Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 20:50, 14 lis 2019

ryska napisał(a)
Przegapiłam ale jestem
Cudne masz łany jeżówkowe i róże. Dorodne aż miło popatrzeć i powzdychać kiedy moje takie krzaki będą.
Ciekawe spostrzeżenie z bodziszkiem kantabryjskim i mrówkami.
U mnie Heritage miała mrowisko w korzeniach, wytępiłam mrówki cynamonem. W tym roku też osiedliły się w Mary Rose. Potwornie osłabiają róże. Muszę pomyśleć nad tym bodziszkiem

Witaj Renatko

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że ten mój pomysł z bodziszkiem wypróbuje więcej osób i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. O cynamonie nie słyszałam. Może w przyszłym roku wypróbuję.

Ach te marcinki

ewsyg 21:01, 14 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Ja niestety nie dopilnowałam tych młodych.

Kobiety maja dużo obowiązków i czasami trudno wszytko ogarnąć.

W tym roku pierwszy raz dereń Causa ma dużo paków kwiatowych. Ale się cieszę, będzie cudny widok.

Dereń jadalny wciąż trzyma liście. Obok młode drzewko pigwy, też ma liście i to zielone

AnetkaKogucik 21:46, 14 lis 2019

witam Cię Ewo ...Twoje róże są cudowne. ja dopiero od 1,5 roku walczę z ogrodem i uczę się wszystkiego ale od róż i rododendronów zaczęłam. Mam już 20 róż na swoim grobowisku poza wyglądem chyba im dobrze bo cudnie rosną.
Przeczytałam cały Twój post i pytanie czy masz w swoim szerokim dorobku różę oH happy day? mały zdrowy krzaczek dostałam i tato mi wkopał na jesień. i całe pół roku przy niej spędziłam. trzykrotnie się rozkrzewiła od tego widocznego na zdjęciu i przecudownie pachnie. bardzoo polecam. jest cudna. I mrówki to chyba zmora wszystkich róż do niej się nie dobrały na szczęście. dwa tyg temu posadziłam kolejne 20szt . nie mogę się doczekać wiosny. i moje grobowski z różami i innymi małymi azaliami.
gogo 14:56, 15 lis 2019

Ewo, oniemiałam z wrażenia na widok takiej ilości pięknych, zdrowych róż i bylin, zwłaszcza jeżówek
Jestem od tego roku miłośniczką róż i jeżówek, w planach zakup róż jeszcze teraz, a jeżówek wiosną.
Mam mały ogród i takich wielkich plam roślin mieć nie mogę, będę zachwycać się u Ciebie
Zaczęłam czytać zamknięty wątek, lubię poznawać historię ludzi i ich ogrodów
Pozdrawiam
Richie 23:06, 15 lis 2019

Piękna jesień u Ciebie a róże i moje ulubione jeżówki zachwycają kolorami
ElaS 21:49, 16 lis 2019

AnetkaKogucik napisał(a)

Ale fajne te róże
anpi 23:41, 17 lis 2019

Masz sporo marcinków i jakie ładne kępy! Muszę się postarać o takie niższe,bo mam dwa wysokie na ponad 1,5 m i te mnie denerwują swoim pokładaniem, muszę je przesadzić gdzieś pod siatkę na części warzywnej.
ewsyg 08:22, 19 lis 2019

AnetkaKogucik napisał(a)
witam Cię Ewo ...Twoje róże są cudowne. ja dopiero od 1,5 roku walczę z ogrodem i uczę się wszystkiego ale od róż i rododendronów zaczęłam. Mam już 20 róż na swoim grobowisku poza wyglądem chyba im dobrze bo cudnie rosną.
Przeczytałam cały Twój post i pytanie czy masz w swoim szerokim dorobku różę oH happy day? mały zdrowy krzaczek dostałam i tato mi wkopał na jesień. i całe pół roku przy niej spędziłam. trzykrotnie się rozkrzewiła od tego widocznego na zdjęciu i przecudownie pachnie. bardzoo polecam. jest cudna. I mrówki to chyba zmora wszystkich róż do niej się nie dobrały na szczęście. dwa tyg temu posadziłam kolejne 20szt . nie mogę się doczekać wiosny. i moje grobowski z różami i innymi małymi azaliami.

Witaj Anetko. Nie ma tej róży i jej nie znam. Zajrzałam do internetu i czytam, że to róża wielkokwiatowa. Ja raczej takich nie kupuję. Kiedyś miałam ich więcej, ale teraz zostały mi tylko dwa krzaczki. Póki co nie mam miejsca na nowe róże. Musi zostać tak ja jest. Sporo już zrobiłaś.
Dziękuję za zdjęcia Twojego ogrodu

Kwitnący Zebrinus

ewsyg 08:34, 19 lis 2019

gogo napisał(a)
Ewo, oniemiałam z wrażenia na widok takiej ilości pięknych, zdrowych róż i bylin, zwłaszcza jeżówek
Jestem od tego roku miłośniczką róż i jeżówek, w planach zakup róż jeszcze teraz, a jeżówek wiosną.
Mam mały ogród i takich wielkich plam roślin mieć nie mogę, będę zachwycać się u Ciebie
Zaczęłam czytać zamknięty wątek, lubię poznawać historię ludzi i ich ogrodów
Pozdrawiam

Witaj Grażynko. Bardzo dziękuję za miłe słowa. Ciesze się, ze do mnie zajrzałaś. Do dzisiaj jestem wzruszona Waszą postawą w opiece nad jeżami. Ciekawa jestem jakie róże wybierzesz, no i jeżówki. Że też chce Ci się czytać mój poprzedni wątek. Podziwiam Cię

Nawet powojnik ładnie się wybarwił

I czereśnia przybrała ładną szatę

A tutaj widać świdośliwę, jak ja ją lubię. Ona jest atrakcyjna cały sezon.

ewsyg 08:40, 19 lis 2019

Richie napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie a róże i moje ulubione jeżówki zachwycają kolorami

Bardzo dziękuję Rysiu za miłe słowa

Bodziszek żałobny