Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 20:43, 13 paź 2025

A w ogrodzie coś jednak się dzieje Mam w końcu domek dla jeża Zasluga mojego eMa Domek może nie wypasiony, bo trochę z recyklingu, deski z palet i jakieś odpady, papa jakieś resztki ze strychu, ale mi bardzo się podoba Sianko osobiście zbierane i ładnie wysuszone Pod spodem położyłam styrodur, by było trochę cieplej, mały skos by woda do środka nie wpływała.
Basieksp 21:00, 13 paź 2025

Żwirek przed wejściem wysypany, by obserwować ślady Dach, na to polbruk dla dociążenia, konar, by czasami Aza nie wpadła na głupi pomysł Piodełko, miseczka )
A wieczorem pierwszy gość Mam w ogrodzie mamę z jednym młodym, to jest ten młody. Martwiłam się o niego, bo jakoś miesiac temu go zauważyłam, był dużo mniejszy niż teraz. Szybko nabrał masy, powinien sobie poradzić zimą. Ma jeszcze trochę czasu No i domek Wczoraj postawiłam ten domek, wieczorem już był jeżyk Rano sprawdziłam, żwirek się sprawdził, były ślady, w środku też, w korytarzyku, czy głębiej nie wiem, nie zaglądałam ? Czy mu się spodobało nie wiem, nie będę już mu przeszkadzać i zaglądać do środka
anabuko1 21:22, 13 paź 2025

Mój rabarbar też ma nowe liście.
Zabcia fajna. U mnie są i żaby i zaskrońce.
Basieksp 21:35, 13 paź 2025

anabuko1 napisał(a)
Mój rabarbar też ma nowe liście.
Zabcia fajna. U mnie są i żaby i zaskrońce.

Może jak jest teraz oczko to i zaskroniec się pojawi? Ale u nas jest dużo wolno biegajacych kotów, może to go odstrasza ? Te koty to mnie trochę drażnią. Przyjeżdżamy rano, z nocki do domu a na wycieraczce, pod drzwiami, w najlepsze śpi sobie obcy kot.
Monika83 21:55, 13 paź 2025

Basia fajny ten domek dla jeży U mnie też są jeże ale mają dom z wielkiej sterty gałęzi przy kompoście
Basieksp 22:13, 13 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Basia fajny ten domek dla jeży U mnie też są jeże ale mają dom z wielkiej sterty gałęzi przy kompoście

Ja mam za mało miejsca na stertę gałęzi w ogrodzie. U mnie chowają sie pod świerkami, tujami. Pod jednym, w zeszłym roku miały gniazdo, było 5 młodych. W tym ich tam nie było, dlatego nie wiedziałam, że jest jakiś młody. A domek, już dawno chciałam by był, tylko zawsze było coś innego do zrobienia, no a teraz jest