Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

An_na 15:41, 29 cze 2023

Od ubiegłego sezonu wiedziałam, że jeśli róże, to pashmina i pomponella.
Mam sadziłam wiosną i nie zawiodłam się. Dopiero zaczynają, ale już je koffam mocno i choroba różana postępuje, tyle jest pięknych odmian
Basieksp 16:20, 29 cze 2023

An_na napisał(a)
Od ubiegłego sezonu wiedziałam, że jeśli róże, to pashmina i pomponella.
Mam sadziłam wiosną i nie zawiodłam się. Dopiero zaczynają, ale już je koffam mocno i choroba różana postępuje, tyle jest pięknych odmian

Obie piękne mi to po głowie chodzi jakaś łosowiawa albo nawet żółta, czerwona też aj dużo by się chciało
Basieksp 16:22, 29 cze 2023

Szelki kupione i dziś pierwszy spacer

Beze mnie, bo ja w pracy, a to relacja z domu
kasiab 16:30, 29 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Ooo, to masz fajnie, wiesz czego szukasz a ja ta mi się podoba, a może jednak inna i tak mija sezon, a w nowym roku jak dziewczyny pokazują tak różne i piękne róże, to moje niezdecydowanie znowu powraca

Ot żywot ogrodnika
Magara 22:40, 29 cze 2023

Basia, zaglądam
Filemon chyba szczęśliwy A czemu w szelkach wyprowadzany? Z uwagi na kocie zagrożenie???
Też w tym sezonie trochę liliowców zakupiłam, zachęcona niezawodnością stella d'oro, zobaczymy co z nich będzie
Basieksp 23:08, 29 cze 2023

Magara napisał(a)
Basia, zaglądam
Filemon chyba szczęśliwy A czemu w szelkach wyprowadzany? Z uwagi na kocie zagrożenie???
Też w tym sezonie trochę liliowców zakupiłam, zachęcona niezawodnością stella d'oro, zobaczymy co z nich będzie

Zagrożenie trochę też, ale żeby nie uciekł na wioskę tak na początek Ja podziwiałam liliowce u Sylwi z Ranczo Sznaragdowa Dolina, no i zaczęłam wyciągaćte moje z kątów i okazało się, że trochę ich mam, tylko większości nazw nie znam
Makao 09:32, 30 cze 2023

Ja jak przynosiłam swoje kociaki to przez pierwsze miesiące wcale nie wychodziły na dwór żeby sobie wpoiły że tu jest ich dom i że tylko tu jest bezpiecznie. I tak przez 5-6 miesięcy. Dopiero potem stopniowo były wypuszczane. Do domu wracają jak bumerang. Wystarczy że zawołam.
Basieksp 15:41, 30 cze 2023

Makao napisał(a)
Ja jak przynosiłam swoje kociaki to przez pierwsze miesiące wcale nie wychodziły na dwór żeby sobie wpoiły że tu jest ich dom i że tylko tu jest bezpiecznie. I tak przez 5-6 miesięcy. Dopiero potem stopniowo były wypuszczane. Do domu wracają jak bumerang. Wystarczy że zawołam.

Kocurek pierwszy raz na małą chwilę był w ogrodzie
Filemonem to w zasadzie syn się najwięcej opiekuje, on go woził i znalazł w samochodzie u niego w pokoju też śpi i spędza narazie najwięcej czasu powoli uczymy się kota i kocich nawyków, do tej pory to tylko psy u nas były koty w moim rodzinnym domu były
Basieksp 21:19, 30 cze 2023

Małe zakupy na lokalnym ryneczku Szałwia, kolor jest trochę bardziej intensywny
I dwie lobelie, mają ładny intensywny kolor, mają zimować w gruncie, przynajmniej tak mówił sprzedawca, zobaczę? kiedyś kupiłam sobie lobelie w sklepie i też pani przekonywała, że będzie zimować, nie przezimowała. Jeśli te nie przezimują, trudno, po prostu podobały mi się, najwyżej będą jednoroczne
Joku 21:39, 30 cze 2023

Miałam przed laty tę lobelię, kupiłam chyba 2 razy. Raz udało jej się przezimować, później niestety zanikła. Ale wtedy zimy były ostrzejsze (chyba początek lat 2000). Może teraz ma szanse? Kolor bardzo wyrazisty, podobał mi się.