Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

agniecha973 23:46, 01 mar 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Ewciu - jak u Ciebie sprawy wiatrakowe się mają ? U nas walka trwa. Ale z jakim skutkiem ?

U nas też chcą stawiać. Zdania we wsi podzielone. Ludzie na kasiorkę lecą, niewielu myśli o innych sprawach.
Martek 01:30, 02 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A teraz pokazuję zakupy. "Dziwny jest ten świat" - kto to widział, żeby w lutym kupować piwonie i lilie? Ale były, musiałam kupić, bo mam na nie miejsce. Lilii jeszcze dokupię, bo doczytałam artykuł Danusi i zobaczyłam kolekcję Przemka.
Nie rozumiem, dlaczego tak zwane liliowe nowości muszą być prawie 2 razy droższe? Dziwi mnie to, zwłaszcza, że wcale nie przetestowane przecież .

[/quote
Wygląda na to,że ostania pozycja z pełną lilią to ta odmiana co kwitnie u mnie .Ciekawa jestem ile dałaś .Bo u mnie pełne lilie w tym roku to 15 zł i 13 zł szt.Po 8 zł trąbkowate lilie.Prawie wszystkie rośliny takie np. jak serduszka w odmianach to koszt rzędu 12 zł za karpę W niektórych torebkach nic się nie wyczuwa ,w innych lilie już kiełkują na poważnie ,a przecież w gruncie kwitną w lipcu dopiero
Lilie trzeba okrywać te wkopywane wiosną lub wykopywać ,ale u ciebie jest cieplej Tej pełnej różowej nie okrywam kwitnie co sezon
Martek 01:42, 02 mar 2012

W słońcu może tak nie widać koloru ,ale wydaje mi się ,że to te .Ja chyba nie zachowałam nazwy
zbigniew_gazda 05:15, 02 mar 2012

Ewciu zakupy piękne. Jak posadzisz - to zdaj relację foto. Zobacz która godzina. O 4.30 Bari mnie obudził i chciał koniecznie się przewietrzyć. Wróciliśmy - i już nie zasnę !!! Siadłem więc do Ogrodowiska.
Kilka dni temu wypatrzyłem gniazdo bocianów na słupie. Jak przylecą to zdam relację.
Celina 10:06, 02 mar 2012

Witaj Ewciu!
Nie ty jedna robisz zakupy wszystkich chyba nosi! ja tez popłynęłam.
Szkoda, że mieszkamy daleko od siebie ,bo bym Ci wykopała trochę moich piwonii, mam ich sporo. a lubię się dzielić
Gabriela 11:16, 02 mar 2012

Ewa, a co z kolorami różaneczników na projektowanej rabacie pod domem. Wybrałaś coś?
Pszczelarnia 11:22, 02 mar 2012

Martku, Twoja to chyba 'Golden Star' - była u Wandzi "panna na wydaniu". Twoja NN - piękna - ma kropeczki w środku a moje: 'Anastasia' - jest w plamki (to takie akwarelowe kropki) a 'Spring Pink' - bez. Ja się dopiero rozkręcam! Acha, zapłaciłam za te "niezwykłe" - 9,99 zł/szt. U mnie nie jest cieplej tylko mamy śnieg częściej.
Dziękuję za porady - usiłuję zgłębić temat siedliska dla lilii. Polega to na wczuwaniu się w ich potrzeby i położenie - taka roślinna psychologia.
Celino - mam dużo piwonii ale wszystkie NN - dlatego postanowiłam się "poprawić" i ..... kupić oznaczone .
Zbyszku i Agniecho - życzę zwycięstwa, paskudne są te sprawy.
Pszczelarnia 11:27, 02 mar 2012

Gabriela napisał(a)
Ewa, a co z kolorami różaneczników na projektowanej rabacie pod domem. Wybrałaś coś?

Gabrysiu, białe - hybr., impeditum - fioletowe i wrzosowe. Przy tej zieleni chcę mieć mocne kolory w tym miejscu. Żeby powstała polewa jagodowa, nie truskawkowa.

M. obiecuje podlewać i nie żałować wody w tym miejscu, bo mu się spodobało. Czekam na dostawę.
Gabriela 11:30, 02 mar 2012

Acha, a mnie się widziały truskawki ze śmietaną.
Pszczelarnia 11:48, 02 mar 2012

Gabrysia, nie kuś. Mnie to jest w zasadzie obojętne. Chciałam właśnie w opozycji do koloru ścian.