Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:56, 14 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę , że na podobnym etapie jesteśmy ja kładę obwódki z cegłyMyślisz, że długo pociągną zanim się zlasują? odp odnośnie kaliny u mnie

Zobaczymy. Nie wiem. Jest to pełny klinkier i będzie na sztorc, na podsypce i piasku, powinien wytrzymać dłużej.
butterfly 11:12, 14 kwi 2016

I ja nie mogę się cegiełek doczekać
Pszczolko, twoje ozanka mi po zimie nie ruszyła. .. podzieliłam i zadołowałam w doniczkach. Wczoraj wykopałam i kaput... jak będziesz miec nadmiar to chętnie odkupie
sylwia_slomc... 13:20, 14 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Zobaczymy. Nie wiem. Jest to pełny klinkier i będzie na sztorc, na podsypce i piasku, powinien wytrzymać dłużej.

U mnie zwykła z odzysku
Pszczelarnia 21:41, 14 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Przyszłam na jakieś zdjęcia, a tu pustki. Pewnie cegły kładziesz Dużo jeszcze Ci zostało?

Mała przerwa techniczna.
Pszczelarnia 21:43, 14 kwi 2016

Olili napisał(a)
Lubię tu wpadać na chwilę zadumy..i pochylam się nad ogromem pracy,którą wykonujesz.
Powiadasz,że kora ambrowca Cię drażni...hmmm,do tej pory ja jestem nią zauroczona i właśnie sprawiłam sobie (sporego już) ambrowca.
Mam zamiar posadzić go tak,że pień (kora) będą widoczne z bliska ,więc oby nie udzieliło mi się od Ciebie z tą jego korą....

Oj, nie sugeruj się Sadź. Może mój to jakiś wybrakowany okaz.
Pszczelarnia 21:48, 14 kwi 2016

bdan napisał(a)
Ewa jak juz lista pytań leci to i ja się podłączę
Chciałam dopytać czy nawozisz choiny kanadyjskie i czym?

Raz (posadzone w 2011) sypałam nawozem do iglaków z żelazem w proszku. To było coś z pudełka, sypkiego. Nie pamiętam. Teraz powinnam nawieźć te od strumienia. Może im dam obornika przekompostowanego, bo mi zalega.
Gruszka_na_w... 22:06, 14 kwi 2016

Fachowo wykorytowane miejsce pod ścieżkę )) Do kompletu materiałów brakuje tylko brukarskiego młotka )Czekam na efekt końcowy i opis wrażeń z prac. Powodzenia Ewo! Niech moc będzie z Tobą!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:21, 14 kwi 2016

I bieżące robótki wokół wysiewów i pikowania:

Oto wiosna właśnie !!!!!

- jaki sprzęcior widzę ja poskąpiłam to mam plastikową łopatkę, ale takie sitko by się zdało

co dodajesz do ziemi coś tam chyba jest jakby wernikulit czy coś

donice wiosenne piękne a robót drogowych nie zazdrości mój kręgosłup

pozdrawiam
mira 22:43, 14 kwi 2016

Zapomniałam dodać że donica wypełniona skorupkami po jajkach to już będzie u mnie obowiązkowa dekoracja wielkanocna żeby mi tylko nie uciekło - cudowny pomysł !
Basilikum 06:36, 15 kwi 2016

w tym glimatlasie o malo nie przegapilam fotek pikna masz kolekcje donic i super je dokorcje wiosenne ciekawa jestem tej klinkierowej sciezki
A sitko gdzie kupilas??

Milego dnia