Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 20:12, 25 maj 2025

Makao napisał(a)

Te irysy cudne. A które pachną cytrynowo?

Aniu, przeważnie te wysokie pachną cytrynowo i jak kwitnie ich więcej, to zapach wyczuwalny jest z daleka.

Dzisiaj ten rozkwitł i miał sesję zdjęciową.

na pierwszym zdjęciu z nowym życiem. Ważki po wylince siedzą nieruchomo nawet kilka godzin. nabierają wtedy sił i kolorów.

ewsyg 20:16, 25 maj 2025

olciamanolcia napisał(a)

Coś pięknego ...Irysy masz śliczne.I nie tylko irysy

Bardzo dziękuję.

Szykują się kolejne iryski, czosnki i róże, moja miłość

LIDKA 20:29, 25 maj 2025

Ewa wszystko Ci zdrowo rośnie. Rodki czarują, iryski cieszą a róże nastrajają optymistycznie.

Ewa moje baroneski i miarii-tereski z Twojego polecenia rosną ładnie i mają pączki.
Dziś posadziłam chopen i augusta luise, każdej po 2 szt.

Nigdy u mnie ważki nie widziałam.
tulucy 22:51, 25 maj 2025

Fascynujące te ważki
U mnie dziś zakwitł jeden z tych nowych irysów. Syberyjskie też już całkiem całkiem.
mirkaka 09:04, 26 maj 2025

ewsyg napisał(a)

Mirusiu, bardzo dziękuję. Faktycznie rodki i azalie już podrosły. Niektóre już nawet przycinałam. W tamtym roku przemarzły i bardzo mi ich brakowało a tym roku gwiazdorzą.

Pięknie,
tak mi się spodobał u Ciebie ten kuklik seledynowy, że sobie kupiłam, w zeszłym roku był bardzo wysoki, w tym przesadziłam, ale widzę że bardzo jest zaatakowany mączniakiem prawdziwym, czy u Ciebie też jest taki wrażliwy? Inne kukliki są zdrowe
Wafel 09:54, 26 maj 2025

Mirka u mnie też jedna odmiana złapała grzyba a dwie pozostałe rosną zdrowo. Te z grzybem w ogóle jakieś małe, słabo rosną.

Ewa, ale się tu naoglądałam cudowności Niesamowite masz odmiany irysów!
ewsyg 17:20, 26 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Ewa wszystko Ci zdrowo rośnie. Rodki czarują, iryski cieszą a róże nastrajają optymistycznie.

Ewa moje baroneski i miarii-tereski z Twojego polecenia rosną ładnie i mają pączki.
Dziś posadziłam chopen i augusta luise, każdej po 2 szt.

Nigdy u mnie ważki nie widziałam.

Lidzia, mam nadzieję, ze te róże spełnią Twoje oczekiwania, bo inaczej spłonę ze wstydu, że źle doradziłam.

W tamtym roku też kupiłam różę Chopin. Widziałam ją na żywo u znajomych w ogrodzie i po prostu tak mnie oczarowała, że kupiłam. Moja nie ma pąków kwiatowych, chyba zmarzł pierwszy rzut. No trudno, zakwitnie później. Rośnie u mnie jako soliter. To ta w czerwonym kółku.

Jak sobie zrobisz jakieś oczko wodne, to też będziesz miała ważki i nie tylko one.

Mina zła, chyba się zezłościł, że go podglądałam w kąpieli
ewsyg 17:33, 26 maj 2025

W dwóch oczkach są żaby. jedno oczko tak zarosło, że prawie go nie widać,ale żaba w nim mieszka od wiosny.

ewsyg 17:37, 26 maj 2025

W ogrodzie jest dużo ptaków i chętnie zjadają mrówki i mszyce.

Makao 17:57, 26 maj 2025

ewsyg napisał(a)

Aniu, przeważnie te wysokie pachną cytrynowo i jak kwitnie ich więcej, to zapach wyczuwalny jest z daleka.

Dzisiaj ten rozkwitł i miał sesję zdjęciową.

na pierwszym zdjęciu z nowym życiem. Ważki po wylince siedzą nieruchomo nawet kilka godzin. nabierają wtedy sił i kolorów.

Te irysy też bardzo ładny. Po jednej sadzonce możesz mi wysłać. Takich ciemnych potrzebuję. Jeśli będą się rozrastać w takim tępie jak te moje błękitne to będzie super