Nie ma czego się wstydzić. Każdy z nas ma wtopy ogrodowe, nie tylko takie drobiazgi.
Podlana jest dobrze? Ma wilgoć na głębokości 10 cm? Zuza, tnij ją nisko. Tak na 20 cm - tak, żebyś mogła usypać kopczyk na 15 cm. 5 cm musi wystawać z kopczyka. Teraz kopczyk na 7 cm. Więcej dosypiesz zimą.
Moją MW latem wyjęłam z donicy, skróciłam porządnie korzenie, ścięłam górę na 15 cm i teraz ma pączki. Musiałam jej wymienić ziemię, bo odpływ się zapchał.
Hej
Czytałam, że na rabaty wysiewasz kolendrę. Pokażesz jak wygląda?
I jeśli dobrze dojrzałam wysiewasz też lwie paszcze wysokie. Siejesz jesienią czy na wiosnę? Prosto do gruntu czy na sadzonki?
Dojrzałam też piękną pluskwicę.
A różą się tak nie martw, na pewno odbije po przycięciu.
Zdjęcia kolendry zrobię jak wrócę do domu.
Lwie paszcze teraz już wysiewają się same, ale pierwszy raz siałam wiosną w domu na sadzonki. W tym roku zebrałam nasiona kolorami i zobaczymy czy uda się powtórzyć kolor. Te z samosiewu bywają niższe od pierwszych sadzonych, ale to może dlatego, że na różną ziemię trafiają.
Pluskwica co roku coraz ładniejsza, w końcu ją trochę widać zza hortensji
Gosia, to dla Ciebie
Gdzieś w czerwcowych zdjeciach widać ją połączoną z różami i lwimi paszczami.
Ta na ostatnim zdjęciu wysiana jest za gęsto. Wygląda gorzej, chociaż to zależy co komu pasuje
Dzięki
Spróbuję w przyszłym roku. Ja akurat lubię takie klimaty.
Bardzo ładną masz werbenę. Mi tak nie chce rosnąć, z samosiewu bardzo późno wschodzi i nie zdąża zbudować takiego ładnego krzaczka.
Lwia paszcza z samosiewu, czy też zebranych nasion jest nieprzewidywalna. W zeszłym roku miałam wyłącznie ciemnoróżową, a w tym dodatkowo różowo-żółtą i cytrynową - wszystko z jednych nasion!