Renia ściana drewniana to po prostu drewno kominkowe ułożone na tych granitowych blokach. Pan od wycinki zetnie całe drzewo i potnie mi je na kawałki. Jak się zdecydujemy na kominek to będzie jak znalazł. Betonowy płot jest okropny i do tego złowieszczo stuka gdy wieje wiatr.
Helen na razie rycia, a rycia ... zawsze jest coś do zrobienia. Ale nie chcę się plątać chłopakom pod nogami więc wskakuję sobie na chwilkę wieczorkiem.
Teraz chwilowo jestem uziemiona, bo córka ma anginę więc nie jadę.
Może w przyszłym tygodniu poproszę do południa teściową żeby wpadła na chwilkę to podjadę na zwiady. Ponoć dach za chwilę będzie, okna już w drodze.
Basiu prace idą szybko bo pogoda dopisuje. Chłopaki robią codziennie.
Ja będę działać wiecej w przyszłym roku. Wyrównanie i oddzielenie rabat, przenosiny roślin, a na jesień walka z zakładaniem trawnika plus nowa ziemia itp itd. Mam kiepski mączysty piach, więc wszystkie dobroci muszę zapewnić plus polecana mączka bazaltowa.
Ale to już na spokojnie. Ponieważ eM nie-działkowy mierzę siły na zamiary, pracuję i oszczędzam żeby zrealizować chciejstwa.
Mogłabym wpuścić firmę ogrodniczą, ale ja z tych co czują dumę z własnej roboty.
Na dumę eMa nie mam co liczyć, bo w większości to zbędne czynności

)
Ale i tak kochany jest. Ja będę grzebać w ziemi a on grillować.
Jeszcze chwila i znowu Gardenia ... Przyjedziesz?