Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Helen 19:17, 27 wrz 2020

Ania, piękny będzie ten domek Aż zazdrość ściska Buziaki, dobrze Wam idzie
nyna76 21:22, 27 wrz 2020

Helen idzie, idzie. Po 9 latach spełnia się moje marzenie.

Ciekawa jestem ile czasu będę wydłubywać gruz z ziemi...

Potem to już przyjemne dłubanie. Meble do drobnej renowacji, przywożenie drobiazgów z domu mamy (to chyba będzie najtrudniejsze) urządzanie domku i modły żeby nikt się nie wkradł.

Będzie cudnie.
sylwik69 18:35, 30 wrz 2020

Woooow włosy Ci urosły,domek rośnie,plany się klarują pomysłów masa!!! loftowo fajnie będzie serce rośnie
Ja na Gardenii będę na pewno,właśnie pomyślałam że to już niedługo...i mam nadzieję na miłe spotkanie z Wami Basia musi być!
Gruzu nie zazdroszczę,ale radzę wszystko na bogato przekopać a potem to już same przyjemności
nyna76 23:06, 30 wrz 2020

Super Sylwuś przybywajcie do Poznania.

Już byłam na stronie Vitro Flory i będą mieć bajeczne Rudbekie z cyklu Flamenco ....

Włosy są moją słabą stroną gdyż nie znoszę fryzjerów i tak sobie rosną potem ścinam raz w roku i znowu rosną ... porażka. Na dodatek na stare lata same z siebie zaczęły się kręcić - wyobrażasz sobie?

Dzisiaj działałam sama i dokończyłam piłowanie drewna. Ręka mi odpadła... Ledwo piszę

Sypnęłam obornikiem i przepazurkowałam. Jutro przekopuję pasek trawy pod nową rabatę, niech się przerabia.

Reszta kolorów w budowlanym pyle. Balerina puściła baty.
sylwia_slomc... 23:18, 30 wrz 2020

nyna76 napisał(a)
Asiu, dziękuję ... Chłopaki wymuskają domek i uciekną dlatego głowa mi pracuje co by im tu jeszcze zlecić zanim uciekną ... haha
Już im poddasze wcisnęłam ... ale lubimy się więc mam nadzieję, że mi pomogą.

Pomysły aż wysypują mi się z rękawa, do wszystkiego mam materiały, tylko trochę pracy i czasu i siły.
Pewnie większość z tych ogrodowych drobiazgów zrealizuję zimą lub w przyszłym roku, ale to one stworzą ten klimacik.

Pinterest górą.

Za podstawę do drewna wykorzystam wykopane z ziemi granitowe bloki, drewniane kantówki to ograniczniki. Pięknie to wygląda i drewno z wycinki drzewa zostanie zagospodarowane. Lepsze to niż widok betonowego płotu.
Na razie w trakcie tworzenia - przerzucam worki z ziemią z kąta w kąt i z powrotem ...

Edit: te bloki kulałam sama ... Chłopaki pytali czy bym nie dołączyła do ekipy bo potrzebują kogoś silnego.

Z dwóch takich zrobię poidło dla ptaków. Mam okrągłą donicę, uszczęlnię i będzie piknie.

A w pniu ściętego drzewa zamieszka figurka Jezusa Frasobliwego ... takie mam pomysły ...

Na szczęście eM kiwa tylko głową. Pomaga przez nieprzeszkadzanie .

Fajne te Twoje pomysły
nyna76 23:40, 30 wrz 2020

Sylwio dziękuję, ale i u Ciebie nie brakuje ciekawostek, jak w avatarze. Powiedzmy, że jeszcze mi się chce ... nie wiem co będzie później. 9 lat bylejakości to teraz dopieszczam .
nyna76 19:14, 19 paź 2020

Nie sądziłam, że oprócz wyprzedaży w O ucieszę się z nowiuśkiego ... szamba... haha

i instalacji ..

W O kupiłam zioła, molinię dużą do podziału, seslerię, hortensję.

Porządkuję tył z perzu zanim wszystko zasypię kamieniem- co za masakra.
nyna76 19:19, 19 paź 2020

Jeszcze 3 dni pracy i mogę szaleć działkowo znowu. Codziennie po trochu.

Przesadzę różę, na to miejsce pójdzie ŚŚ.
Czekam jeszcze na ścięcie drzewa, znowu spadła gałąź. Piła poszła w ruch, mam nadzieję, że nic nie uszkodzi domku do czasu ścięcia. Strasznie porywiste wiatry mamy.
Helen 19:47, 19 paź 2020

Ania, ależ fajne belki masz Będą widoczne na suficie?
antracyt 21:04, 19 paź 2020

Doskonale rozumiem Twoje radości