Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Bea 08:47, 27 sty 2016

Niebieskie też by mnie interesowało.
Zdjęcia dobrze się ogląda o tej porze i tęskni za wiosną.

Pozdrawiam
Pszczelarnia 09:51, 27 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia od Tomka ale to dereń kwiecisty , nie pagodowy. Co to jest to niebieskie?

Tak, niestety u mnie nie ma tak zacisznie i chyba nie dorośnie do normalnych rozmiarów.

To jest kocimiętka kubańska, nepeta kubanica - świetna!
Tak pisze o niej Tomek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1628-nasz-ogrod-kasia-i-tomek-z-radkowa?page=61

Pszczelarnia 09:54, 27 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia od Tomka ale to dereń kwiecisty , nie pagodowy. Co to jest to niebieskie?

Bogdziu, Tomek pisze o tym dereniu kousa .... ?
Bogdzia 10:42, 27 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Bogdziu, Tomek pisze o tym dereniu kousa .... ?

Jak Tomek tak pisze to tak jest. Dla mnie kwiecisty i cousa są podobne pewnie dlatego ze na zywo zadnego nie widziałam a są podobne na obrazkach. Tomek na pewno wie co ma, ale pagodowy tak nie kwitnie , ma zupełnie inny kwiat.Pagodowego mam to wiem na pewno.
Pszczelarnia 13:17, 27 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Nie mam tak, mam za mały ogród, znam w nim kazdy zakatek...

Twój ogród wzbudza uczucia i emocje Twoje i innych i o to chodzi! Twój ogród zatrawkowany i zaróżowiony, z takim drzewostanem, z eksperymentami i wizjami to jest coś!
Pszczelarnia 13:18, 27 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak Tomek tak pisze to tak jest. Dla mnie kwiecisty i cousa są podobne pewnie dlatego ze na zywo zadnego nie widziałam a są podobne na obrazkach. Tomek na pewno wie co ma, ale pagodowy tak nie kwitnie , ma zupełnie inny kwiat.Pagodowego mam to wiem na pewno.

I pagodowy Ci nie przemarza?
Mala_Mi 13:40, 27 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ania, nie oraj, to tylko zdjęcia i kolory w styczniu. Poza tym różanka idzie do przeróbki delikatnej.

Róża jest kwitnąca raz w sezonie, dająca potem piękne kuliste owoce. Wychodzi na to, że to 'Veilchenblau' ale nie powinna rosnąć w tym miejscu, bo to róża pnąca. Na razie jest mała i ją kulkuję (sama to robi). Może jej postawię podporę w tym miejscu - stożek. Nie wiem.
Nie wiem też dlaczego ona tutaj rośnie? Dalej jest (ledwie widoczna) 'Perennial Blue'.

Dzięki za odpowiedz...dopiero teraz czytam ....
Veilchenblau wydawało mi się że jest bardziej fioletowa, a tu bordowa.

Przy okazji nadrobiłam wszystkie zaległości u Ciebie.. myślałam, że zimą będzie czas...a tu i czasu nie ma i jakoś motywacji do niczego.

Z profanacji garnka się uśmiałam Ile my rzeczy profanujemy
Mala_Mi 13:41, 27 sty 2016

Ach.. i kocimiętka kubańska jest fajna. Muszę o niej poczytać więcej.. Ugrzęzłam też u TOmka w ogrodzie.. tam można się też zatracić
Bogdzia 22:00, 27 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

I pagodowy Ci nie przemarza?

Przemarza, co rok tracę jedną gałąź, nie wiem jak bedzie w tym roku bo warunki były gorsze niz zwykle.
Madzenka 06:27, 28 sty 2016

Ewo liliowce stella d'oro będą szły precz. Jakby co to daj znać czy reflektujesz