szczawik widzę? patrzyłam dzisiaj na niego i myslałam jak on się zachowuje, jak rośnie
Powiedz jak rozsady cyni? kiedy będziesz je dawała do ogrodu? nadaja ładna pogodę bez ogrodników. Cześć swojej wysiałam w domu, a reszte zostawiłam i teraz zastanawiam się czy nie wysiać ich już do gruntu. Jak myślisz?
Szczawik to donicowe odkrycie zeszłoroczne. Zimę przezimował w donicy odstawionej pod szopę. Aż się chce go do gruntu posadzić ale nie widzę rozsad.
Cynie u mnie w domu na parapecie mają jedna parę listków i czekam na kolejną, wtedy przepikuję, dam podrosnąć i dam do gruntu. One nadgonią wszystko i będa cieszyć mnie długo, nie ma pośpiechu.
Ja bym cynii jeszcze nie siała do gruntu, one wysiane wtedy, kiedy NOCE są ciepłe (tak ok. 10 st.) ładnie nadrabiają i są silniejsze. Swoich do gruntu jeszcze nie siałam. Cynie wschodzą po tygodniu, więc nie ma pośpiechu, chyba.
Aneto, u Ciebie nie wiem jaki jest klimat ogrodowy, ciepło jak w Tarnowie/Rzeszowie? Ważne są temperatury nocy.
szczawik widziałam dzisiaj w ogrodniczym po raz pierwszy, zaciekawiłam się bo miał ładne liście.
Z pogoda to nigdy nic nie wiadomo, w tej chwili jest bardzo ciepło, noce ok 8-10st, więc jeszcze poczekam. Te wysiane w domu wyglądają tak, więc też poczekam
Ewuś, u sąsiadów na czereśni właśnie przed godziną osiadł rój pszczół. Nagle zrobiło się od pszczół głośno i ciemno w ogrodzie, a potem zobaczyliśmy, że usiadły na czereśni. Sąsiadka powiedziała, że zaraz zadzwoni do związku pszczelarzy. Czy te pszczoły skądś mogły uciec? Skąd się takie roje biorą?