Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kordina 11:12, 02 cze 2026

Oł! Jakie fajne salamandry ogrodowe
antracyt 11:13, 02 cze 2026

Mogą być salamandry
April 12:33, 02 cze 2026

antracyt napisał(a)

Hugonis też bardzo ładna. Koniecznie zrób jej zdjęcia. No chyba, że już są - zaraz sprawdzę
Rubrifolia Nowa, to już od dawna nie krzaczek a krzaczor. 1,8m wysoka i ok 2m szeroka, ale fakt - całkiem przy tym zgrabna. Ciężko mi zrobić jej zdjęcie z najładniejszej strony, ale nie chcę w kadry domu sąsiadów wciskać (wystarczy, że sąsiedzi z naprzeciwka się załapują z daleka )

Cud natury

Fotek hugonis nie szukaj, nie zrobiłam, a teraz to już nie mam nawet jak zrobić, bo przekwitła Chyba że coś tam jeszcze z siebie wykrzesze. Chwilowo "zjadły" ją niezapominajki. Są od niej większe

No i jeszcze te twoje smoki ogrodowe zajefajne. Ale raczej po nich nie chodzisz bo pewnie by się połamały. To jako ozdoba tylko.
antracyt 12:45, 02 cze 2026

Na starej różance powoli startują piwonie i maki Z róż na razie tylko Rose de Rescht otworzyła pierwsze kwiaty, ale dogania ją Mme Boll. O dziwo, na tej rabacie róże najbardziej ucierpiały od mrozu.
antracyt 12:50, 02 cze 2026

April napisał(a)

Cud natury

Fotek hugonis nie szukaj, nie zrobiłam, a teraz to już nie mam nawet jak zrobić, bo przekwitła Chyba że coś tam jeszcze z siebie wykrzesze. Chwilowo "zjadły" ją niezapominajki. Są od niej większe

No i jeszcze te twoje smoki ogrodowe zajefajne. Ale raczej po nich nie chodzisz bo pewnie by się połamały. To jako ozdoba tylko.

Hugonis w wersji miniaturowej masz w tym roku

Po jaszczurkach rzeczywiście nie chodzę, ale jedna jest tak gruba, że mogłabym. Nieletnia zrobiła ją jako pierwszą i sama przytargała do domu. Dwie pozostałe są już o połowę cieńsze i mężaty po nie pojechał

Cud natury ma już konkurencję Zdjęcia jakieś nieostre wyszły, ale klimat widać
April 12:56, 02 cze 2026

Cóż za poświęcenie Nieletniej
Te twoje maślane irysy bardzo mi wpadły w oko
Juzia 13:04, 02 cze 2026

A mi wpadły w oko te drugie irysy
I maczek chyba jakiś nie czerwony???
antracyt 15:50, 02 cze 2026

Maślane powinnam dzielić za jakiś czas. Może z tych drugich też się uda coś skubnąć. Dam znać

Przechodzę na pas historycznych i dzikusek. Tu już zdjęć sporo było, ale nie mogę się powstrzymać
Alba Maxima, Variegata di Bologna i niewyraźna Rubrifolia Nowa z dzikuskami w tle.
Przy okazji zahaczam o fuksjową kolczastą prawie dzikuskę (której nazwy teraz nie pamiętam )

Juzia 15:56, 02 cze 2026

Dawaj więcej
GingerO 15:59, 02 cze 2026

Czy variegata di bologna pachnie mocno?