Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Anda 21:38, 21 paź 2025

Basieksp napisał(a)

Mam już przygotowane takie miejsce. Zostawiłam całą starteę gałęzi, jak cięłam żywopłot. Liście też tam są. Ale narazie młody kręci się przy matce, codziennie je obserwuję Dziś trochę mniej, bo przez to wychodzenie do jeży wieczorem, zaczynam kichać
Fajnie, że tu zaglądasz Ewo, taka miła niespodzianka

Tu na forum są specjalistki od jeży, bo ten mały jeż to chyba trochę mały na tą porę roku? Wystawiasz dla nich jakieś jedzenie? Nie pamiętam, jaką wagę muszą mieć, żeby dać radę przezimować.

Tylko się nie rozchoruj, uważaj na siebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 21:56, 21 paź 2025

Bardzo udane te zmiany.
Wszystko mi się podoba I hostowa i daliowa i placyk przy ławeczce też
Basieksp 22:10, 21 paź 2025

Tu też coś pozmieniałam.
Był trochę bałagan, w ogrodzie mam coraz więcej cienia, dlatego też zmiany, ale w tym kierunku bardziej mi się podoba. Od srebrnego świerka, posadziłam judaszka, dwa kloniki, mala skimię, paprotki, hosty. Dalej dwa rodki, tam gdzie więcej słońca sa dwie róże, one zostaną, baptysja też Tej rabaty mam trochę mało zdjęć, bo skupiłam się na najwyższej zimie w ogrodzie
Basieksp 22:26, 21 paź 2025

Było tak, nie byla to moja najgorsza rabata, ale jedyna gdzie mogliśmy robić oczko Było tak, nawet ładnie
A teraz jest tak

Tu będę jeszcze dużo dłubać. I tu jest problem, bo oczko, rybki i żaby kradną mój ogrodowy czas Wciagnęło minie to, szkoda, że woda już taka zimna, bo bym jeszcze trochę kamieni i roślinek poprzesadzała
Basieksp 22:38, 21 paź 2025

Anda napisał(a)

Tu na forum są specjalistki od jeży, bo ten mały jeż to chyba trochę mały na tą porę roku? Wystawiasz dla nich jakieś jedzenie? Nie pamiętam, jaką wagę muszą mieć, żeby dać radę przezimować.

Tylko się nie rozchoruj, uważaj na siebie

Codziennie je dokarmiam, teraz ma być jeszcze trochę ciepło, one codziennie zjadają to co im wystawiam. Szkoda, że Grażynka od jeży tu na Ogrodowisko nie zagląda, ona opiekowała się jeżami.
Basieksp 22:49, 21 paź 2025

Juzia napisał(a)
Bardzo udane te zmiany.
Wszystko mi się podoba I hostowa i daliowa i placyk przy ławeczce też

Tak usiadłam sobie i pomyślałam, co ja robiłam w sezonie, jakoś tak szybko minął, a jednak trochę podziałałam A takie zmiany sprawiają mi największą frajdę Jeszcze napewno będę to wszystko dopracowywać, bo u mnie nigdy nic nie rośnie tak jakbym chciała
Agatorek 22:50, 21 paź 2025

Wcale Ci się nie dziwię, ze oczko kradnie Twój czas. To bardzo urokliwe miejsce
Magara 23:05, 21 paź 2025

Dzięki za info czosnkowe
Zmiany wszystkie na plus
anpi 23:12, 21 paź 2025

Basieksp napisał(a)
Tu też coś pozmieniałam.

Basiu, jaka to róża ta bordowa? Piękna!
Sporo zrobiłaś nowego w sezonie! Mi by się przydał taki rekonesans, bo mam wrażenie, że ja nie za wiele!?
Oczko urokliwe! Wszystkie zmiany na plus!
Kordina 23:25, 21 paź 2025

Lubię oglądać wszystkie zmiany przed i po gratulacje za fajne zmiany