Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 13:10, 03 lut 2016

Gardenarium napisał(a)
Poczekać, bo gdyby były mrozy a bez sniegu, ochronią chociaż trochę.

Dziękuję za wizytę:

Pszczelarnia 13:14, 03 lut 2016

kosolka napisał(a)
Ewka, kiedy robisz porządek z bylinami? Jesienią czy wiosną? Ja zostawiłam na zimę wszystko tak jak było. Kiedy mam te badylki poprzycinać/pousuwać? Teraz juz pomału, czy jeszcze trochę poczekac?

Kosolko, ja bym poczekała nieco, po co ten pośpiech? Teraz jest czas na cięcie drzew, przygładzenie trawnika i kompozycje nasienne na papierze.

Nawet kompostu nie ruszam (nie pobieram, nie przesypuję), niech robaki mają jeszcze ciepło.

Pachnąca kompozycja dla Ciebie:

popcorn 13:16, 03 lut 2016

Ewo! jaka piwniczka!
Nad warzywnikiem się już rozczulałam, więcej nie będę w każdym razie wymiata
Powiedz mi proszę cyz łubiny (ach!) po roku znikają? Same Ci się rozsiewają? Czy im pomagasz i co roku sadzisz/siejesz nowe?

dziękuję
Pszczelarnia 13:23, 03 lut 2016

popcorn napisał(a)
Ewo! jaka piwniczka!
Nad warzywnikiem się już rozczulałam, więcej nie będę w każdym razie wymiata
Powiedz mi proszę cyz łubiny (ach!) po roku znikają? Same Ci się rozsiewają? Czy im pomagasz i co roku sadzisz/siejesz nowe?

dziękuję

Warzywnik nie zasługuje na pochwały, wierzcie mi.

Ja co roku sobie jakieś sieję z mieszanek sklepowych. One się rozsiewają dobrze. Tak, mają korzeń palowy i raczej nie powinno się ich przesadzać jak są dorosłe. Same też zamierają po 3 latach.

W tym roku będę siała tego łubina (jak odszukam nasiona) - przy reorganizacji zielnika mógł zostać skopany:

ren133 13:35, 03 lut 2016

Ewa
Czytam, że o kursie fotograficznym myślisz ... to ja sie zastanawiam co to za zdjęcia będą jak już teraz są przepiękne
13:40, 03 lut 2016
oglądam fotki znowu wraca u mnie temat :rdest - chyba go jednak w tym roku posadzę

ale największe moje zainteresowanie to : bławatki....u mnie by się nie uchowały ...latam po miedzach, zrywam płatki i suszę ....potem całą zimę dodaje do różnych ziołowych herbatek ( nie są jakoś mocno lecznicze ...ale coś tam wnoszą)

popcorn 13:51, 03 lut 2016

Dzięki a odpowiedź nie zasługuje na pochwały? no wiesz!
Pszczelarnia 14:04, 03 lut 2016

eee_taam napisał(a)
oglądam fotki znowu wraca u mnie temat :rdest - chyba go jednak w tym roku posadzę

ale największe moje zainteresowanie to : bławatki....u mnie by się nie uchowały ...latam po miedzach, zrywam płatki i suszę ....potem całą zimę dodaje do różnych ziołowych herbatek ( nie są jakoś mocno lecznicze ...ale coś tam wnoszą)

Ależ one są ekspansywne na dobrym stanowisku. Wymagają szpadelka.
Starczy i na kwiatki i na herbatki - dobry pomysł, kiedyś kupowałam taką herbatę.

Pszczelarnia 14:09, 03 lut 2016

ren133 napisał(a)
Ewa
Czytam, że o kursie fotograficznym myślisz ... to ja sie zastanawiam co to za zdjęcia będą jak już teraz są przepiękne

oj nie, oj nie.
.

Anda 14:13, 03 lut 2016

Ewuś, a rdest jest bardzo ekspansywny?

Jak Ci się podoba kurs? Robisz postępy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies