Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 14:23, 27 kwi 2021

Dziewczyny, one tak szybko rosną, że się nie obejżycie i będą spore i całe w kwiatach
galgAsia 14:40, 27 kwi 2021

A ja kupiłam sobie jeszcze aronię I ona cała w pąkach
antracyt 14:48, 27 kwi 2021

Też chciałam kupić i zapomniałam
Widziałam u Brzozowej Agaty, fajną kompaktową odmianę o mniej cierpkich owocach. Musze podpytać co to za jedna.
Basieksp 15:30, 27 kwi 2021

Ja mam u siebie świdośliwę, lubię ją sobie poskubać mamy też aronię, ona ma cierpkie owoce, dobra jest na nalewki i soki
Gosialuk 18:22, 27 kwi 2021

Ja też mam świdośliwy. Jedna dopiero mi owocowała w tamtym roku, a w tym zapączkowana i ciekawa jestem czy mi skrzydlate bractwo da posmakować owoców. W tamtym roku nie było zainteresowania.
A kolejnej budowy na horyzoncie współczuję, zwłaszcza jak przesłania krajobrazowe widoki. Dobrze, że tą działkę udało się dokupić.
Anda 18:43, 27 kwi 2021

Oj, kolejna budowa, czyli dzikich widokow coraz mniej.

Na ostatnim wykladzie przed pandemia dyrektor arboretum w Bonn pokazywal zdjecia umarlych swidosliw. Brak wody niestety dal im sie we znaki. Pisze o tym, bo wspomnialas o sadzeniu ich w ogrodzie wakacyjnym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 20:09, 27 kwi 2021

Dzięki Ewo za tą informację. Moje śś rosną tak bezproblemowo, że w ogóle nie pomyślałam, żeby się ich zapotrzebowaniem na wodę przejmować. W takim wypadku, na wakacyjny raczej nie trafią.

Basiu, Gosiu amatorów owoców śś u mnie dostatek. Ptaki nie mają szans się do nich dopchać Zresztą mam niedaleko pełno sadów z czereśniami, te moje 2 egzemplarze blado przy nich wypadają, a my mamy spokój Z aronii najbardziej lubię dżemiki mojej mamy

Jeżeli chodzi o zabudowania wokół, to została nam już tylko jedna strona bez sąsiadów, albo bez planów budowlanych na niedaleką przyszłość. Jest jeszcze dom w stanie surowym(a może nawet nie) po prawej stronie, przejęty przez bank, ale to też kwestia czasu, kiedy ktoś w nim zamieszka. Takie otwarte przestrzenie mieliśmy jeszcze 2-3 lata temu, a za chwilę staniemy się dalszą sypialnią Poznania...
antracyt 21:21, 27 kwi 2021

Jak dobrze, że dałam się namówić na żywopłot z irgi błyszczącej. Szybko się zazielenił, mam nadzieję, że podobne tempo utrzyma rosnąc wzwyż Trawa prosi się o koszenie, ale doba jest ostatnio dla mas za krótka. Zdążyłam zdjąć darń z połowy ostatniej części różanki i skończył się dzień. W tle jeszcze widok na brzozowy zagajnik...
Na starej części dzisiaj była wertykulacja, teraz przydał by się deszcz.

Trzmielina oskrzydlona dopiero w tym roku zaczyna ładnie się prezentować. Dość długo się aklimatyzowała, listki miała kiepskie. Teraz wygląda całkiem przyjemnie, coraz bardziej podoba mi się jej pokrój. Rosnąca obok Krasawica Moskwy cała w pąkach Będzie pięknie i pachnaco Muszę ją jesienią przesadzić, mam nadzieję, że jej tym nie zaszkodzę. Teraz ma za dużo konkurentów obok.

Mgduska 08:13, 28 kwi 2021

Fajną masz przestrzeń, jest/będzie gdzie się ukryć
frezja 15:50, 28 kwi 2021

Roocika napisał(a)

U mnie skosiło młode listki grujecznikom Szkoda

Szkoda..muszę moje sprawdzić.