Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:26, 02 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Basiu, a co zamówiłaś?

Kalinę koralową, dwie jezyczki przewalskiego, bodziszek żałobny, i trzy rozchodniki, spóźniony prezent urodzinowy, trochę na niego czekałam taka trochę słaba fotka
Anda 09:12, 03 kwi 2022

Świetne zakupy Kaliny wszelkie uwielbiam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 09:28, 03 kwi 2022

A ja mam tylko jedną i do tego pospolitą kalinę. Podziwiam u innych cudeńka. Po ile bodziszek żałobny?
antracyt 09:32, 03 kwi 2022

Takie prezenty zawsze bardzo cieszą Bardzo mi się języczki przewalskiego podobają, ale mam na nie za sucho. Będę podziwiać u Ciebie.
U nas też bez żadnych opadów. Chmury się na horyzoncie pojawiły, mam nadzieję, że w końcu spadnie coś z nieba.
mrokasia 09:55, 03 kwi 2022

I tu zakupy .
Kaliny bardzo lubię .
Basieksp 10:03, 03 kwi 2022

Anda napisał(a)
Świetne zakupy Kaliny wszelkie uwielbiam.

Jestem zadowolona z kaliny, bo ładna sadzonka i już pąki jej pękają, ale musi jeszcze poczekać na sadzenie, bo zimno strasznie u nas
Basieksp 10:15, 03 kwi 2022

Milka napisał(a)
A ja mam tylko jedną i do tego pospolitą kalinę. Podziwiam u innych cudeńka. Po ile bodziszek żałobny?

Bodziszek około 8 zł, nie za duża sadzonka, ale zdrowa z listkami Kalinę taką zwykłą, podobną do Roseum też mam, ta moja nie zawiązuje owoców, ma duże pomponiaste kwiaty, posadzona w kącie gospodarczym, miała zasłaniać pewne rzeczy, dostałam ją od mojej mamy, gdzieś wykopała
sadzonkę na jakimś niużytku, urosła, dobrze jej tam i jest naprawdę ładna, ale już tam zostanie, żałuję że w kącie rośnie ta nowa to Annys magic Gold
Basieksp 10:23, 03 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Takie prezenty zawsze bardzo cieszą Bardzo mi się języczki przewalskiego podobają, ale mam na nie za sucho. Będę podziwiać u Ciebie.
U nas też bez żadnych opadów. Chmury się na horyzoncie pojawiły, mam nadzieję, że w końcu spadnie coś z nieba.

To moje drugie podejście do jezyczki przewalskiego, pierwsze mi się nie udało, jestem uparta teraz będą posadzone w innym miejscu, bardziej zacienionym, no i dużo podlewania, mam tak posadzoną rodgresje, w upały codziennie, a nawet jak jestem w domu to dwa razy, solidnie ją podlewam i daje radę u nas też bez opadów, nic a nic, wczoraj podlewałam, a dziś znowu sucho, wiart wszystko wysuszył
Basieksp 10:31, 03 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
I tu zakupy .
Kaliny bardzo lubię .

Urodziny mam w lutym, taki trochę nie czas na sadzenie roślin, dlatego teraz trochę opóźniony prezent, tak sobie wymyśliłam Ta kalina ma mieć dekoracyjne liście i pędy, zobaczymy co z niej wyrośnie, ale sama sadzonka już mi się podoba
malgorzataka... 14:49, 03 kwi 2022

....a po co było kupować języczkę przewalskiego-Babcia Małgosia ma duzo i chętnie by podesłała wystarczyło puścić oczko.