Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 16:59, 03 kwi 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)
....a po co było kupować języczkę przewalskiego-Babcia Małgosia ma duzo i chętnie by podesłała wystarczyło puścić oczko.

No mam nadzieje, że te będą rosły ładnie ale jakby co, to będę puszczać oczko
Agatorek 17:34, 03 kwi 2022

Basieksp napisał(a)

Kalinę koralową, dwie jezyczki przewalskiego, bodziszek żałobny, i trzy rozchodniki, spóźniony prezent urodzinowy, trochę na niego czekałam taka trochę słaba fotka

Ładne okazy

Też mam Kalinę nn, i też ją bardzo lubię . Miała już kilka lat i była dużym drzewkiem, kiedy ją przesadzałam od mamy do siebie. Przeżyła. Ale kopaliśmy ogromny dół, żeby nie uszkodzić korzeni i przewoziliśmy ją dostawczym samochodem .
Roocika 18:01, 03 kwi 2022

Same fajne roślinki Super pomysł na prezent
Basieksp 19:35, 03 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Same fajne roślinki Super pomysł na prezent

No i sama sobie wybieram
Basieksp 19:37, 03 kwi 2022

Agatorek napisał(a)

Ładne okazy

Też mam Kalinę nn, i też ją bardzo lubię . Miała już kilka lat i była dużym drzewkiem, kiedy ją przesadzałam od mamy do siebie. Przeżyła. Ale kopaliśmy ogromny dół, żeby nie uszkodzić korzeni i przewoziliśmy ją dostawczym samochodem .

Ta moja nn, mówię na nią taka z "babcinego ogrodu "
antracyt 19:41, 03 kwi 2022

Basieksp napisał(a)

No mam nadzieje, że te będą rosły ładnie ale jakby co, to będę puszczać oczko

Jakby co, do mnie możesz puszczać oczko w sprawie bodziszków żałobnych Sieją mi się na potęgę.
Z rodgersją też w zeszłym roku zrobiłam próbę i chyba na razie żyje. Jak da sobie radę, to może też się na języczkę odważę.
Alija 19:49, 03 kwi 2022

Basieksp napisał(a)

To moje drugie podejście do jezyczki przewalskiego, pierwsze mi się nie udało, jestem uparta teraz będą posadzone w innym miejscu, bardziej zacienionym, no i dużo podlewania, mam tak posadzoną rodgresje, w upały codziennie, a nawet jak jestem w domu to dwa razy, solidnie ją podlewam i daje radę u nas też bez opadów, nic a nic, wczoraj podlewałam, a dziś znowu sucho, wiart wszystko wysuszył

Basiu, bardzo fajny prezent, takie lubię. Miałam raz języczkę, ale mi się nie udało.
Taka zwykła rosła u mnie pięknie, ale dały jej radę ślimaki.
Trzymam kciuki.
Basieksp 20:11, 03 kwi 2022

antracyt napisał(a)

Jakby co, do mnie możesz puszczać oczko w sprawie bodziszków żałobnych Sieją mi się na potęgę.
Z rodgersją też w zeszłym roku zrobiłam próbę i chyba na razie żyje. Jak da sobie radę, to może też się na języczkę odważę.

Z rodgersji bedziesz zadowolona, u mnie na początku dwa, trzy liscie a na drugi rok nabrała masy jesienią posadziłam też tarczownicę, narazie nic nie wypuszcza, ale chyba przezimowała, no zobaczę
Basieksp 20:15, 03 kwi 2022

Alija napisał(a)

Basiu, bardzo fajny prezent, takie lubię. Miałam raz języczkę, ale mi się nie udało.
Taka zwykła rosła u mnie pięknie, ale dały jej radę ślimaki.
Trzymam kciuki.

U mnie narazie nie ma za dużo ślimaków, jedynie takie " latające " z domkami latające, bo jak jakiegoś znajdę to przerzucam go za drogę na łąkę
anpi 21:45, 03 kwi 2022

Basiu, unie też są latające ślimaki Tylko mam wrażenie że za szybko wracają