Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

mirkaka 16:57, 09 maj 2025

Jaka ogromna porcja zdjęć, napatrzyłam się, masz mnóstwo części jadalnej, bardzo fajnie,
będzie co skubać,
Plany i założenia ciekawe, ten trawnik w kształcie krzyża to w której części ogrodu? Tam gdzie przesadziłaś róże?
Biel irysów syberyjskich i różowych floksów będzie ładnie wyglądać, tyko czy zakwitną razem? U mnie floksy już kwitną a irysy syberyjskie jeszcze nie.
Irys bródkowy od Ciebie chyba będzie miał jeden pęd kwiatowy, wyczuwam lekkie zgrubienie w łodydze
Kasya 17:03, 09 maj 2025

ewsyg napisał(a)

Ja też lubię biały kolor kwiatów

Nie wiem co to ?
Rodki poznaje
Front robot masz niezly
Makao 18:20, 09 maj 2025

Jeny ile Ci kwitnie. Floks który ma zarosnąć ten pas ma bardzo ładny kolor. Oby dobrze się rozrastał

Ilością poziomek mnie totalnie zaskoczyłaś. Ależ dużo ich. Ja mam 6 krzaczków

Szaleństwo u Ciebie
Ulina 09:49, 10 maj 2025

ewsyg napisał(a)
W nowej części posadziłam szpaler lawendy, są po prawej stronie. Jeszcze takie malutkie bidulinki

I dalsze prace

Pas po prawej stronie ( przed cisami) ma zarosnąć floksami szydlastymi i między kulki dam irysy syberyjskie o białych kwitach.

Reszta po południu. Ogród czeka

Fajnie Ci idzie u mnie też rewolucję na całego w kilku miejscach ogrodu, jeszcze muszę z wężem latać żeby wytyczać kształty. Ty masz to już za sobą, teraz ta przyjemniejsza część
A w przyszłym roku będziemy podziwiać

ewsyg 20:25, 12 maj 2025

Mirusiu, codziennie podglądam, czy mi owoce nie przemarzły. Póki co, jakoś się trzymają, oby tak dalej. Ten krzyż z trawy to nowa część, którą połączę ze starą. Tam przesadziłam róże. Wiem, ze floksy nie zakwitną z irysami. Cieszę się, że irysek zakwitnie.

Kasiu, te białe kwiatuszki to marzanka wonna lub inaczej przytulia wonna.

Aniu, kwitnienie ustało, taka hibernacja, czekają na ciepło i słoneczko. Poziomki sama wysiewałam, więc jest ich dość sporo. Ciekawe ile będzie owoców.

Ula, mam kilka pomysłów, a co się uda zrobić, to czas pokaże. Powolutku,pomalutku.

Buczek skradł moje serce

ewsyg 20:32, 12 maj 2025

ewsyg 20:39, 12 maj 2025

April 12:41, 13 maj 2025

ewsyg napisał(a)
Edytko, te roślinki przy ścieżce wciąż kwitną.

Magda, napisałam priv.

Odrobina dzisiejszego poranka.

Jakie ładne. Uwielbiam taką kolorystykę. Fajnie mieć miejsce gdzie można jednoroczne sadzić. Nie posiadam takiego i bardzo zazdroszczę. Masz też masę innego kwitnienia. Aż się dziwię, przy tak niskich temperaturach
Dorota321 21:02, 13 maj 2025

Ewo ale Ci ogród już wydoroślał, zachwycam się.
ewsyg 20:07, 14 maj 2025

April napisał(a)

Jakie ładne. Uwielbiam taką kolorystykę. Fajnie mieć miejsce gdzie można jednoroczne sadzić. Nie posiadam takiego i bardzo zazdroszczę. Masz też masę innego kwitnienia. Aż się dziwię, przy tak niskich temperaturach

Jolu, to moje ulubione kolory. Te kwiatuszki są w skrzynkach przy wejściu do budynku. Maja tutaj kilka godzin słońca, może 3 -4. Pomimo niskich temperatur pomalutku kolejne roślinki zakwitają, a inne przekwitają.

Kwitną jeszcze niskie iryski, a wysokie też zaczynają. Te wysokie cudnie pachną cytrynowo. Pierwszy z wysokich zakwitł taki ładny.

Szykują się syberyjskie.