Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

antracyt 23:03, 04 cze 2025

Całkiem ładnie już Ci róże rozpoczęły
Sporo się u Ciebie dzieje. Zaintrygował mnie placyk, a właściwie przyszła altanka.
Gosialuk 09:13, 05 cze 2025

ewsyg napisał(a)

To Sibelius? Mam nowe chciejstwo.
Ładnie z tymi obrzeżami.
mirkaka 11:35, 07 cze 2025

Ewa, a gdzie zdjęcie tego cuda którego dostałam od Ciebie?? u mnie zakwitł, nie spodziewałam się że będzie aż tak piękny i wielki kwiat dziękuję że się podzieliłaś ze mną
Twoja kolekcja irysów jest imponująca, wszystkie są przepiękne, potrafisz zrobić im cudne portrety.
Róże też już prawie w pełnym rozkwicie, u mnie też zaczynają, mój Sibelius jeszcze w pąkach, Twój już piękny
Masz sporo roboty ale potem już tylko będziesz podziwiać
ewsyg 19:50, 07 cze 2025

antracyt napisał(a)
Całkiem ładnie już Ci róże rozpoczęły
Sporo się u Ciebie dzieje. Zaintrygował mnie placyk, a właściwie przyszła altanka.

Zuzia, troszkę róż już kwitnie, inne w pąkach.

Przymiarki do tego co Cię zaintrygowało. Miło będzie tutaj wypić poranną kawę, jak będą kwitły lilie.

Pestka z Nelą udeptały glebę, wiec można sadzić roślinki

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Mam cienisty zakątek i nowe roślinki, a róże mają dogodniejsze warunki.
ewsyg 19:58, 07 cze 2025

Gosialuk napisał(a)

To Sibelius? Mam nowe chciejstwo.
Ładnie z tymi obrzeżami.

Małgosiu, to Sibelius. Wcale się nie dziwię, że masz nowe chciejstwo, ona warta jest tego grzechu.

ewsyg 20:12, 07 cze 2025

mirkaka napisał(a)
Ewa, a gdzie zdjęcie tego cuda którego dostałam od Ciebie?? u mnie zakwitł, nie spodziewałam się że będzie aż tak piękny i wielki kwiat dziękuję że się podzieliłaś ze mną
Twoja kolekcja irysów jest imponująca, wszystkie są przepiękne, potrafisz zrobić im cudne portrety.
Róże też już prawie w pełnym rozkwicie, u mnie też zaczynają, mój Sibelius jeszcze w pąkach, Twój już piękny
Masz sporo roboty ale potem już tylko będziesz podziwiać

Mirusiu, ten łososiowy dopiero zakwitł. W tym roku raczej marnie, odpoczywa. Nie ma za co dziękować. Roślinki od Ciebie też mają się dobrze, chociaż hakonechloa ma trudności. Przesadziłam ją w inne miejsce, może tam będzie jej lepiej. U mnie trawy raczej kiepsko rosną. Pracy mam dużo, a pogoda nie współpracuję ze mną i te szalone chwasty, rosną na potęgę.

ewsyg 20:34, 07 cze 2025

ewsyg 20:44, 07 cze 2025

Crocus Rose

Bardzo zmarzła w tamtym roku, ale ładnie odbudowała krzak i w zachwyca. Bardzo ją lubię. Mam wrażenie, że w tym roku ma większe kwiaty.

ewsyg 20:54, 07 cze 2025

Róża Wildberry.

Jestem nią zachwycona. Przepiękna od pąka po rozwinięty kwiat. Chyba dokupię jeszcze jedną. Przesadzona w lepsze warunki odwdzięczyła się swoją urodą.

LIDKA 20:59, 07 cze 2025

Ewa piękne róże. Dorodne i zdrowe.

Moje aquarelle mają jakby nie do końca wykształcone kwiaty. Otwierają się nie całkiem.
A candelighty mało pędów i ledwo żyją. Nawet myśle obciąć kwiaty żeby sie nie męczyły na kwitnienie.
Co myślisz?

Co do zakątka i roślin w cieniu sąsiadów to chyba wyszło jak w przysłowiu. " Nie ma tego złego co na dobre wyszło"