Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 08:31, 29 lip 2021

antracyt napisał(a)

W zeszłym roku mężaty narobił tyle pomidorowych słoików, że potem co chwila była jakaś wariacja z pomidorem na obiad, rozdawaliśmy znajomym w ilościach prawie hurtowych, a i tak kilka słoików nam się jeszcze ostało

A robiliście suszone? Własne są genialne Za żadną ilość pomidorów bym się nie obraziła. Życie bez pomidora jest smętne, jak w piosence addio pomidory
Basieksp 08:51, 29 lip 2021

Ja też robię pomidory w słoiki, dodaję je później do różnych dań, teraz też już mam trochę zaprawionych i już domownicy mi te słoiki podbierają ale suszonych nigdy nie miałam
antracyt 08:58, 29 lip 2021

W zeszłym roku miałam super pomidory do suszenia San Marzano, ale przyznaję się bez bicia, że nie chciało mi się tym zająć. Poszły z innymi na przeciery i inne wariacje do słoika. W tym roku nie dostałam ich nasion.
Gruszka_na_w... 21:41, 29 lip 2021

galgAsia napisał(a)
Rację miała Toszka - ale odkrycie! - że jeżówki odmianowe trzeba odmładzać co 3-4 lata...

Pod warunkiem, że dożyją następnego roku po posadzeniu. U mnie to się nie zdarzyło.
Stadniny z tradycją unicestwili, teraz widać kolej na szkółki z tradycją.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 13:47, 02 sie 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pod warunkiem, że dożyją następnego roku po posadzeniu. U mnie to się nie zdarzyło.
Stadniny z tradycją unicestwili, teraz widać kolej na szkółki z tradycją.

Ostały mi się dość żywotne odmiany, kilka zim przetrwały
No zobacz, prawie zapomniałam o stadninach, rzeczywiście analogia narzuca się sama.
Anda 13:50, 02 sie 2021

Vox populi vox dei, czyli tak miało być. Sorry, ale sarkazm się we mnie odzywa...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 14:03, 02 sie 2021

Przydałby się deszcz. Nie było mnie kilka dni (sportowałam się na wodzie ) i niestety bez podlewania rośliny zaczynają słabo wyglądać. Pysznogłówki poszły do wycięcia, dalie zaczynają mdleć, róże zaczęły przekwitać zanim się porządnie rozkręciły z drugim rzutem. Kilka zbliżeń wstawię, na nich suszy nie widać. Koniczyna znowu do cięcia. Muszę przyznać, że trzyma się dużo lepiej niż sama trawa, braku wody po niej nie widać wcale.
antracyt 14:13, 02 sie 2021

Ta róża wprowadza mi straszny zamęt na różance. O wiele bardziej kolorem pasuje do tego co się dzieje na wiejskiej.

I sama wiejska. Muszę dokarmić dalie i resztę jednorocznych.

antracyt 14:18, 02 sie 2021

antracyt 14:34, 02 sie 2021