Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Basilikum 14:37, 03 lut 2016

ja kiedys tez nie lubilam dyni i cukini, teraz bardzo duzo ich uzywam. Lasagne z dyni jest pyszne mniam z cukini robie pasztet na chleb albo wszystko razem w piekarniku polane olejem i octem balsamicznym
Mojego meza juz przestawilam a warzywna kuchnie.

A z tym Twoim wyrzywnikiem to nie chodzi o ilosc gatunkow ale o urode sliczny jest i juz
sylwia_slomc... 14:53, 03 lut 2016

eee_taam napisał(a)
oglądam fotki znowu wraca u mnie temat :rdest - chyba go jednak w tym roku posadzę

ale największe moje zainteresowanie to : bławatki....u mnie by się nie uchowały ...latam po miedzach, zrywam płatki i suszę ....potem całą zimę dodaje do różnych ziołowych herbatek ( nie są jakoś mocno lecznicze ...ale coś tam wnoszą)

Z chabrów bławatków fajne lekkie winko się robi
Pszczelarnia 15:32, 03 lut 2016

Anda napisał(a)
Ewuś, a rdest jest bardzo ekspansywny?

Jak Ci się podoba kurs? Robisz postępy?

Rdest jest ekspansywny. Ale ten pośredni mniej ekspansywny od rdestu pokrewnego. To jest taka ekspansywność do kontroli pod szpadlem.

Kurs mi się podoba, czy robię postępy? Raczej rozumiem techniczne zależności a reszta sama przychodzi.
mira 06:51, 04 lut 2016

Ewa czy ta ożanka jest krzewinką i nadaje sie na obwódki?
Anda 17:43, 04 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Rdest jest ekspansywny. Ale ten pośredni mniej ekspansywny od rdestu pokrewnego. To jest taka ekspansywność do kontroli pod szpadlem.

Kurs mi się podoba, czy robię postępy? Raczej rozumiem techniczne zależności a reszta sama przychodzi.

Dzięki, czyli rdest pośredni do przemyślenia.

Jeśli rozumiesz techniczne zależności, to znaczy, że robisz postępy I jest tak jak piszesz, reszta przyjdzie sama.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
19:45, 04 lut 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

Z chabrów bławatków fajne lekkie winko się robi

nie wiem nie znam ..nie wąchałam winka to inne pijam jak już pijam
sylwia_slomc... 09:56, 07 lut 2016

Ewka widziałaś dzisiejszą Maję? Tematy dla Ciebie Ale ja też coś dla siebie znalazłam
polinka 14:04, 07 lut 2016

Pszczółko wiosnę już widać w Waszym klimatycznym ogrodzie?
Agania 14:19, 07 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Łubiny dla Margaretki:

Brakuje mi tego kwiecia, ja nie wytrzymałam, usunęłam dzisiaj już badylki po astrach angielskich strasznie się już sypałyi, są żelazne nic im nie będzie, a bławatki mają już zielone listki
Ewa kiedy Łubiny wysiewać i czy ryzykować wysiew wprost do gruntu?
Moje oczary nie pachną.
sylwia_slomc... 14:35, 07 lut 2016

Agania napisał(a)

Brakuje mi tego kwiecia, ja nie wytrzymałam, usunęłam dzisiaj już badylki po astrach angielskich strasznie się już sypałyi, są żelazne nic im nie będzie, a bławatki mają już zielone listki
Ewa kiedy Łubiny wysiewać i czy ryzykować wysiew wprost do gruntu?
Moje oczary nie pachną.

Wszystkie moje łubiny są z siewu wprost do gruntu