Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 11:01, 05 maj 2016

Kondzio napisał(a)

Okazale prezentują się waniliowe tulipany. My mamy w podobnym kolorze tulipany Jan Paweł II. Są bardzo wdzięczne i eleganckie.

Już wiem, te moje tulipany pod lipą to 'Purissima'.
polinka 11:05, 05 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Łapię te chwile, Ojciec stale "nie ma czasu" (lat 80): ma swój ogród, nasze ogrody na zawołanie - śmiga na rowerze i jeszcze wnuczkę (Siostry córeczkę) niańczy regularnie (czytają gazety, oglądają seriale - już się jakiś skończył chyba - ona ma 10 miesięcy - i chodzą na długie spacery).

Tylko pozazdrościć tacie takiego zdrowia a Wam takiego taty

Widziałaś u mnie gdzie byłam? W domu leśnika, którego pasją były pszczoły
eMowi jak powiedziałam, że masz podobny dom z pasieką to już zaplanował wycieczkę na weekend do Pszczelarni
Pszczelarnia 11:11, 05 maj 2016

kosolka napisał(a)
Wiesz co.. Jak tak do Ciebie tu przychodzę -a jestem codziennie, to zawsze myślę o jednym.. Masz taką dużą powierzchnię ogrodu,a tak dopieszczoną, ciągle coś nowego u Ciebie, ciągle coś robisz, jest tak pięknie, niebanalnie, przytulnie.. odnoszę wrażenie, że spędzasz tam całe dnie, od świtu do zmierzchu, albo i dłużej.. A to przecież niemożliwe..? Każdy ma życie "pozaogrodowe", i to raczej w zdecydowanej większości doby.. Stąd mój nieodłączny podziw dla Ciebie, dla Twoich rąk,dla chęci i umiłowania tego co robisz Ewuniu. Ogromny!

Moje życie ogrodowe .... , lubię ruch na świeżym powietrzu o każdej porze roku i w każdą pogodę.
Nie spędzam całych dni, tylko łykendy. I dlatego to dopieszczenie to iluzja.
Łykend majowy był, to sobie poszalałam.
Pszczelarnia 11:12, 05 maj 2016

polinka napisał(a)

Tylko pozazdrościć tacie takiego zdrowia a Wam takiego taty

Widziałaś u mnie gdzie byłam? W domu leśnika, którego pasją były pszczoły
eMowi jak powiedziałam, że masz podobny dom z pasieką to już zaplanował wycieczkę na weekend do Pszczelarni

Na motorach?
polinka 11:17, 05 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Na motorach?

Na jednym motocyklu

Zrobimy Śnieżnik i połączymy przyjemne z pożytecznym
Mirka 11:49, 05 maj 2016

Poczytałam o gnojówkach i chcę powiedzieć że mam nastawioną z pokrzywy i mlecza potem dokładam jeszcze skrzyp i tym po rozcieńczeniu1/10 podlewam wszystko jak leci .Hortensje lubią tę miksturę
12:03, 05 maj 2016
Pszczelarnia napisał(a)

Moje życie ogrodowe .... , lubię ruch na świeżym powietrzu o każdej porze roku i w każdą pogodę.
Nie spędzam całych dni, tylko łykendy. I dlatego to dopieszczenie to iluzja.
Łykend majowy był, to sobie poszalałam.

tez zmierzam w tym samym kierunku ...tak musze rabaty doprowadzić do takiego stanu zeby w soboty to ogarnąć i wysprzątać ...a resztę dni w tygodniu ciszyć się widokiem albo drobne roboty pielegnacyjne robić

marzę??? bo ten rok jeszcze mocno robotny ogrodowo u mnie będzie
Pszczelarnia 13:34, 05 maj 2016

eee_taam napisał(a)

tez zmierzam w tym samym kierunku ...tak musze rabaty doprowadzić do takiego stanu zeby w soboty to ogarnąć i wysprzątać ...a resztę dni w tygodniu ciszyć się widokiem albo drobne roboty pielegnacyjne robić

marzę??? bo ten rok jeszcze mocno robotny ogrodowo u mnie będzie

Justyno, to się tak nie da, jednak. Mój ogród jest pracochłonny - nie ukrywam, powinien mieć więcej czasu ode mnie ale się nie da.
Dlatego tak cieszę się wolnymi sobotami. Nie muszę nigdzie pędzić, po prostu jestem w domu.

ana_art 13:44, 05 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Teraz na łące kwitną te narcyzy, już 4 tydzień właściwie:

oj cudne musi pachnąć moja babcia miała ogromne łany tych narcyzów, pamiętam ten obłędny zapach... nie mam do nich szczęścia dwa razy je sadziłam u siebie bez najmniejszego powodzenia niestety.
Kasya 13:50, 05 maj 2016

Ewa, a masz jakies wskazowki odnosnie cebuli ? pewnie wode lubi ? bo cos mi nie wyszla w zeszlym roku
teraz znowu posadzilam male fioletowe cebulki