Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 22:37, 27 cze 2023

Gosialuk napisał(a)
Pod orzechem hortensje powinny dać radę. U mojej mamy nawet hortensja pnąca posadzona tuż przy starym orzechu dobrze rośnie.

Ja miałam pod orzechem maliny orzechy też mieliśmy, aż wichura połamała ochecha.
Basieksp 22:39, 27 cze 2023

Makao napisał(a)
Mam nadzieję. Innego cienia nie mam

Myślę, że pod orzechem będą miały lepiej niż na słońcu, tym bardziej teraz jak takie upały są często i bez deszczu.
Basieksp 22:40, 27 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Tak, ze względu na juglon.

Ale widzisz, z tego co dziewczyny piszą, to się okazuje, że i w tym przypadku trzeba się przekonać na własnym ogrodzie

Dokładnie tak
Basieksp 22:53, 27 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Miałam kota Filemona, który okazał się być kotką, ale imię zostało. Żył z nami 16 lat. Oby temu Waszemu szczęściarzowi los dalej sprzyjał, bo trafił idealnie.

Pierwszy raz widzę judaszowce wyhodowane z nasionka. Niesamowite! Życzę powodzenia w ich dalszej uprawie. Były to wielki sukces.

Masz zachwycające lilie. Pięknie się prezentują, a kwitnienia dębolistnej bardzo zazdroszczę. Mnie nie udało się zachować swojej w ogrodzie. Padła po dwóch sezonach. Miała zachwycające jesienne wybarwienie liści.

Śliczne paprotki dostałaś w paczce.

Z paprotek bardzo się cieszę i z dębolistnej też Tylko pierwszy rok po posadzeniu mi kwitła, w kolejnym nic. Potem Aza trochę ją połamała, miałam ją okrytą agrowłukniną na zimę i Azie spodobała się ta agrowłuknina Przy okazji hortensja też się trochę połamała, od tamtej pory nie okrywam jej na zimę, narazie jest ok
A Filemon przytył sobie 300 gram przez tydzień, miał robala, wydalił go po tabletkach, teraz miał badaną k..ę, bo trochę krwi było, ale nie ma pasożytów, ma podrażnione jelita po odrobaczaniu. Dostaje lekarstwo i specjalną karmę. Ogólnie ma się dobrze, dokazuje z Azą się widują, codziennie na chwilę, ale jeszcze pod naszą
pełną kontrolą
Basieksp 22:58, 27 cze 2023

Magleska napisał(a)

Basia mam bardzo podobnie zawsze znajdę jakąś roślinę ,którą trzeba przesadzić

dzisiaj przesadzałam kwitnące liliowce -z dużą bryłą -sadzone w zeszłym sezonie -ale ja robię te przesadzanki na własne ryzyko -jeśli nie chcesz ryzykować ,to wybierz inny czas

kolorowo w ogrodzie ,pięknie i tyle dobroci na krzakach

No korci mnie to przesadzanie, tym bardziej, że teraz u nas fajnie mokro jest A nasze dobroci szpaki już zauważyły, a myślałam, że sroka się u nas kręci a dziś na dojrzewających czereśniach szpaki już były Powiesiliśmy balon, taki złoty szeleszczący i świecące wstążki, dużo, taką zasłonę znalazłam w sklepie "wszystko i nic", zobaczymy czy to coś da?
Makao 08:39, 28 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Myślę, że pod orzechem będą miały lepiej niż na słońcu, tym bardziej teraz jak takie upały są często i bez deszczu.

Też tak myślę. Jak dogadają się z orzechem to dobrze.
Basieksp 09:12, 28 cze 2023

Filemonek ma się dobrze
An_na 09:37, 28 cze 2023

Jaki cudny słodziak♥️
Wiedział do kogo się zapakować. Lepiej ustawić się w życiu nie mógł
Basieksp 10:18, 28 cze 2023

An_na napisał(a)
Jaki cudny słodziak♥️
Wiedział do kogo się zapakować. Lepiej ustawić się w życiu nie mógł

No słodziak jest nie możemy się tylko doczekać jak zaczną się razem bawić z Azą ona w zabawie też czasami skrada się jak kot, takie podchody robi, Filemon się zdziwi
MartaCho 10:28, 28 cze 2023

No Słodziak! Śliczności!
Szkoda, że mój pies strasznie nie lubi kotów, bo będzie miał do wydania potomstwo swojej kotki. Szkoda, ale jak spotykamy kota na spacerze, to ramię z barku prawie wypada, tak Duśka startuje do kotów. Nie wiem, czy to gen, czy jakiś uraz z dzieciństwa