Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:28, 13 wrz 2020

Miało być dzisiaj ogrodowo pracowicie, ale wybrałam się na długi spacer w Rogalinie i pół dnia przyjemnie zleciało
W ogrodzie udało mi się jedynie posadzić na nowej części dwa drzewka owocowe i wyznaczyć ostateczne linie (już na ziemi, nie papierze) przyszlych rabat, ścieżek i warzywnika. Fajne zajęcie Jutro zamawiam jabłonie i jadę po wiśnię, czereśnię i terenie jadalne
Chciałam zrobić zdjęcie, ale nie widać na nim mini patyków, którymi oznaczałam osie
Ascot w porannej rosie i Swany łapiąca rumieńce od nocnej niskiej temperatury

galgAsia 18:38, 13 wrz 2020

Zuza Wiejska jest zachwycająca Aż kipi bogactwem kolorów, faktur, form Jak dla mnie jest świetnie

Zaczyna mi kwitnąć świecznica
antracyt 18:44, 13 wrz 2020

Lecę sprawdzić czy zdjęcia wstawiłaś Wąchałaś ją już? Moja w pełni kwitnienia, pachnie przyjemnie
deszczowymaj 21:02, 13 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Wiejska aż razi kolorami. Króluje tu kicz i przesyt, ale podoba mi się to Nie jestem rabatową minimalistką.

Jest pięknie takie rabaty to ja lubię
Mgduska 09:06, 14 wrz 2020

Czy kolendra łatwo wschodzi, czy trzeba ją do tego specjalnie namawiać? Bo jeśli idzie o orlayę, to z moich obserwacji wynika, że się ma za gwiazdę, marchew jedna!
antracyt 10:05, 14 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Jest pięknie takie rabaty to ja lubię

Ja też
antracyt 10:05, 14 wrz 2020

Mgduska napisał(a)
Czy kolendra łatwo wschodzi, czy trzeba ją do tego specjalnie namawiać? Bo jeśli idzie o orlayę, to z moich obserwacji wynika, że się ma za gwiazdę, marchew jedna!

Wschodzi bez problemów, nie kaprysi
mrokasia 10:11, 14 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Lecę sprawdzić czy zdjęcia wstawiłaś Wąchałaś ją już? Moja w pełni kwitnienia, pachnie przyjemnie

Piękna! A ja swoją tradycyjnie przesuszyłam i chyba nici z kwitnienia...
antracyt 10:52, 14 wrz 2020

Moja rośnie w dość mocnym cieniu, w nogach ma sporo wilgoci (w ogóle nie muszę jej podlewać). Mam nadzieję, że w przyszłości będzie wyższa, bo wygląda zbyt delikatnie przy hortensji. Na pewno dokupię jej drugą do towarzystwa, jak tylko miejsce po przyczepie mi się zwolni
antracyt 12:37, 15 wrz 2020

To już ostatnie ozdobne ogrodowe chciejstwa w tym roku, obiecuję tu sobie uroczyście przy świadkach! No nie mogłam zostawić. Poszukiwana przeze mnie piwonia Red Sarah Bernard i jabłonka Freja Ta druga bardzo rahityczna, ale na wysokim pniu. Niestety podczas transportu moją mikro Fiestą złapałam jej jeszcze dwie ładne gałązki... Teraz tańczę z nią po ogrodzie. Niby miałam wymyślowe dla niej miejsce, zanim ją jeszcze nabyłam, ale teraz nie do końca jestem do niego przekonana.