Poczekam jeszcze czy zaczną dawać znaki zycia choć chwilowo mam ochote je stąd wywalić i zrobić tą rabatę od A do Z.
Mam kilka pomysłów na jej zagospodarowanie. Najbardziej do mnie przemawia : pony tails, jeżówki i cos zimozielonego
Myślę taż ew nad jakimś niewielkim drzewkiem zwisającym.
A może powinnam, iść zupełnie w cos innego ? Macie jakieś pomysł na ta rabatę ?
Ta rabata już chyba skończona. Aktualnie Limki, kule bukszpanowe i ice dance. Dosadziłam w najszerszym miejscu 2 gracimiliusy. Myslę ,żeby dodać tutaj zawilca. Dobry pomysł ?
i teraz pod tarasem jest problem po wysadzeniu bukszpanów Został jeden duży.
Czy dać tam rozplenice hameln ( zostały mi 4 sztuki do wykorzystania ) i ew jakieś róże ? Dużo słonka tu jest.
Oczywiście kształt do korekty..
Nie wiem jak Wy ale ja sobotę spędziłam w ogrodzie Nareszcie!
Tak sobie myślę, że jak tak wcześnie wszystko zaczynam to będzie szansa w sezonie poleniuchować
To co udało się zrobić :
zerwanie reszty darni na podokienna . Kształt jeszcze do korekty ale kawał rabaty wyszedł. Zamówione roślinki w drodze ( Mariken, ML i hakone )
przesadziłam trzmielinę z podokiennej i tuffety tutaj :