Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Roocika 08:48, 14 lut 2021

Aniu gratuluję, będzie pięknie
Anda 08:52, 14 lut 2021

Bardzo fajny domek
Ciemierniki też
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kokesz 10:00, 14 lut 2021

Domek bardzo przytulny
Nie będzie Ci się chciało wracać do bloków
Na wiosnę będzie się działo
nyna76 10:16, 14 lut 2021

Ewuś zbieram skorupki jajek do wymieszania z glebą, pisałaś też że można podzielić ciemierniki kiedy jest chłodno, myślę że moje się nie nadają jeszcze, ale kiedy je posadzić do ziemi? Kwiecień?
nyna76 10:28, 14 lut 2021

Asiu, Helen czekałam na tą chwilę 9 lat i ogromnie się cieszę.

W ostatnim czasie wiele działek zyskało nowych młodych właścicieli i widać jak zmienia się ich wygląd. Nowe domki, ozdoby ogrodowe, nasadzenia.

Wielu działkowiczów chciałoby wykonać naprawy, ale budowlańców brak. Terminy odległe jak u lekarzy ...

nyna76 10:35, 14 lut 2021

Reniu pewnie, już nie mogę się doczekać.
Werwa jest i ochota do pracy też, trzeba jednam mierzyć siły na zamiary.
Nie mam zamiaru nabawić się przepukliny

Za chwilę będzie wożenie ziemi autem w ilościach hurtowych.
W Tarnowie Podgórnym jest kompostownia i można kupić kompost.

Poznańska kompostownia w dalszym ciągu uznawana za nielegalną i nie sprzedaje. SZOK
Kokesz 11:21, 14 lut 2021

nyna76 napisał(a)
Reniu

Za chwilę będzie wożenie ziemi autem w ilościach hurtowych.
W Tarnowie Podgórnym jest kompostownia i można kupić kompost.

Poznańska kompostownia w dalszym ciągu uznawana za nielegalną i nie sprzedaje. SZOK

Ooo, muszę jakiś transport zorganizować, szwagier ma przyczepkę, ciekawe ile by tam worków weszło
Anda 12:12, 14 lut 2021

nyna76 napisał(a)
Ewuś zbieram skorupki jajek do wymieszania z glebą, pisałaś też że można podzielić ciemierniki kiedy jest chłodno, myślę że moje się nie nadają jeszcze, ale kiedy je posadzić do ziemi? Kwiecień?

Też zbieram skorupki
Tak, ostatnio na wykładzie na temat ciemierników tak mówiła pani Peters - hodowca
Jednak żeby je dzielić to muszą mieć już parę lat. Takich młodych lepiej nie dzielić.

Sadzić najlepiej też, kiedy jest chłodno. W tym chłodnym czasie najlepiej im rosną korzenie. Jak miną mrozy to będzie dobry czas na sadzenie. Teraz ziemia pewnie jeszcze zmarznięta? Może w połowie marca już by się udało? A w razie mrozów przykryjesz doniczką, tak jak Renia to robi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nyna76 16:01, 14 lut 2021

Kokesz napisał(a)

Ooo, muszę jakiś transport zorganizować, szwagier ma przyczepkę, ciekawe ile by tam worków weszło

Kompost luzem 55 zł tona, a workowana ziemia wychodzi drożej.

My nie mamy auta z hakiem, więc jak przyjdzie czas będę zamawiać z transportem.
Helen 18:59, 14 lut 2021

Ania, jak sprawdzisz jakość kompostu i wyrazisz pozytywną opinię, to poproszę namiary na priv Ja potrzebuję pewnie kilku worków, ale zawsze to będzie duża oszczędność w stosunku do workowanego kompostu 15 l po 20 zł...