Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 19:16, 12 mar 2018

Kiedy w niedzielę patrzyłam na pszczółki uwijające się w przebiśniegach, myśli same mi pobiegły w kierunku Śnieżnika.
Kondycję zaiste masz niezłą.
Taczka+ spirytus to świetny zestaw dla ogrodnika na przedwiośniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sierika 20:22, 12 mar 2018

Prace ogrodowe pokrywaja się nam, jedynie traw nie ruszam, prognoza na weekend i po nim wstrzymuje mnie, także budleje i róże poczekają na forsycje.
Kondycja niezła, o sobie też mogę to napisać, tym bardziej, że lat mam..sporo więcej
ale ogród, praca w nim konserwuje, niczym spirytus
Zana 21:47, 12 mar 2018

To ja zazdroszczę takiej kondycji na wiosnę! Chyba, że to tak poszło pod wpływem .... nooo spirytusiku
07:17, 13 mar 2018
przyszłam twoją wiosnę pooglądać a czytam, że ty juz sporo zrobiłaś i zadyszki czy zakwasików niet super forma tak trzymaj))
Pszczelarnia 09:38, 13 mar 2018

Zana napisał(a)
To ja zazdroszczę takiej kondycji na wiosnę! Chyba, że to tak poszło pod wpływem .... nooo spirytusiku

Oj,oj - spirytus w taczce był do dezynfekowania narzędzi przy cięciu. A kondycja to dzięki nartom biegowym, 25 km każdy łykendzik i nogi same niosą.
mira 11:10, 14 mar 2018

A to niezła kondycja.

Ewa swoje dalie siej jak zawsze. Ja mam pomponowe i wyslalam jak na torebce napisano / wiem pisałaś o terminach/ i dostałam od Gabrysi takie z ciemnymi listkami i je chcę mieć wczesniej.

Jeśli prognoza się sprawdzi to jeszcze pobiegasz ale nie z taczkami.
A! Szkoda spirytusu ja denaturatem odkażam narzędzia a ze spirytu zrób nalewkę i weź na lilaki.
gobasia 11:58, 14 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Oj,oj - spirytus w taczce był do dezynfekowania narzędzi przy cięciu. A kondycja to dzięki nartom biegowym, 25 km każdy łykendzik i nogi same niosą.

no no ...25 km!!! ...takiej kondycji to pozazdrościć
Anda 08:07, 16 mar 2018

Ewo, pisalas gdzies, ze w zeszlym roku wysialas orlaye. Wysiewalas prosto do gruntu, czy w domu pod szklem?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 08:10, 16 mar 2018

A ja narzedzia odkaźam denaturatem, też działa
Kawa 08:12, 16 mar 2018

Ewuniu dzięki za odpowiedzi u mnie
po mrozach przytnę graby
czytam ze dezynfekowałaś buki spirytem bo płakały czy jak graby będą płakać to też mogę "odkazic"?