Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Gosialuk 19:33, 09 lip 2024

Napatrzyłam się i ja na te grzybki. W efekcie dziś na obiad sosik kurkowy z koperkiem.
Pycha.
Margo2 22:22, 10 lip 2024

Czytam, że u Ciebie też ciemiężyca nie kwitła.
Myślałam, że u mnie za sucho, ale czytałam, że deszczu Ci nie brakuje.
Ciekawe co jest przyczyną
Magara 22:53, 12 lip 2024

Basia, a próbowałaś tego czyszczenia kurek mąką? Oglądałam parę filmików, wydaje się to fajne, ale jak się na 20 deko, a nie kilogram
Ja dziś się na kurki wybrałam, godzina zbierania, dwie godziny czyszczenia, tradycyjną metodą, kurki do michy i nożyk do wydłubywania robali oraz igliwia. Poświęcam się bo kurki uwielbiam ale miałam coś w ogrodzie robić a nie nad grzybami siedzieć
Basieksp 23:03, 12 lip 2024

Magara napisał(a)
Basia, a próbowałaś tego czyszczenia kurek mąką? Oglądałam parę filmików, wydaje się to fajne, ale jak się na 20 deko, a nie kilogram
Ja dziś się na kurki wybrałam, godzina zbierania, dwie godziny czyszczenia, tradycyjną metodą, kurki do michy i nożyk do wydłubywania robali oraz igliwia. Poświęcam się bo kurki uwielbiam ale miałam coś w ogrodzie robić a nie nad grzybami siedzieć

Ja od tamtej pory nie byłam na kurkach. Może w niedzielę pojedziemy. U mnie też czyszczenie tradycyjne, nożyk a i jeszcze pędzelek do czyszczenia, no i siedzę i czyszczę
Magara 23:23, 12 lip 2024

Wybrać się warto, jest faktycznie urodzaj w tym roku, bo i ciepło i mokro
Planuję w przyszłym tygodniu się wybrać na dłużej, zebrać więcej i może w słoiki porobić na zimę. Ale jak sobie o tym czyszczeniu pomyślę to sama nie wiem
Jak kupiliśmy działkę to też był rok kurek, miałam chyba 20 słoiczków na zimę zrobionych, no ale wtedy nie miałam ogrodu, rabat i roboty z tym związanej, to sobie mogłam siedzieć i dłubać kurki
Basieksp 23:48, 12 lip 2024

Magara napisał(a)
Wybrać się warto, jest faktycznie urodzaj w tym roku, bo i ciepło i mokro
Planuję w przyszłym tygodniu się wybrać na dłużej, zebrać więcej i może w słoiki porobić na zimę. Ale jak sobie o tym czyszczeniu pomyślę to sama nie wiem
Jak kupiliśmy działkę to też był rok kurek, miałam chyba 20 słoiczków na zimę zrobionych, no ale wtedy nie miałam ogrodu, rabat i roboty z tym związanej, to sobie mogłam siedzieć i dłubać kurki

Ja mrożę. A w słoiczki jak robisz? Marynowane czy na słono? Kurek w słoikach nigdy nie miałam.
Basieksp 23:52, 12 lip 2024

Margo2 napisał(a)
Czytam, że u Ciebie też ciemiężyca nie kwitła.
Myślałam, że u mnie za sucho, ale czytałam, że deszczu Ci nie brakuje.
Ciekawe co jest przyczyną

Ja moja mam chyba trzeci sezon. W zeszłym ślimaki mi ją położyły, a w tym nie wiem, ale nie bardzo wiem kiedy ona kwitnie, może ma jeszcze trochę czasu?
Basieksp 23:55, 12 lip 2024

Gosialuk napisał(a)
Napatrzyłam się i ja na te grzybki. W efekcie dziś na obiad sosik kurkowy z koperkiem.
Pycha.

No zgadzam się, pycha Koperek w tym roku też mi się udał, nawet trochę już zamroziłam
Gosialuk 09:19, 13 lip 2024

Prze, te wasze wpisy kurkowe ja też się skusiłam na sosik z koperkiem, chociaż kurki były że sklepu.
Basieksp 09:39, 13 lip 2024

Gosialuk napisał(a)
Prze, te wasze wpisy kurkowe ja też się skusiłam na sosik z koperkiem, chociaż kurki były że sklepu.

Jak jest ich tak dużo to i te sklepowe będą bardziej przystępne