Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

ajka 18:03, 22 paź 2025

Fajna ta albicja, wygląda tropikalnie. Jaka to odmiana? Okrywasz ją?
Basieksp 19:29, 22 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Wcale Ci się nie dziwię, ze oczko kradnie Twój czas. To bardzo urokliwe miejsce

Oczko i rybki No i zupełnie nowe rośliny wodne. Byliśmy z eMem kilka razy na rybach. Em łowił sobie a ja chodziłam nad rzeką i szukałam roślin do oczka. Dużo roślin wodnych, które są do kupienia, można znaleźć nad wodą. A ja lubię tak się szwędać po łąkach, mokradłach, zawsze to lubiłam, a jak coś znajdę to mam podwójną frajdę
Basieksp 19:32, 22 paź 2025

Magara napisał(a)
Dzięki za info czosnkowe
Zmiany wszystkie na plus

Nie ma za co, jak będziemy sadzić ten czosnek zrobię fotki. Ten słoniowy jest mega duży, jeden ząbek, jest jak pół główki tego zwykłego.
Basieksp 19:44, 22 paź 2025

anpi napisał(a)

Basiu, jaka to róża ta bordowa? Piękna!
Sporo zrobiłaś nowego w sezonie! Mi by się przydał taki rekonesans, bo mam wrażenie, że ja nie za wiele!?
Oczko urokliwe! Wszystkie zmiany na plus!

No właśnie nie znam nazwy tej róży. Kupiłam ją tak na ślepo, bo mi się podobała, kobieta która ją sprzedawała nie do końca miała wiedzę, to było na jakiś takich targach ogrodniczych.
Co do zmian, takie zacienione rabaty, nawet mi się jakoś udają. Gorzej jest u mnie ze słonecznymi rabatami. One dla mnie są zdecydowanie trudniejsze do obsadzenia. Mam taką jedną, napewno będę ją przerabiać. Mam całą zimę na planowanie, co tam posadzić, może coś wymyślę
Basieksp 20:10, 22 paź 2025

Kordina napisał(a)
Lubię oglądać wszystkie zmiany przed i po gratulacje za fajne zmiany

Mialam wrażenie, że niewiele robiłam, bo ciągle padało Muszę jeszcze pamiętać by więcej zdjęć robić, przed i po, bo miałam problem by fotki dobrać.
Basieksp 20:24, 22 paź 2025

ajka napisał(a)
Fajna ta albicja, wygląda tropikalnie. Jaka to odmiana? Okrywasz ją?

Albicja jest mojego eMa, sam ją sobie wybrał, czeka aż mu zakwitnie Jest okrywana agrowłukniną na zimę. Ona jest wrażliwa, w tym roku pierwszy raz nie przemarzła. Podobno, starsze egzemplarze powinny sobie lepiej radzić zimą. Ale nawet jak przemarznie, obcinamy to i ona wypuszcza nowe pędy.
Monika83 20:43, 22 paź 2025

Basieksp napisał(a)
Było tak, nie byla to moja najgorsza rabata, ale jedyna gdzie mogliśmy robić oczko Było tak, nawet ładnie
A teraz jest tak

Tu będę jeszcze dużo dłubać. I tu jest problem, bo oczko, rybki i żaby kradną mój ogrodowy czas Wciagnęło minie to, szkoda, że woda już taka zimna, bo bym jeszcze trochę kamieni i roślinek poprzesadzała
Basia piękna zmiana! i bardzo urokliwe miejsce❤️