Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:33, 29 lip 2016

Gabriela napisał(a)
U mnie takie coś nazywało się "wdrobione". Ale bez cukru, z pszenną bułką. Nawet teraz syn czasami się upomina, więc robię, o ile tę bułkę mam.
Mieszkanka Brzechwy i zdjęć niezwykle urokliwa. Jestem wielką admiratorką Twoich rabat.

Moje rabaty mają admiratorkę?
Gabriela 11:15, 29 lip 2016

Dużo pytań dzisiaj zadajesz.

Pewnie że mają, nie wiedziałaś?
Mala_Mi 11:57, 29 lip 2016

Sanguisorba officinalis 'Red Thunder' - czerwony (buraczkowy czerwony). Ale podają jego wysokość 1,2 a u mnie się pięknie położył do ścieżki.

Mój tez niski, może ma pół metra i też się położył do trawnika

Jeżówka blada i rdest cudnie wyglądają.. czy u Ciebie rdest jeszcze kwitnie?? To ten sam co mam od Ciebie?? Jak tak to chyba muszę znów ruszyć szare komórki i go przesadzić .. podoba mi się z jeżówkami, tylko cholerka.. u mnie już dawno rdest przekwitł..

Matko jakie rarytasy. Jako matematyk muszę zauważyc że kąt nie jest rozwarty

No nie jest.. słuszna uwaga Bogdzia czuwa Uśmiałam się, aż musiałam zacytować

Wzdycham do rabat ziołowych i bylinowych.. miodzio

Jestem jak ten seler.... wzdycham..

Pszczelarnia 12:59, 29 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Mój tez niski, może ma pół metra i też się położył do trawnika

Jeżówka blada i rdest cudnie wyglądają.. czy u Ciebie rdest jeszcze kwitnie?? To ten sam co mam od Ciebie?? Jak tak to chyba muszę znów ruszyć szare komórki i go przesadzić .. podoba mi się z jeżówkami, tylko cholerka.. u mnie już dawno rdest przekwitł..

No nie jest.. słuszna uwaga Bogdzia czuwa Uśmiałam się, aż musiałam zacytować

Anek,
rdest kwitnie i ma się dobrze. Podobnie jak perowskia - a teraz dokupiłam już przekwitłą.
Nie wiem jak to jest, może "bryza" znad strumienia, chłodniejsze noce górskie - ale u mnie wszystko jakby dłużej kwitnie. A na pewno później niż u Ciebie.
Pszczelarnia 13:00, 29 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

A to feler!
Bogdzia 19:11, 29 lip 2016

O matko czytam o tej bułce zalewanej mlekiem i jeszcze słodzonej , tez to jadłam jako dziecko i znienawidziłam okropnie, nigdy wiecej mleka nie tknęłam z wyjatkiem zsiadłego . Do dzis mnie mdli i czuję zapach tego osłodzonego mleka , okropne.
Urszulla 20:47, 29 lip 2016

Dzisiaj w sklepie ogrodniczym chodziłam koło jarzmianki-narazie jej nie kupiłam bo była droga chyba 25zł. Nigdy w życiu nie myślałam że będę miała takie spojrzenie Porwał mnie ten suchy brudny fiolet. Czy kępy się rozrastają?

Byłaś u mnie na rabatce Artemisowej zapraszam na Edenkową nową
Mala_Mi 22:50, 29 lip 2016

No to feler.. westchnął seler... spod brzozy pasuje je w takim razie wyciągnąć.. do kajetu inspiracja zapisana.
U mnie upały to wszystko szybko przekwita.. dziewczyny pokazują róże, a u mnie ani jedna .. No i susza od wieków trwa.. nie podlewam bo:
a) brak czasu
c) brak chęci
c) brak kasy na wodę

Co przeżyje to będzie.. jedynie trawnik czasami dostanie z automatu.. ale to już jak mus..

A i kocimiętka kubańska ma die dobrze.. kwitnie jak szalona, jest tylko dość niska.. i słabo ja widac, ale za rok jak sie wybuja to będzie widoczna z za róż..
Zwiewam do spania bo muminkuję z młodszym, a pobudka o 5 rano ..
Rench 00:14, 30 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
O matko czytam o tej bułce zalewanej mlekiem i jeszcze słodzonej , tez to jadłam jako dziecko i znienawidziłam okropnie, nigdy wiecej mleka nie tknęłam z wyjatkiem zsiadłego . Do dzis mnie mdli i czuję zapach tego osłodzonego mleka , okropne.

Ale wspomnienia
U nas to były drobionki
Ja tylko z zimnym mlekiem jadłam,ciepłego nie cierpię do dzisiaj,ale smak drobionek pamiętam ech...

sylwia_slomc... 00:34, 30 lip 2016

Ta wiklina u Ciebie robi fajny klimat a dobór roślin to majstersztyk