Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 10:26, 20 cze 2023

Roocika napisał(a)

Basiu, ja może tak nieogrodowo napiszę z dobrego serca... podobnie jak Magda zachęcam do sterylizacji suni. W tym roku suczka naszej sąsiadki, duży owczarek dostała ropomacicza i niestety zdechła, pomimo zabiegu, wdała się sepsa. Sąsiadka bardzo to przeżyła, bo to był jej ukochany pies. Także dla zdrowia psa, jeżeli nie planujecie szczeniaków warto to zrobić.

Kotek słodki, dobrze, że w miarę zdrowy, historia niesamowita.

Ogród masz bogaty i ciekawe roślinki

Nie planujemy szczeniaków, ja taki straszak jestem, wczoraj nawet pytałam weterynarz o Azę, no boję się, bo to jednak też operacja. Mogła by mieć znieczulenie doziewne lub dożylne, to pierwsze lepsze, no i jeśli teraz to najpóźniej w sierpniu, bo teraz ma cieczkę. Także mamy małą chwilę na zastanowienie się. Sierpień nawet by nam pasował, bo córka będzie miała wakacje, był by ktoś w domu.
Basieksp 11:05, 20 cze 2023

Kordina napisał(a)
Kocurek śliczny ale miał farta, ze znalazł u Was dom

Nawet jak Aza nie do końca go polubi, on zostaje mamy dość dużo miejsca, by ich trochę izolować od siebie, wrazie problemów
Basieksp 11:09, 20 cze 2023

Makao napisał(a)
Kocurek słodziak. I ważne że dochodzi do siebie w takim otoczeniu. Szczęściarz

Liliowce już u Ciebie kwitną a u mnie jeszcze pąków nie mają.
Jaśminowiec to pachnie najbardziej wieczorem. W dzień ciężko go wyczuć. A wieczorem zapach roznosi się po całym ogrodzie.

Liliowce tak powoli zaczynają, inne mają pąki, ale te pierwsze to już nawet przekwitły
Agatorek 21:52, 20 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Nie planujemy szczeniaków, ja taki straszak jestem, wczoraj nawet pytałam weterynarz o Azę, no boję się, bo to jednak też operacja. Mogła by mieć znieczulenie doziewne lub dożylne, to pierwsze lepsze, no i jeśli teraz to najpóźniej w sierpniu, bo teraz ma cieczkę. Także mamy małą chwilę na zastanowienie się.
Sierpień nawet by nam pasował, bo córka będzie miała wakacje, był by ktoś w domu.

Basiu, to nawet nie operacja, tylko zabieg. U nas suczki wysterylizowane, wiadomo, dwóch kawalerów mają w domu . Nic im nie było, tylko trzeba wybrać dobrego lekarza.

A Twój ogród pięknieje z każdym dniem, mnóstwo roślin i kolorów, moje klimaty (tylko u mnie mniej cienia )

No i rzeczywiście zapomniałam o świerkach Twojego męża. Ale wiesz co? Zawsze możecie je ciąć
Basieksp 23:25, 20 cze 2023

Pomyślimy na spokojnie o Azie, narazie mocno upierdliwa jest
O o cięciu świerków nie pomyślałam
Basieksp 17:37, 21 cze 2023

Taka pogoda mi odpowiada burza, bez wiatru z dużym deszczem, a po burzy spokój i ciepło
Basieksp 17:38, 21 cze 2023

Zaczynają się lilie
Kordina 21:37, 21 cze 2023

Ładnie z kropelkami deszczu, rośliny pewno też szczęśliwe dostałam alert na telefon, ale było dziś niemożliwie duszno i parno, może zwiastun burzy a może nie, zobaczymy.
Agatorek 22:45, 21 cze 2023

U mnie też trochę popadało. Oby jak najwiecej deszczu . Nie chce mi się podlewać

Basiu, na drugim i trzecim zdjęciu to dalia? Ta bordo?
Piękna ❤️
Magara 23:12, 21 cze 2023

Basia, ale energetyczne obrazki
U nas ani burzy ani deszczu...