Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:25, 22 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Pięknie! Podoba mi się przestrzeń w ogrodzie, bo sama jej nie mam.
A u Ciebie można oko wypuścić, niekoniecznie do sąsiada za płot.

Dziękuję
Ta przestrzeń to trochę naciągana telefonem, na zdjęciach jej więcej niż w rzeczywistości. Oko można wypuścić to fakt, przynajmniej chwastów nie widać. Kiedyś piękne tło robiło otoczenie za płotem, w tym roku już domy nowych sąsiadów.
antracyt 10:28, 22 lip 2021

nyna76 napisał(a)
Fajnie, że " kolor goni kolor".

Jest moc i szaleństwo barw.

Bardzo mi się podoba Twój ogród.

Trawa po skoszeniu wygląda dostojnie, na chwilę uspokaja ogród, choć z koniczynką tak swojsko.

Oj tak, moc i szaleństwo barw to mój znak rozpoznawczy Nie umiem inaczej, a w tym roku widzę, że poszalałam z pomarańczami odcieni wszelakich
Skoszona trawa rzeczywiście wszystko to spina w ramy spokoju.
ps. Poproszę o kolejną dawkę informacji o lilii wodnej
antracyt 10:30, 22 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Ale piękne, szerokie kadry Pokazuj tak częściej, mi chałupy sąsiadów nie przeszkadzają, a ile jest powietrza w tych zdjęciach. Cudnie masz skomponowany ogród Z tą dostojną rabatą leśną i wesołą wiejską - super

Po takiej dawce komplementów mogę pełna energii wracać do pracy
hankaandrus_44 10:30, 22 lip 2021

Jest nadzieja, że sąsiedzi, podziwiając Twój ogród, sami zechcą mieć swoją przestrzeń zazielenioną? Na ich miejscu zapisałabym sie do Ciebie na kurs instruktażowy. Życzę Tobie, by Ci sąsiedzi byli do zaakceptowania.
antracyt 10:34, 22 lip 2021

edi75 napisał(a)
Pięknie...i dużo kolorków i jaka przestrzeń

Dziękuję Przestrzeni jeszcze długo dużo zostanie. Nie wiem jak to robią inni, którzy mają więcej niż 1000mkw, że tak ogarniają, dopracowują rabaty. Zawsze się cieszę jak coś nowego ukopię i obsadzę, a potem mnie przerażenie dopada, że stara reszta taka zaniedbana. Teraz w ogóle frontu nie pokazuję, bo zaniedbanie tam okrutne.
antracyt 10:41, 22 lip 2021

mrokasia napisał(a)
Ale fajne szerokie kadry . I faktycznie - spora przestrzeń.

Kasiu, metrażowo chyba mamy podobnie, tylko u mnie ten długi prostokąt daje wrażenie przestrzeni, no i nasadzenia w wersji mini. Zazdroszczę Twoich nowych sporych drzew i krzewów, które od razu tworzą wrażenie dojrzałego ogrodu, ale u mnie lepiej się przyjmują młode pikusie (ziemia słaba na nowej części i wiatry koszmarne). Jak podrośnie sad, lipa, glediczje, jabłonki ozdobne, magnolie i derenie (i cała reszta, której nie wymieniłam to przestrzeń stopnieje. Na razie tych obsadzeń na zdjęciach nie widać
antracyt 10:52, 22 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Jest nadzieja, że sąsiedzi, podziwiając Twój ogród, sami zechcą mieć swoją przestrzeń zazielenioną? Na ich miejscu zapisałabym sie do Ciebie na kurs instruktażowy. Życzę Tobie, by Ci sąsiedzi byli do zaakceptowania.

Haha, coś w tym jest, sąsiedzi obok cieszą się, że będą mieli ładny widok z tarasu i balkonu na nasz ogród Z drugiej strony słyszałam jak rozmawiali, że chcą chwastowisko u siebie wyrandapować... Muszę im przy okazji o okolicznych jeżach opowiedzieć. Mam nadzieję, że zmienią zdanie.
ps. Też sobie życzę, żeby sąsiedzi okazali się do zaakceptowania, na razie nie zapowiada się bardzo źle Część przygotowuje już ziemię pod ogródki uprawne, niektórzy zostawili zastane drzewa, liczę, że z zielonym im po drodze. Na pewno będzie głośno, bo sporo dzieci małych wokół, ale akurat takie hałasy mi nie przeszkadzają
Alija 00:12, 23 lip 2021

Pięknie Ci wszystko rośnie, kwitnie, " kolor goni kolor" i to właśnie jest fajne.
Bardzo mi się podoba.

antracyt 19:05, 23 lip 2021

Cieszę się Alicjo, że się podoba mi też, ale strasznego ogrodowego lenia załapałam. Mam wolny weekend, mogłabym sporo zrobić, ale tak mi się nie chce... Bujam się z książką w hamaku i patrzę jak chwasty rosną i nawet pomidorów podlać mi się nie chce.

Zrobiłam krótką przerwę w bujaniu na obchód, pstryknęłam fotki ulubionej lilii i dalej wracam na hamak.

Przyjemności
Roocika 19:07, 23 lip 2021

Piękna lilia.
Miłego weekendu Zuziu Pobujaj się za mnie