Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 17:27, 27 lip 2021

galgAsia napisał(a)
Hej
Przykro się czyta o takich zamianach: szkółka z 200-letnią historią na parking...
Betonoza. W tym betonoza umysłowa...

Jegomość ciekawy

U mnie parę jeżówek weszło w stadium mikro - znak, że trzeba je przesadzić / rozdzielić. Szkoda, że nie sygnalizują tego jakoś wcześniej W ub. roku rzutem na taśmę ratowałam z niebytu Vintage Wine, bo marniała w oczach. Rację miała Toszka - ale odkrycie! - że jeżówki odmianowe trzeba odmładzać co 3-4 lata...

Szkoda szkółki...

Muszę swoje jeżówki porozdzielać bo też jakby słabsze niż rok temu...myślałam, że to przez mokrą wiosnę. Virgin mi zanikły zupełnie

Zuza ale Ci się ogród rozbuchał rabaciska pełną gębą tzn pełne kwiatów
antracyt 18:13, 27 lip 2021

Kokesz napisał(a)
Brrrr...zawału bym dostała gdyby mnie odwiedził

Zuza, pokaż swoje bakłażany

Haha, domowe dziewczyny piszczały jak im go pokazałam

Gdybyś o bakłażany nie zapytała, to pewnie jeszcze długo nie miałabym świadomości jakie skarby pod liśćmi chowają, a podlewam je codziennie
antracyt 18:23, 27 lip 2021

galgAsia napisał(a)
Hej
Przykro się czyta o takich zamianach: szkółka z 200-letnią historią na parking...
Betonoza. W tym betonoza umysłowa...

Jegomość ciekawy

U mnie parę jeżówek weszło w stadium mikro - znak, że trzeba je przesadzić / rozdzielić. Szkoda, że nie sygnalizują tego jakoś wcześniej W ub. roku rzutem na taśmę ratowałam z niebytu Vintage Wine, bo marniała w oczach. Rację miała Toszka - ale odkrycie! - że jeżówki odmianowe trzeba odmładzać co 3-4 lata...

Wpadłam tam dzisiaj po brakujące graby i obiedki (tych jeszcze nie było, to sobie nabyłam turzyce palmową Sycyn), no i właśnie pomyślałam o betonozie... Zamiast zieleni szkółki, w otoczeniu starych murów zrobią kolejne nawierzchnie twarde. Ten kto zna Kórnik zauważył pewnie, że główny plac jest od kilku lat kamienną pustynią z alejkami biednych drzew wciśniętymi dla "ozdoby". Przed zabytkowym kościołem wybrukowano spory parking (koszmar jakiś), a teraz jeszcze to...

Coby nie zasmucać więcej, wstawiam zdjęcia nowych nabytków.

Graby na razie nie stoją w rzędzie, bo muszę drobne roszady zrobić. Mam nadzieję, że je w ogóle widać na zdjeciu Turzyce fajnie kontrastują z kolorem towarzysza obok.
antracyt 18:38, 27 lip 2021

Kokesz napisał(a)

Szkoda szkółki...

Muszę swoje jeżówki porozdzielać bo też jakby słabsze niż rok temu...myślałam, że to przez mokrą wiosnę. Virgin mi zanikły zupełnie

Zuza ale Ci się ogród rozbuchał rabaciska pełną gębą tzn pełne kwiatów

Dobrze, że Asia napisała o dzieleniu jeżówek, bo odmianowe rzeczywiście w tym roku mam drobniejsze.
Rabaty faktycznie pełne się zrobiły. Z nowości zaczęły kwitnąć gladiole
antracyt 19:21, 27 lip 2021

Przyglądałam się dzisiaj nowej cienistej. Myślę, że całkiem dobrze wkomponowała się w otoczenie, współgra z leśna, nie gryzie się z kontynuacją na słońcu. Mini oczko jako element łączący to był dobry pomysł.Teraz tylko całość musi nabrać masy, bo za dużo na niej kory i brzydkie tło za płotem widać.

antracyt 19:33, 27 lip 2021

Na koniec męczenia zdjęciami - drugi rzut różany się rozpoczyna
April 20:01, 27 lip 2021

antracyt napisał(a)

Piękne zdjęcie. Jak wilczek wyjący do księżyca, tylko ona taka zamyślona i rozmarzona
Magleska 20:08, 27 lip 2021

Jakie masz bakłażany cudne wielkie ,dorodne musze moim pokazać ,bo jak narazie coś mikro są

fajnie Ci już oczko zarosło i na rabatach gęsto -ślicznie masz
antracyt 21:24, 27 lip 2021

April napisał(a)

Piękne zdjęcie. Jak wilczek wyjący do księżyca, tylko ona taka zamyślona i rozmarzona

Aprilku to jest on, wprawdzie bez męskich "atrybutów", ale jednak
antracyt 21:28, 27 lip 2021

Magleska napisał(a)
Jakie masz bakłażany cudne wielkie ,dorodne musze moim pokazać ,bo jak narazie coś mikro są

fajnie Ci już oczko zarosło i na rabatach gęsto -ślicznie masz

Sama się dziwię, że takie dorodne te bakłażany. Karmię je tak samo jak pomidory, tylko cieplej mają przy antracytowej ścianie i pijusy z nich straszne