Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

pestka56 10:42, 05 sty 2017

Moje łubiny trwałe nawet nie wiem, czy tak się wysiewają same, czy to te same kępy od kilku lat kwitną.
AniMa 11:31, 05 sty 2017

Biały łubin kojarzy mi sie z dzieciństwem i pewną sąsiadką-cudowną strarszą panią. Miała malutki ale bajeczny ogród kwiatowy i zawsze cieplutkie racuchy
Mirka 11:35, 05 sty 2017

Ewo w moim regionie sadowniczym już w grudniu drzewka przycinali i teraz też widzę że tną.Pozdrawiam Noworocznie
Pszczelarnia 12:37, 05 sty 2017

AgataP napisał(a)
Ewcia, łubin długo żyje na jednym miejscu? Mam fioletowe, sadzone w ubiegłym roku i zastanawiam się czy mogę liczyć na ich kwitnienie w tym tak samo.

Wieczornik niebieski?
Biały od Ciebie się przyjął, dostał lekko ocienione miejsce, zobaczymy jak sobie będzie radził u mnie

Daję łubinowi 3 lata żywotności. W porównaniu z kosaćcami i piwoniami nie jest to wszak długo.

Łubiny tak jak ostróżki poniżej (Delphinium cultorum) - starzeją się i kwitną drobniej i słabiej, te są już do odmłodzenia, przesadzenia.

Pszczelarnia 12:40, 05 sty 2017

Mirka napisał(a)
Ewo w moim regionie sadowniczym już w grudniu drzewka przycinali i teraz też widzę że tną.Pozdrawiam Noworocznie

Bo to są obszarnicy. Ja poczekam do kwitnącej leszczyny.

Tak cięłam kiedyś w marcu.

elwirka67 12:49, 05 sty 2017

margaretka3 napisał(a)

Gdzie ona??

Przypuszczam, że może chodzić o rozwidlenie ul Wielickiej i Kamieńskiego . Ja codziennie tam przejeżdżam i wiosną widziałem, jak zdzierali trawnik... myślę po co? przecież ładny. No może troszkę nie równy. Wyrównali, posiali trawę i czekam na efekty, a tu wschodzą chwasty . Myślę: ale dorobili. I dopiero tuż przed ŚDM,
jak zaczęły pojawiać się pierwsze kwiaty - oszalałam!!! Codziennie cieszyłam się, jak światła mnie tam zatrzymywały!!!
A tak przede wszystkim, to muszę powitać Gospodynię i podziękować Ci Ewo, że pozwalasz delektować się swoim Rajem.
Pszczelarnia 12:58, 05 sty 2017

AniMa napisał(a)
Biały łubin kojarzy mi sie z dzieciństwem i pewną sąsiadką-cudowną strarszą panią. Miała malutki ale bajeczny ogród kwiatowy i zawsze cieplutkie racuchy

Łubin jest, racuchy są, i kiedyś będę starszą panią, mam nadzieję, że cudowną, .

Racuchy na zjeździe narciarskim Ogrodowiska:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2336-i-spotkanie-ogrodowiska-na-nartach-styczen-2012

Pszczelarnia 13:07, 05 sty 2017

elwirka67 napisał(a)

Przypuszczam, że może chodzić o rozwidlenie ul Wielickiej i Kamieńskiego . Ja codziennie tam przejeżdżam i wiosną widziałem, jak zdzierali trawnik... myślę po co? przecież ładny. No może troszkę nie równy. Wyrównali, posiali trawę i czekam na efekty, a tu wschodzą chwasty . Myślę: ale dorobili. I dopiero tuż przed ŚDM,
jak zaczęły pojawiać się pierwsze kwiaty - oszalałam!!! Codziennie cieszyłam się, jak światła mnie tam zatrzymywały!!!
A tak przede wszystkim, to muszę powitać Gospodynię i podziękować Ci Ewo, że pozwalasz delektować się swoim Rajem.

O Elwirko, miło Cię widzieć. marzec 2012: namiar od Ireny z Miłkowa i wjechała do nas upragniona ziemia:

Tak powoli coś tam tworzyliśmy:

abiko 13:54, 05 sty 2017

elwirka67 napisał(a)

Tak tutaj
Witam sąsiadkę
abiko 13:55, 05 sty 2017

Kurcze a mi łupin jakoś nie zakwitł, znowu coś źle zrobiłam