Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

mirkaka 07:25, 26 cze 2026

Dalie, lilie, róże , pięknie wszystko kwitnie
A u mnie Rose de Rescht jest bardzo wrażliwa na upały, obsypuje się szybko, lepiej znosi deszcz

Lykkefund widzę już tniesz, no mnie też to czeka z drabiny, ech ciężka praca, zastanawiam się czy jej się nie pozbyć ze względu na tę pracę na wysokościach
antracyt 09:40, 26 cze 2026

Mirka, Lykkefund połamała się podczas burzy, ja tylko poprawiłam.
Sama bym się za to zabrała najprawdopodobniej bliżej jesieni. Normalnie, mocne prześwietlanie robię jej na wiosnę, albo późną jesienią właśnie. Twoja rośnie przy domu, to pewnie musisz ją bardziej kontrolować. Nie wiem, czy widziałaś moje zdjęcia z ogrodu Anji Maubach - ta to ma dopiero ramblery! Zrobiłam zdjęcie jednemu na wejściu - myślę, że za bardzo go nie tną, chyba, że z podnośnika
Rose de Rescht rzeczywiście nie znosi upałów najlepiej, ale nie ma u mnie stanowiska w pełnym słońcu i chyba to jej służy.
antracyt 09:42, 26 cze 2026

mirkaka napisał(a)

W życiu bym nie zgadła że to ogród Andy, tyle razy go pokazywała, ale raczej bliskie kadry, myślałam że ma maleńki ogród, a tu wydaję się całkiem spory i piękny

Ogród Ewy nie jest duży, ale dużo dłuższy niż szerszy i dzięki wijącej się ścieżce na zdjęciach sprawia wrażenie większego. Ma bardzo dobre proporcje i linie rabat
antracyt 09:55, 26 cze 2026

Magara napisał(a)
Ooo, pokazuj dalie koniecznie
Nie wiem czemu ale miałam jakoś zakodowane, że to kwiaty późnego lata
W tym roku mam sztuk trzy, a miałam nie mieć w ogóle Ale dałam się nabrać na wyprzedaż FG Traktuję jako jednoroczne, bo u mnie z przechowywaniem karp problem.

Sarenkowo - bez komentarza. Domyślam się jak to przeżywasz.
Natura w starciu z ludzką bezmyślnością i głupota niestety nie ma szans.

Dalie u Ciebie - no nie wierzę Czyżbym ich na zdjęciach nie zauważyła?
nicol21 12:17, 26 cze 2026

Zuza - no pieknie jest!
Natura pięknie pomogła uformować ramblera, i jak sama mowisz, na dobre jej to wyszło!!! ładna oś widokowa!!

Czekam na dalszą porcję zdjęć

i powiem ci, ze po poznaniu Ciebie, dużo lepiej czytam Twój ogród

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 22:28, 26 cze 2026

antracyt napisał(a)

Dalie u Ciebie - no nie wierzę Czyżbym ich na zdjęciach nie zauważyła?

Już kiedyś miałam mega fazę na dalie, nie wiem czy to nie przez Ciebie przypadkiem albo może przez Asie Rojo
Wydałam kupę kasy, rosły średnio, ilość roboty z podpedzaniem karp wiosną mnie nie zachwyciła. Podobnie jak robota z wykopywaniem i pakowaniem na zimę. Narobiłam się, a i tak żadna karpa nie przetrwała, wszystko mi zgniło i się zniechęciłam.
W tym sezonie kupiłam wiosna trzy sztuki bo ceny były atrakcyjne i darmowa wysyłka Podpedzilam w małych doniczkach, nie szykowałam wiader
Dziś spojrzałam i widzę, że ta, która przyszła do mnie w kwietniu - ma pąki, szok
Dwie pozostałe, majowe - tylko liście mają.