Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Kordina 17:52, 11 sty 2025

Szkoda, że jest na plusie i śnieg zniknie a właściwie się rozchlapie, ale za to trochę tej wilgoci ziemia wchłonie i to też jest na plusie
Basieksp 18:00, 11 sty 2025

Kordina napisał(a)
Szkoda, że jest na plusie i śnieg zniknie a właściwie się rozchlapie, ale za to trochę tej wilgoci ziemia wchłonie i to też jest na plusie

No szkoda, w nocy ma być jakiś minus ale w dzień cieplej niż dziś, zobaczymy czy się sprawdzi. Jakby coś, na jutro mam plan ulepić bałwana jak to mój syn dziś mi na to powiedział, "każdy ma sobie coś z dzieciaka " Ja czasami mam, a następny bałwan nie wiadomo kiedy będzie
Joku 18:52, 11 sty 2025

Rumianka napisał(a)
O Basiu, to śniegu mamy podobnie...czyli pod dostatkiem...

Lepiej nie można śniegowego szaleństwa ująć.
Basieksp 19:18, 11 sty 2025

Joku napisał(a)

Lepiej nie można śniegowego szaleństwa ująć.

Margo2 22:38, 12 sty 2025

Najgorzej, że w nocy ma być mróz. Jutro do pracy. Ciekawe jak będzie się jechało.
Zimowy ogród wygląda przepięknie. No i mieszkasz w przepięknym miejscu.
Miejsce do spacerów rewelacyjne
Basieksp 23:34, 12 sty 2025

Margo2 napisał(a)
Najgorzej, że w nocy ma być mróz. Jutro do pracy. Ciekawe jak będzie się jechało.
Zimowy ogród wygląda przepięknie. No i mieszkasz w przepięknym miejscu.
Miejsce do spacerów rewelacyjne

No właśnie, ciekawe jakie będą drugi. Ja jadę z eM,
nie muszę kierować, zawsze trochę łatwiej dla mnie, no i na 8, to już często mają posypane. Ale i tak poniedziałek jest najgorszy a jak on minie to już z górki, do soboty
kasiek 08:13, 13 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Biegać się nie dało w śniegu, ale spacer nad jezioro zaliczony jezioro delikatnie ścięte lodem

Ach..... Coś pięknego!
Marzy mi się taka stara łajba do ogrodu jako dekoracja, muszę lokalsów popytać czy nie mają jakieś dziurawej
Basieksp 08:46, 13 sty 2025

kasiek napisał(a)

Na tą nową działkę u Was idealnie by się wpasowała Kiedyś mieliśmy nawet swoją, tylko, że była nowa, przez jeden sezon, bo nam ją ukradli odpłynęła potem eM kupił używaną, a jeszcze potem zaczął jeździć na dorsze, teraz wciągnął się w ogród
Basieksp 13:46, 19 sty 2025

Ogrodowy obchód zrobiony, ale bez szału. Po śniegu, niewiele się dzieje, no może są jakieś nowe kretowiska
A na parapecie moje amarylisy. Kwitnie pierwszy, biało limonkowy, ma dwa pędy z kwiatami, razem będzie na nim 7 kwiatów
Pozostałe nie będą tak okazałe, mają po jednym pędzie i są jeszcze w pąkach. Ten będzie kolejny, ma być różowy.
Inne są takie małe, jakoś nierówno rosną. Ale te były kupowane od kogoś innego.
Moje stare, chyba nie zakwitną, nie widzę pąków kwiatowych, tylko liście, a ich cebule nie są za duże, może za rok, a teraz tylko cebule trochę masy nabiorą? Zobaczę
Kordina 20:47, 19 sty 2025

Fajne amarylisy, ja mam czerwony i biało-czerwony, ale od zeszłego roku nie zakwitły i w tym też jakoś cieniutko, przesadzę wiosną do dobrej ziemi i zobaczymy.