Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Ewa777 13:25, 04 lip 2024

Piękne masz hortensje i lilie Wspaniałe zbiory owoców i kurek
Agatorek 20:50, 04 lip 2024

Zazdroszczę częstych opadów, widać po roślinach, że to im bardzo służy, piękne hortki już masz ❤️

A i jakie zbiory fajne! Ile kurek
Basieksp 21:01, 04 lip 2024

Ewa777 napisał(a)
Piękne masz hortensje i lilie Wspaniałe zbiory owoców i kurek

Hortensje mają w tym sezonie świetne warunki, nie za ciepło, mokro ale inne kwiaty zaczynają się pokładać od deszczu. Coś za coś
Basieksp 21:54, 04 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Zazdroszczę częstych opadów, widać po roślinach, że to im bardzo służy, piękne hortki już masz ❤️

A i jakie zbiory fajne! Ile kurek

No kurki nam się udały Aga, u nas już deszczu jest za dużo, wczoraj padało, dziś znowu pada. Nawet nie ma czasu coś porobić w ogrodzie bo mokro. Dziś po pracy zerwałam trochę wiśni i zaczęło padać. Ja mam dużo cienistych, także im to służy, ale reszta trochę już ma za dużo wilgoci.
anabuko1 22:10, 04 lip 2024

Ależ grzybobranie udane. Tyle kurek. no suuper.
U mnie nic nie mam za sucho w lesie.
Co robisz kurek ?
Basieksp 22:18, 04 lip 2024

anabuko1 napisał(a)
Ależ grzybobranie udane. Tyle kurek. no suuper.
U mnie nic nie mam za sucho w lesie.
Co robisz kurek ?

Były kurki w śnmmietajie z koperkiem, pomysł od Agniszki, jak robiłam zawsze bez koperku reszta zamrożona, na zimęPlanuję zrobić na święta pierogi z kurkami Zobaczę jak wyjdą też jeszcze takich nie robiłam, zawsze z suszonych grzybów z kapustą
vita 08:54, 08 lip 2024

Czy doczytałaś jak czyści się kurki mąką? Piękny zbiór, czy blanszowałaś grzyby przed mrożeniem?
Kiedyś tak się załatwiłam, kurki bez blanszowania stają się gorzkie.
Czy kwitła Ci ciemiężyca? A hortka piłkowana cudna
Basieksp 10:28, 08 lip 2024

vita napisał(a)
Czy doczytałaś jak czyści się kurki mąką? Piękny zbiór, czy blanszowałaś grzyby przed mrożeniem?
Kiedyś tak się załatwiłam, kurki bez blanszowania stają się gorzkie.
Czy kwitła Ci ciemiężyca? A hortka piłkowana cudna

Czytałam, wydaje się proste ja zawsze blanszymuję grzyby przed mrożeniem, bo one dość dużo wody w sobie mają, oo odgotowaniu jes jej mniej.
Ciemiężnica jeszcze mi nie kwitła, w zeszłym roku załatwiła jeden ślimak a wtym narazie nic nie widać.
A hortensje piłkowane mam teraz dwie jedną odkopałam z gąszczu pomiedzimy funkiami. Tak na zapchaj dziurę ja posadziłam, ona pierwszy raz zakwitła, tak nn, no i ładna jest, nawet bardzo mi się podoba w ogóle nie było jej widać, przesadziłam ją, dostała nowe miejsce muszę jej zrobić zdjęcie
Alija 13:49, 09 lip 2024

Wspaniałe grzybobranie, kurki to moje ulubione grzyby. Ostatnio na IG widziałam, jak czyści się kurki mąką (trzeba je posypać mąką ziemniaczaną, a następnie opłukać w wodzie), nie znałam tego sposobu, ciekawe czy skuteczny.
Basiu, podeślij mi trochę deszcz, bo u nas strasznie sucho.
Basieksp 14:36, 09 lip 2024

Alija napisał(a)
Wspaniałe grzybobranie, kurki to moje ulubione grzyby. Ostatnio na IG widziałam, jak czyści się kurki mąką (trzeba je posypać mąką ziemniaczaną, a następnie opłukać w wodzie), nie znałam tego sposobu, ciekawe czy skuteczny.
Basiu, podeślij mi trochę deszcz, bo u nas strasznie sucho.

Oj chciałabym podesłać trochę tego deszczu U nas od soboty wieczór nie pada, ale w cieniu ziemia jeszcze mokra mimo upałów. A w czwartek i kolejne dni w prognozach kolejne opady u nas. Niech nawet popada ale nie przez kilka z rzędu.