Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 17:09, 03 maj 2021

nicol21 napisał(a)
Jak miło i kolorowo. Śś piękna. Nie wiem czemu dopiero niedawano zauważyłam jak cudne one są i nie tylko o jednej porze roku. Ale już się poprawiłam.

Ździerania darni nie zazdroszczę. Dobrze wiem jak ciężka to praca.

Zdzieranie darni na razie zakończone Został jeszcze mały fragment na cienistej, ale poczekam, aż przestanie padać.
Kwitnące świdośliwy mają delikatny urok. Szkoda, że nie jestem w stanie zrobić im zdjęcia w całości.

mrokasia 19:58, 03 maj 2021

Zuza, kawał rabaty Ci wyszedł . Kancik profesjonalny ale zdierania darni nie zazdroszczę, nienawidzę tego wytrzepywania ziemi.
Świdośliwa u mnie dopiero zaczyna kwitnąć, jest mniej zaawansowana niż u Ciebie.
Magleska 20:11, 03 maj 2021

Zuza
różanka fragmentarycznie wygląda ślicznie
już świdośliwa kwitnie ? moja jeszcze ni huhu ....pewnie u Was cieplej

fajnie Ci ,że już masz darń zdartą -mnie to jeszcze czeka
edi75 08:14, 04 maj 2021

Udało się podziałać ..u mnie pogoda fatalna była.Tylko w piątek mogłam cos porobić w ogrodzie...to wyplewione moje 56mx2m
antracyt 08:57, 04 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Zuza, kawał rabaty Ci wyszedł . Kancik profesjonalny ale zdierania darni nie zazdroszczę, nienawidzę tego wytrzepywania ziemi.
Świdośliwa u mnie dopiero zaczyna kwitnąć, jest mniej zaawansowana niż u Ciebie.

Kanciki muszę pociągnąć jeszcze przez starą część rabaty, bo z bliska lekko koślawo się robi. Wytrzepywanie ziemi rzeczywiście najgorsze, ale można się przy okazji przyjrzeć, czy pędraków nie ma... U mnie oczywiście się pojawiają. Pies czekał w pogotowiu, uwielbia je
Śś zmaltretował sobotniej deszcz i niedzielny wiatr, chyba lepiej, że Twoja się nie spieszy.
antracyt 09:02, 04 maj 2021

Magleska napisał(a)
Zuza
różanka fragmentarycznie wygląda ślicznie
już świdośliwa kwitnie ? moja jeszcze ni huhu ....pewnie u Was cieplej

fajnie Ci ,że już masz darń zdartą -mnie to jeszcze czeka

Różanka dziękuje
Skończyłam usuwanie darni na różańce, ale w innych miejscach jeszcze czeka
Widziałam nowy wątek, słusznie, że już nie w projektowaniu
antracyt 09:13, 04 maj 2021

edi75 napisał(a)
Udało się podziałać ..u mnie pogoda fatalna była.Tylko w piątek mogłam cos porobić w ogrodzie...to wyplewione moje 56mx2m

Wyplewione całkiem sporo
Weekend rzeczywiście nie był ogrodowy, w niedzielę lało non stop, wczoraj niby pojawiało się słońce, ale wiatr był lodowaty.
Udało mi się tylko wysiać i wysadzić cześć jednorocznych, za zimno było na inne prace. Dzisiaj chciałabym w końcu ciachnąć resztę lawendy, trochę już późno na to, ale trudno.

Tulipany na leśnej zaczynają, zresztą cała rabata powoli się zieleni Czekam tylko na paprocie. Z drugiej strony huśtawki tez zaczyna być kolorowo A na taras trafiło maleństwo, szkoda, że u mnie zawsze rośnie tylko jako jednoroczne, nie wiem dlaczego.

edi75 09:18, 04 maj 2021

Tulipanki super..ja to ze swoimi latam...jeszcze miejsca docelowego nie mam.
Basieksp 09:39, 04 maj 2021

Fajna ta kanka z kwiatkami
Helen 09:53, 04 maj 2021

Zuz, ale piękności pokazujesz. U nas też na razie lodowato, próbowałam hartować pomidorki i paprykę, ale już wróciły do domu.