Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

MAD 09:49, 02 lip 2015

Ależ przygoda! Co za spotkanie. Cudnie.
Borbetka 10:22, 02 lip 2015

Rabaty z ziołami wzorcowe. Ja niestety dokształcać się muszę w kwestii używania ich w kuchni, nie umiem jakoś.
Spotkania ze znanymi osobami gratuluję. Twoje miejsce na ziemi będzie jeszcze bardziej popularne, bo przecież tak warto tam pojechać.
kasia_w 10:35, 02 lip 2015

Gratuluję ! Ty i Twój magiczny ogród w napisach końcowych u Holland To dopiero nagroda za lata pracy. I jeszcze jaka fajna ekranizacja, uwielbiam te książkę Pozdrowienia
kasia_w 10:38, 02 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Rabaty z ziołami wzorcowe. Ja niestety dokształcać się muszę w kwestii używania ich w kuchni, nie umiem jakoś.
Spotkania ze znanymi osobami gratuluję. Twoje miejsce na ziemi będzie jeszcze bardziej popularne, bo przecież tak warto tam pojechać.
Borbetko, mam kilka ziół w donicy. We Włoszech signora Angelina uczyła mnie, jak używać- garść tego i tamtego pod koniec gotowania albo na surowo- pycha. Wg mnie sam dobór ziół nie jest tak ważny i tak wyjdzie pyszne. No i świeża mięta do marokańskiej herbaty- cukrowego ulepka- latem uwielbiam
Ensata 10:49, 02 lip 2015

Opowiadaj jak signora uczyła, nie bądz wisnia
kasia_w 10:55, 02 lip 2015

No uczyła że dawać to co się ma,byle dużo i byle nie trujące Ostatnio na wakacjach na wyspie Sródziemnomorskiej nazbierałam jakiegoś pachnącego zielska i zaserwowałam rodzince w spaghetti. M nie chciał jeść z obawy otrucia. A co on król jakiś jest, żebym go truć chciała Wszyscy żyją, zapas zielska jeszcze długo spożywaliśmy w Polsce, bo sobie zapobiegliwie jak pszczółka uzbierałam do słoika. Lepsze to było niż wszystkie kupne zioła. Aha- i np. do ryby na ruszcie lub smażonej całą gałąź wsadzam- co tam mam melisa, tymianek inne
Pszczelarnia 10:59, 02 lip 2015

kasia_w napisał(a)
Gratuluję ! Ty i Twój magiczny ogród w napisach końcowych u Holland To dopiero nagroda za lata pracy. I jeszcze jaka fajna ekranizacja, uwielbiam te książkę Pozdrowienia

Kochani, żadnych napisów nie będzie, bo ja byłam tylko konsultantem pszczelarskim. Nie mój ogród jest miejscem akcji a wioska w Sudetach.

Po prostu zdarzyło mi się znaleźć na planie filmowym i zobaczyć pracę zastępów ludzi pod silną ręką reżysera. Pani Reżyser ma niesamowity dar kontaktu z każdym człowiekiem i widzenia świata dookoła.
Też jestem pod wrażeniem ogromnym.

kasia_w 11:12, 02 lip 2015

E no Pszczółko, szkoda Moim zdaniem konsultant pszczelarski w filmie Holland to ważna fucha. Powinni Cię w napisach umieścić
A jeszcze o filmach 3 grosze- tej zimy naprzeciwko naszego biura Spilberg kręcił film. M jak zwykle do nocy w pracy siedział, a oni akurat jakieś nocne sceny kręcili. Więc M do mnie po nocy dzwoni- bierz dzieciaki i przyjeżdżaj do miasta, Spilberg kreci ! No i byli Tom Hanks, Spilberg i inni. Widzieliśmy wszystko zza takich wysokich parkanów, którymi plan był ogrodzony. A mój wszędobylski synek pomiędzy tymi parkanami głowę swą umieścił i Spilberg do niego podchodzi i mówi "whats your name? I'm Steve" a mojego małego wcale nie zatkało tylko mówi "My name is Cezary" No i w ten sposób są ze Stevem kumplami A ja jestem szczęśliwa że kasa wydawana na lekcje angielskiego nie poszła na marne
Kuba 11:15, 02 lip 2015

Kasia- fajna przygoda, bystrego masz chłopaka
wifi jak widzę działa

Pszczółko- my i tak wiemy że jesteś w tym filmie równie ważna jak reżyser
kasia_w 11:18, 02 lip 2015

Kuba napisał(a)
Kasia- fajna przygoda, bystrego masz chłopaka
wifi jak widzę działa

Pszczółko- my i tak wiemy że jesteś w tym filmie równie ważna jak reżyser
oh wifi działa jak pod górę, ledwo zipie, ale jest fajnie. Po powrocie parę zdjęć będzie