Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

asica 14:21, 08 mar 2018

Ewo masz pomysł na kwiaty jednoroczne, które nadają się na kwiaty cięte (prócz astrów i cynii, bo tylko te mi do głowy przychodzą )
Pszczelarnia 16:48, 08 mar 2018

Warto obdarowywać się kwiatami za życia; czasami jest tak, że ludzie dostają więcej kwiatów po śmierci.

Zostawiam z okazji Dnia Kobiet - każdą chwilę warto uczcić - dalie i inne kwiaty cięte z niesamowitej farmy kwiatowej.
sylwia_slomc... 19:00, 08 mar 2018

Matko jakie cudowne dalie
Urszulla 19:37, 08 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Ciemierniki (czerwonawy), miodunki, bergenie, zawilce.

Sianie od SR:

Antirrhinum majus 'Appleblossom' - lwia paszcza, maki, chabry, orlaya, kosmosy, słonecznik.

Nic szczególnego.

Przy lwiej paszczy stałam dziś w sklepie, ale tylko mieszanka kolorów była. Chabry w zeszłym roku mi wzeszły ale pleśń je wzięła na dalszym etapie.

Ciekawa jestem koloru Maków i kosmosów.
sierika 19:48, 08 mar 2018

Dużo pytań o orlayę, więc napiszę co nieco bo mam w ogrodzie od 3 lat, pierwsze nasiona od SR, cenne i niewiele w opakowaniu więc drżą ręce. Niepotrzebnie, siałam w kuwetkę, bardzo łatwo wschodzą i pięknie rosną, mozna siać prosto w pojemniczki bo nasiona spore. Następny sezon, ponownie zaopatrzyłam się w nasiona, na wszelki wypadek, znów nasiałam w domu bo
w ogrodzie siewki były ale pewnie wymarzną, niepotrzebne obawy, zimują siewki, samosiew niezwykle obfity. Po silnych mrozach siewki dalej zielone, choć garstkę nasion zebrałam, na wszelki wypadek. Można przesadzać kępki lub pojedyncze sadzonki, zakwitna w tym samym roku, życzę powodzenia w uprawie.
Urszulla 19:49, 08 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Ciemierniki (czerwonawy), miodunki, bergenie, zawilce.

Sianie od SR:

Antirrhinum majus 'Appleblossom' - lwia paszcza, maki, chabry, orlaya, kosmosy, słonecznik.

Nic szczególnego.

Stronka piękna. Spodobała mi się mieszanka biała i nieb-fiolet na kwiat cięty. I lwia paszcza White...coś tam. Niestety ceny i techniczny brak umiejętności w załatwianiu za granicą odstraszył mnie.
Brzozowadzie... 11:17, 09 mar 2018

Witaj Ewo Pszczelarnio, z zapartym tchem od wielu dni studiuję Twój wątek. Zatrzymałaś u siebie czas mojego dzieciństwa u Babci, dokarmiłaś go jedynie harmonią i nostalgią. Czytając, cały czas miałam przed oczami te wszystkie dziecięce lata, które spędzałam u Babci, czułam zapach tych łąk, rozgrzane słońcem pola. Baaardzo Ci za to dziękuję. Pozdrawiam ciepło.
Gardenarium 11:41, 09 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Warto obdarowywać się kwiatami za życia; czasami jest tak, że ludzie dostają więcej kwiatów po śmierci.

Zostawiam z okazji Dnia Kobiet - każdą chwilę warto uczcić - dalie i inne kwiaty cięte z niesamowitej farmy kwiatowej.

Wszystkie najlepsze dalie wyprzedane

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 12:45, 09 mar 2018

Ewo, zapewne znasz tę stronkę, ale jak nie, to tu są wyszczególnione fajne rośliny miododajne, które można posadzić w ogrodzie w pobliżu uli, np. żmijowiec, hyzop lekarski, dzikie oregano i wiele innych. Zrozumiałam, że szukasz takowych?

https://pasieka24.pl/index.php/biblioteczka-pszczelarza-z-pasja-ksiazki-pasieki/164-porady-pasieczne-przemyslawa-grobelnego/1682-wybrane-rosliny-miododajne-warte-posiania-posadzenia-w-obrebie-pasieki

Fajna jest też cnautia.

Buziaki zostawiam
Bogdzia 16:51, 09 mar 2018

Dalie piękne, szkoda ze zimy w ogrodzie nie przetrzymują.Jednoroczne też ciesza . Klimat Twojego ogrodu niezapomniany.