Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 13:01, 04 mar 2023

Alija napisał(a)
Kiedy tak oglądam zdjęcia z zasiewami, to też mnie nachodzą chęci do siania, ale równie szybko przechodzi.
Będę zaglądać do Ciebie, jak rośnie.

No to skoro chcesz zaglądać, to taka mała relacja pomidory zaczynają wschodzić, dziś powędrowały na słoneczny parapet
Basieksp 13:03, 04 mar 2023

Agatorek napisał(a)

Haha, mam tak samo .

Bo tu na Ogrodowisku jest dużo takich zaraźliwych rzeczy i dużo by się chciało, jak się wędruje po tutejszych ogrodach
Basieksp 13:09, 04 mar 2023

U nas nie pada, trochę wieje, ale wiatr mnie nie wystraszył i ruszyłam na ogród w przerwie na kawę mała relacja przebiśniegi, u mnie długo się rozwijają, ale cały czas był przymrozek i zimno

Ciemiernik też jeszcze nie do końca rozkwitł, a inne w pąkach

Rabarbar zaczyna wychodzić

Mam też iryski, ale jeszcze chwila zanim zakwitną

Agatorek 14:53, 04 mar 2023

Kępki przebiśniegów wyglądają cudownie
Ciemiernik także niczego sobie

Czuć wiosnę
Alija 18:08, 04 mar 2023

Piękna kępa ciemiernika, śliczny kolor, u mnie tylko biały zdecydował się zakwitnąć.
Przebiśniegi cudne.
Dzisiaj nic nie robiłam w ogrodzie, a miałam wielkie plany, no ale cóż, pochmurno, wieje, zimno, brrr...
Martka 20:22, 04 mar 2023

Basiu, wysiewy podziwiam. Ja z pomidorami jeszcze czekam do połowy marca, właśnie ta pogoda mnie hamuje, a co, jeśli będzie bardzo chłodny maj? Na dogrzewanie szklarni nie piszę się, ceny energii i jakieś dziwne zależności, że nie powinno się przekroczyć zeszłorocznego zużycia, aby utrzymać dopłaty, ech. Za to: piękne poletko przebiśniegów i krokusiki też cieszą. Mimo że zimno.
Pozdrawiam!
Basieksp 21:43, 04 mar 2023

Agatorek napisał(a)
Kępki przebiśniegów wyglądają cudownie
Ciemiernik także niczego sobie

Czuć wiosnę

Trochę dziś podziałam ogrodowo kilka kępek przebiśniegów poprzesadzałam sobie na nowe miejsca i wycinałam porzeczki, jeżyny i takie tam różne
Basieksp 21:48, 04 mar 2023

Alija napisał(a)
Piękna kępa ciemiernika, śliczny kolor, u mnie tylko biały zdecydował się zakwitnąć.
Przebiśniegi cudne.
Dzisiaj nic nie robiłam w ogrodzie, a miałam wielkie plany, no ale cóż, pochmurno, wieje, zimno, brrr...

U mnie narazie tylko ten jest tak rozwinęty, inne jeszcze czekają mi udało się coś porobić, ale tak na dłużej to też zimno było i uciekłam do domu
Basieksp 21:56, 04 mar 2023

Martka napisał(a)
Basiu, wysiewy podziwiam. Ja z pomidorami jeszcze czekam do połowy marca, właśnie ta pogoda mnie hamuje, a co, jeśli będzie bardzo chłodny maj? Na dogrzewanie szklarni nie piszę się, ceny energii i jakieś dziwne zależności, że nie powinno się przekroczyć zeszłorocznego zużycia, aby utrzymać dopłaty, ech. Za to: piękne poletko przebiśniegów i krokusiki też cieszą. Mimo że zimno.
Pozdrawiam!

W zeszłym roku szybciej wysiewaliśmy i dogrzewaliśmy w tunelu, w tym nie będziemy dogrzewać, też ze względu na to co sie z prądem dzieje, najwyżej trochę dłużej w domu będziemy je trzymać, albo dodatkowo agrowłukniną będziemy okrywać a może jednak nie będzie takiej potrzeby, zobaczymy jak będzie Poletko jeszcze nie do końca rozkwitło a jutro ma u nas padać śnieg
Joku 22:13, 04 mar 2023

Przebiśniegi chyba już kilka ładnych lat u ciebie rosną. Spore kępki się zrobiły.