Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 09:45, 04 cze 2020

KOla napisał(a)

Miałam to samo. Zwykły środek na mszyce. Spryskać, na drugi dzień nic nie zostanie.

Na razie ile się dało po prostu starłam i całe drzewko potraktowałam silnym strumieniem wody ..
zrobię jeszcze oprysk z pokrzywy ,jeżeli to nie pomoże sięgam po chemie..trudno mam dość ,połowe ogrodu zżera mi robactwo
deszczowymaj 09:48, 04 cze 2020

popcorn napisał(a)
Ale masz zapączkowanie Super!

podglądam

Firmy po prostu żerują na tych co chcą zamawiać i tyle... z uczciwością w tym kraju na bakier niestety... w wielu branżach

Wszystko wskazuje na to,że w nosie mają klienta ..niech baran jeden zamówi ,kupi,da kasę a potem czeka ..czeka..
deszczowymaj 09:49, 04 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Mszyca zdobniczka bukowa, dziewczyny się na nią żalą...

Dziękuję Asiul ..pierwszy raz takie coś widzę , najpierw pomyślałam że do drzewka wata mi się poprzyklejała serio ..tylko skąd ta wata
deszczowymaj 09:50, 04 cze 2020

Kawa napisał(a)
Bardzo ładne rabaty i roślinki, pomijając mszycę na buku

Dziękuję

aaa widzisz same plagi ..jak nie urok to sracz.a
Basieksp 10:21, 04 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Oj u mnie też przestój ..widziałaś rabatę zieloną ratuje ją to ,że jest w różnych odcieniach zieleni no nic..teraz czekam na róże i lilie choć i jeżówki wyglądają obiecująco , chyba zaczną szybciej niż zwykle .

Widziałam, u mnie raczej jadnolito, a w cieniu jedna młoda hosta to dopiero zaczyna się rozwijać, gdzie u innych zaczynają kwitnąć
galgAsia 10:43, 04 cze 2020

A masz skrzyp? Podobno może być skuteczny na mszyce: 1kg świeżego lub 200g suchego / 10l wody. Zalać, zostawić na 24h, opryskiwać nierozcieńczonym. Chyba warto spróbować...
popcorn 10:45, 04 cze 2020

Tak ale kilo skrzypu to bardzo dużo skrzypu...
galgAsia 10:54, 04 cze 2020

A potrzebujesz od razu 10l oprysku? Chociaż jak dziewczyny pokazywały, jak u nich rośnie, to prawie im zazdrościłam
Ja zbieram, zbieram, bo chcę gnojówkę nastawić - na jedną powinnam uzbierać
Anda 13:27, 04 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Na razie ile się dało po prostu starłam i całe drzewko potraktowałam silnym strumieniem wody ..
zrobię jeszcze oprysk z pokrzywy ,jeżeli to nie pomoże sięgam po chemie..trudno mam dość ,połowe ogrodu zżera mi robactwo

A gdzie? Bo na zdjęciach nic nie widać Wszystko zadbane i zdrowiutkie, samo piękno
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
deszczowymaj 13:47, 04 cze 2020

galgAsia napisał(a)
A masz skrzyp? Podobno może być skuteczny na mszyce: 1kg świeżego lub 200g suchego / 10l wody. Zalać, zostawić na 24h, opryskiwać nierozcieńczonym. Chyba warto spróbować...

A właśnie nie mam ..ale coś mi świta chyba widziałam ,że on na cmentarzu rośnie albo kupię suszony ..