Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Anda 16:21, 19 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Super, już zamawiam. Uwielbiam ich czytać. I kiedyś, kiedyś, kiedyś, odwiedzę ich ogród.

Napisz kiedy to pojade z Toba

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 17:01, 19 mar 2018

Ładne kolorki dalii, bardzo ładne
sierika 18:41, 19 mar 2018

Lewkonia jest bardzo wdzięczna do siania, wyrasta na solidne sadzonki, nie martw się o nią.
Basilikum 20:07, 19 mar 2018

Anda napisał(a)

Napisz kiedy to pojade z Toba

i ja tez zrobimy wycieczke ogrodowiskowa
sylwia_slomc... 20:15, 19 mar 2018

Widzę, że arabskiej nocy jeszcze dokupiłaś
mira 20:37, 19 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Jest jakoś tak dziwnie, dzień dłuższy, słońce świeci i mróz trzyma. Można jeszcze rozsądne korekty wprowadzić do ogrodowego planiku.

Jej jaka Ty jesteś precyzyjna i rozsądna. Ja to już bym na żywioł poszła gdyby się dało. Jakiegoś doła ogrodowego załapałam.

Pocieszyłam oko daliami - widzę że idziesz w kolory fioletu- różu - pewnie przemyślane, ja wchodzę oglądam /bardzo wybrednie bardzo - dziś odłożyłam bo karpa za mała / i jak mi się podoba kupuję .
70 dalii to już coś jest będzie widok, a bukiety !

Ewa ja wysiewałam w ub roku lewkonie i teraz też / 24.02/. Rench zachwycała się nimi do róż i też mnie naszło.
Bardzo łatwo z nimi poszło. Pikowałam jak leci. Nie wiedziałam ,że siewki jasne to pełne a ciemne to puste. Zakwitły i wtedy zobaczyłam, że warto siewki jednak wybrać żeby były te pełne.
Właśnie dziś pikowałam i chciałam wyeliminować te ciemne ale różnica była bardzo mała więc nie wiem jak będzie.
Na pewno do bukietów piękne.
Pszczelarnia 14:30, 20 mar 2018

Basilikum napisał(a)

i ja tez zrobimy wycieczke ogrodowiskowa

I to będzie fajna wycieczka!
Pszczelarnia 14:30, 20 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że arabskiej nocy jeszcze dokupiłaś

A miałam ją?
Pszczelarnia 14:31, 20 mar 2018

mira napisał(a)

Jej jaka Ty jesteś precyzyjna i rozsądna. Ja to już bym na żywioł poszła gdyby się dało. Jakiegoś doła ogrodowego załapałam.

Pocieszyłam oko daliami - widzę że idziesz w kolory fioletu- różu - pewnie przemyślane, ja wchodzę oglądam /bardzo wybrednie bardzo - dziś odłożyłam bo karpa za mała / i jak mi się podoba kupuję .
70 dalii to już coś jest będzie widok, a bukiety !

Ewa ja wysiewałam w ub roku lewkonie i teraz też / 24.02/. Rench zachwycała się nimi do róż i też mnie naszło.
Bardzo łatwo z nimi poszło. Pikowałam jak leci. Nie wiedziałam ,że siewki jasne to pełne a ciemne to puste. Zakwitły i wtedy zobaczyłam, że warto siewki jednak wybrać żeby były te pełne.
Właśnie dziś pikowałam i chciałam wyeliminować te ciemne ale różnica była bardzo mała więc nie wiem jak będzie.
Na pewno do bukietów piękne.

Rozsądek i precyzja na papierze, zwłaszcza jak papier wszystko przyjmie.
Pszczelarnia 14:33, 20 mar 2018

Urszulla napisał(a)
Pytałaś o szałwię : to jednoroczna trójkolorowa ale tylko nasiona fioletowej wysiewałam.

A skąd wiedziałaś, które nasionka z szałwi trójbarwnej będą fioletową szałwią?