Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Rumianka 22:17, 09 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
A w ogrodzie zaczyna kwitnąć

Ale przystojna kępka cebulicy syberyjskiej, a moje tak jakoś się rozłażą, chyba muszę je wykopać i posadzić na nowo.

A jeszcze pochwalić chcę ścieżkę, bardzo fachowo powstaje, będzie jeszcze piękniej, bo widzę, że "inspektor nadzoru" w akcji cały czas...więc na fuszerkę nie ma szans, musi być dobrze. i już...
Basieksp 22:36, 09 kwi 2022

Rumianka napisał(a)

Ale przystojna kępka cebulicy syberyjskiej, a moje tak jakoś się rozłażą, chyba muszę je wykopać i posadzić na nowo.

A jeszcze pochwalić chcę ścieżkę, bardzo fachowo powstaje, będzie jeszcze piękniej, bo widzę, że "inspektor nadzoru" w akcji cały czas...więc na fuszerkę nie ma szans, musi być dobrze. i już...

Jak będzie źle, to inspektor wszystko mi rozkopie ta cebulica tak jakoś w tym miejscu mi się tak fajnie rozrosła, bo inne są mniejsze
Basieksp 22:38, 09 kwi 2022

Judith napisał(a)
Fajowa ścieżka . Pasuje do Twojego ogrodu .

Będzie prowadzić do cienistego zakątka, dosadzę trochę paprotek, funki, może kopytnik, zobaczę, napewno więcej paproci
Alija 21:59, 10 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
No i trochę popracowaliśmymy dziś ogrodowo, mimo, że dość mocno wiało Trochę na warzywniku, trochę w tunelu I zaczęłam robić ścieżkę z kamieni, napewno zbraknie mi kamieni, to już wiem trzeba będzie dozbierac może na zdjęciu tego nie widać, ale już mi się podoba

Jeszcze dorzucę kilka, pojedyńczych na początek

Bardzo mi się podoba ta ścieżka, lubię takie klimaty.
Agatorek 05:58, 12 kwi 2022

Super ta ścieżka wygląda . Szkoda, że daleko mieszkasz, podrzuciłabym Ci kamienie, u mnie ich pod dostatkiem .

Nadzorca chyba na razie zadowolony z efektu
Roocika 08:18, 12 kwi 2022

Bardzo ładnie już wygląda ta ścieżka Basiu
mrokasia 08:27, 12 kwi 2022

Rumianka napisał(a)

U mnie latających dżdżownic nie ma, gdyż jak natrafię, to wkładam do słoika i wówczas mają podwójne zastosowanie:
1/ nasza Żuczka (żółwiczka) je uwielbia
2/ część eM zabiera i mówi im "idziemy na ryby"

U mnie wszystkie dżdżownice idą do kompostownika .

mrokasia 08:28, 12 kwi 2022

Basiu, fajna ta ścieżka z kamieni. Ty je tniesz by miały płaską stronę??? Będziesz musiała też uważać bo mokra ścieżka będzie śliska.
Basieksp 08:30, 12 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Super ta ścieżka wygląda . Szkoda, że daleko mieszkasz, podrzuciłabym Ci kamienie, u mnie ich pod dostatkiem .

Nadzorca chyba na razie zadowolony z efektu

No szkoda ale teraz wiosną u nas na poboczach polnych dróg też można coś nazbierać, muszę tylko po nie pojechać
Basieksp 09:51, 12 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Basiu, fajna ta ścieżka z kamieni. Ty je tniesz by miały płaską stronę??? Będziesz musiała też uważać bo mokra ścieżka będzie śliska.

Zbierałam takie najbardziej płaskie, nie tnę ich a że po deszczu będzie ślisko to wiem, ale to będzie taka nie za duża ścieżka, bardziej ozdobna niż użytkowa