Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kasia_CS 21:32, 05 mar 2018

Ja niestety niepomocna do obsadzania uli, ale migawki mi się bardzo podobają Zwłaszcza z szyciem mi się tematycznie wstrzeliłaś, bo dziś właśnie szyłam synkowi zasłonkę A Twój materiał bardzo ładny!
mira 21:42, 05 mar 2018

Nowa umiejętność bardzo przydatna - chylę czoła,
pokazanie koperty to nikczemność - kolorowe torebeczki proszę z kolorowymi obrazeczkami
Ja dziś wysiałam sporo ale z różnych torebeczek a raczej kopertek z darów.

pozdrawiam
Wendy79 08:46, 06 mar 2018

Podobnie jak Mira, jestem oburzona pokazaniem tylko koperty zbiorczej.
magnolia 09:55, 06 mar 2018

Ewo, plan na obsadzenie uli bardzo dobry.
Jedynie mam watpliwość przy wylotkach- czy taki kontrast łąki z płaskimi bardzo plamami będzie dobry,czy nie rażący. Dlatego podoba mi się głowienka, bo kwitnąca ma wzniesiony pokrój, choć nadal niski, i do tego jak gdzieś w nią sypnie się szałwia czy carex, to będzie grało i da radę rosnąć w niej i optycznie taki element będzie ładnie łączył płaską powierzchnię przy wylotkach z otoczeniem.
Niska ładna szałwia to odmiana Sensation Deep Blue czasm pod nazwą Compact Sensation Deep blueP , choć wiem tez że są inne ładne maluchy podobne. Tę miewa Finka
sylwia_slomc... 11:46, 06 mar 2018

Do sadu zawsze mnie u Wujka zachwycały w trawie stokrotki, niezapominajki i łany rzeżuchy łąkowej....i pamiętam ,ze się owady w tym pszczoły przy nich uwijały, ale Ty chyba bardziej rabatę planujesz...muszę wrócić doczytać
Basilikum 12:01, 06 mar 2018

Ewo Bibikopf mozesz skreslic. Ladnie sie trzymal ale po ostatnich sniegach, jak go zasypalo wyglada fatelnie. Ciekawa jestem czy ozyje na wiosne.
Urszulla 13:22, 06 mar 2018

Doczytałam przemyślenia co do uli i ciekawa jestem efektów letnich w realu. Ale w końcu nie wiem co wiosną będzie najszybciej tam kwitło?

Sianie też proszę drukowanym czarno na białym
Bogdzia 15:44, 07 mar 2018

Czytam wszystko co piszesz i nie mogę pojąc co chcesz zmieniac w swoim idealnym ogrodzie. Na pszczołach się nie znam ale chyba mają u Ciebie na czym miodek zbierac.Pozdrówka.
Pszczelarnia 17:12, 07 mar 2018

Tamaryszek napisał(a)
Cudowna ta łąka z łubinów.

A widziałaś łubiny u księcia Karola? Lubię ten ogród - bardzo ciepły i domowy w odbiorze.
Pszczelarnia 17:22, 07 mar 2018

Urszulla napisał(a)
Doczytałam przemyślenia co do uli i ciekawa jestem efektów letnich w realu. Ale w końcu nie wiem co wiosną będzie najszybciej tam kwitło?

Sianie też proszę drukowanym czarno na białym

Ciemierniki (czerwonawy), miodunki, bergenie, zawilce.

Sianie od SR:

Antirrhinum majus 'Appleblossom' - lwia paszcza, maki, chabry, orlaya, kosmosy, słonecznik.

Nic szczególnego.