Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:03, 22 cze 2020

BasiaLT napisał(a)

Asiu co to jest? Ta bordowa roślinka? Pięknie wygląda z ostnicą.

Widzę że ciebie też deszcz omija.
No omijają nas deszcze, w zlewni Warty susza hydrologiczna, innych zalewa na maxa... Oj, ciężki rok...

Te bordowe kulki to krwiściąg, niestety, nie potrafię powiedzieć jaki, bo nie ten, który miał być... Próbuję go zidentyfikować, na razie klapa
Ale bardzo fajnie wygląda i jest praktycznie bezobsługowy.
galgAsia 12:16, 22 cze 2020

antracyt napisał(a)

To będę to szukała
Ja mam leśną i frontową na glinie wymieszanej z korą, kompostem i szczyptą popiołu. Też jest dobrze z trzymaniem wody. Chociaż deszczu nic nie zastąpi.
Niby padało w piątek porządnie, ale jak wczoraj pieliłam skrzynie to ziemia wilgotna na max 2cm.
Do Was jakby te chmury z centralnej Polski dochodziły, u nas ich w zasadzie nie ma. Wczoraj szedł taki wał burzowy od morza do Tatr, nie doszedł, rozeszło się po drodze. Niby z takiego spokojnego siąpania więcej korzyści i mniej szkód, ale musiałoby siąpić przez tydzień, żeby chociaż ta zewnętrzna warstwa gleby porządnie nasiąkła. Mus zbierać deszczówkę, bo ni wygląda to wesoło.
greg66 15:21, 22 cze 2020

Asiu nie pamietam czy to u Ciebie są krwawniki?
Ale może coś odpiszecie, moje krwawniki mają zwieszone kwiaty jakby miały sucho a przecież od czwartku leje, teraz lekko przestało, czyżby je przelało?
Siedzą na piaskach.
Kawa 15:26, 22 cze 2020

Asia śliczna mw w stipie a i reszta cudna
u nas wody za dużo dużo za dużo
tulucy 19:38, 22 cze 2020

U nas dziś deszcze ulewne, zalewające. Z wybieraniem wody sprzed wejścia do garażu, żeby piwnicy nie zalało... Trzy razy tak... Ziemia już nie daje rady chłonąć, stoją kałuże na trawie...
Mary 20:31, 22 cze 2020

galgAsia napisał(a)
No omijają nas deszcze, w zlewni Warty susza hydrologiczna, innych zalewa na maxa... Oj, ciężki rok...

Te bordowe kulki to krwiściąg, niestety, nie potrafię powiedzieć jaki, bo nie ten, który miał być... Próbuję go zidentyfikować, na razie klapa
Ale bardzo fajnie wygląda i jest praktycznie bezobsługowy.

Krwiściąg mieszańcowy może? Chocolate Tipp?
galgAsia 21:44, 22 cze 2020

greg66 napisał(a)
Asiu nie pamietam czy to u Ciebie są krwawniki?
Ale może coś odpiszecie, moje krwawniki mają zwieszone kwiaty jakby miały sucho a przecież od czwartku leje, teraz lekko przestało, czyżby je przelało?
Siedzą na piaskach.
Niee, ja mam tylko krwawnika kichawca, ale on też nie lubi wody. Myślę, że te Twoje mają rzeczywiście zbyt mokro, są zalane
galgAsia 21:48, 22 cze 2020

Kawa napisał(a)
Asia śliczna mw w stipie a i reszta cudna
u nas wody za dużo dużo za dużo
Wiem Kami, widzę i czytam, co się u Was dzieje... Oj, niesie ta woda zniszczenie... I nie ma na nią mocnych...

Twoje roślinki też się podniosą i odbiją, i będą śliczne, zobaczysz
galgAsia 21:50, 22 cze 2020

tulucy napisał(a)
U nas dziś deszcze ulewne, zalewające. Z wybieraniem wody sprzed wejścia do garażu, żeby piwnicy nie zalało... Trzy razy tak... Ziemia już nie daje rady chłonąć, stoją kałuże na trawie...
Lucy, czytałam właśnie, żeś głowę postradała przez ten deszcz. Uważaj, please, uważaj
U mnie dziś słońce tak przypiekło, że część roślin oklapła. Dasz wiarę? - po całym dniu kapania rośliny omdlały z gorąca...
galgAsia 22:11, 22 cze 2020

Mary napisał(a)

Krwiściąg mieszańcowy może? Chocolate Tipp?
Poszperałam jeszcze w czeluściach internetu i nabrałam podejrzeń, że może to być krwiściąg mniejszy. Żeby było śmieszniej, tam, gdzie go kupowałam, nie mieli takiego w ofercie, więc pewno nawalił producent.