Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Pola 07:29, 02 maj 2021

Przyszłam się przywitać i zostaję, będę podpatrywać twoje nasadzenia. Zazdroszczę przestrzeni, miejsce na różankę imponujące.
Catalinasdiary 07:49, 02 maj 2021

Życie często weryfikuje nasze plany, ale to i dobrze, na wszystko przychodzi odpowiedni czas. A dziękuję, magnolia trochę oberwała od przymrozków, mam w planach dziś zdjęcia zrobić, uwieczniam odkąd się wprowadziliśmy i widać jak dużo przez 6 lat urosła. Zapraszam do mnie, może coś ciekawego i mi się uda zdziałać
antracyt napisał(a)

Kasiu witaj u mnie Moje tegoroczne plany ogrodowe uległy "lekkiej" korekcie, tzn odchudziłam je dość mocno. Na razie zostawiam do zrobienia cienistą i dokończenie różanki. Resztę odkładam na potem. Czas ostatnio mi się dziwnie kurczy
ps. Przepiękną masz magnolię, a nowe miejsce do posiedzenia zapowiada się bardzo fajnie. Z chęcią będę śledziła dalsze prace nad nim
antracyt 09:11, 02 maj 2021

Pola napisał(a)
Przyszłam się przywitać i zostaję, będę podpatrywać twoje nasadzenia. Zazdroszczę przestrzeni, miejsce na różankę imponujące.

Witaj Jolu u mnie
Różanka rzeczywiście wyszła nie najmniejsza. Muszę zmierzyć dokładnie, ale coś koło 21x3m. Wczoraj udało mi się wreszcie zdjąć darń na ostatniej części. Rabata dostała kształt ostateczny i pozostaje obsadzenie nowego fragmentu. Róże i piwonie już poustawiane. Teraz widzę, że jeszcze jedną niższą różę dobrze by było dać na froncie dla równowagi (w miejsce różowej kropki).

antracyt 09:14, 02 maj 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Życie często weryfikuje nasze plany, ale to i dobrze, na wszystko przychodzi odpowiedni czas. A dziękuję, magnolia trochę oberwała od przymrozków, mam w planach dziś zdjęcia zrobić, uwieczniam odkąd się wprowadziliśmy i widać jak dużo przez 6 lat urosła. Zapraszam do mnie, może coś ciekawego i mi się uda zdziałać

Ciekawe jaką masz pogodę do zdjęć, u mnie wyjątkowo dzisiaj. Tutaj od rana leje, a mieliśmy w planie ognisko majówkowe
Catalinasdiary 09:22, 02 maj 2021

Właśnie pada więc chyba nici ze zdjęć. My wczoraj grillowaliśmy, ale w domku jedlismy, tak zimno.
antracyt napisał(a)

Ciekawe jaką masz pogodę do zdjęć, u mnie wyjątkowo dzisiaj. Tutaj od rana leje, a mieliśmy w planie ognisko majówkowe
edi75 10:40, 02 maj 2021

Tak moja działka długa z dłuższej strony ok 67m a z krótszej 54...podobnie jak u Ciebie tuje... Część przeznaczona na ogród i warzywnik.
antracyt 11:01, 02 maj 2021

Coś do poskubania w ogrodzie musi być chociaż ja wielkiego serca do warzyw nie mam. Są, smakują, ale poświęcam im zdecydowanie mniej czasu niż roślinom ozdobnym.
Alija 19:26, 02 maj 2021

Różanka mi się podoba, zazdroszczę rozmiarów.
Ale będziesz mogła róż zmieścić!
Pozdrawiam świątecznie!
nicol21 22:55, 02 maj 2021

Jak miło i kolorowo. Śś piękna. Nie wiem czemu dopiero niedawano zauważyłam jak cudne one są i nie tylko o jednej porze roku. Ale już się poprawiłam.

Ździerania darni nie zazdroszczę. Dobrze wiem jak ciężka to praca.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 16:31, 03 maj 2021

Alija napisał(a)
Różanka mi się podoba, zazdroszczę rozmiarów.
Ale będziesz mogła róż zmieścić!
Pozdrawiam świątecznie!

Alicjo, odpozdrawiam
Różanka początkowo miała być mniejsza, ale z biegiem czasu i czytania forum rozrosła się do obecnych rozmiarów Mam na niej 15 róż (planuję dosadzić jeszcze 2) i 10 piwonii. Pozostałe miejsce zajmują irysy, jednoroczne, zioła i odrobinę bylin. Dodatkowo znalazło się miejsce na 2 ozdobne jabłonki, dwa iglaki i wiosenne cebulowe. Na dodanej ostatnio części zostało mi juz tylko posadzić i wysiać wypełniacze. Tylko tyle i aż tyle
Różanka fragmentaryczne